R.I.P. Larry Hagman


Αληθινή κατάθεση στις προσωπικές αναφορές του καθενός, το γεγονός ότι ο Larry Hagman για μένα μεγαλώνοντας δεν ήταν κανένας J.R., ήταν απλά ο αστροναύτης που κράταγε στο σπίτι του τη Jeannie, ένα θηλυκό τζίνι φυλακισμένο στο μπουκάλι του και επί της ουσίας το πρώτο will-they-won't-they τηλεοπτικό ζευγάρι που θυμάμαι να παρακολουθώ ποτέ μου.

Μεγαλώνοντας βέβαια και μαθαίνοντας δυο πράγματα περισσότερα για την τηλεοπτική ιστορία διαπίστωσα πως η υποκειμενική μου οπτική εδώ ήταν κάπως αστεία: O Larry Hagman ήταν, είναι και για πάντα θα είναι ο θρυλικός J.R., ο εθιστικά αντιπαθής βαρώνος πετρελαίου που βρίσκεται στο επίκεντρο της σαπουνόπερας Dallas, που ξεκίνησε 8 χρόνια μετά τη Jeannie και διήρκησε 14 σεζόν εκ των οποίων μόνο η μία αποτελούσε εξ ολοκλήρου όνειρο ενός χαρακτήρα. (Άλλη ιστορία.)

Στο τέλος της 3ης σεζόν, ο J.R. Ewing κάθεται στο γραφείο του, κι από το σκοτάδι του σπιτιού ακούει θορύβους. Βγαίνει να δει ποιος είναι εκεί, και το μόνο που προλαβαίνει να δει και να ακούσει (όπως κι εμείς) είναι ένας πυροβολισμός. Είναι αναμφίβολα το διασημότερο cliffhanger στην ιστορία της τηλεόρασης, και εκείνο του οποίου η αποκάλυψη στην ερώτηση "Who Shot J.R.?" ήρθε στο επεισόδιο με τη 2η μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία της τηλεόρασης (42 εκατομμύρια θεατές, 'Who Done It', τον ακόλουθο Νοέμβριο).


Ο Hagman επανέλαβε το ρόλο του στην περσινή αναβίωση του Dallas από το ΤΝΤ, όπου ήταν βασικά και το μόνο πράγμα που άξιζε να δει κανείς. Είναι σα να γράφτηκε από κάποιον αυτή η εξέλιξη: Ύστερα από χρόνια και χρόνια συζητήσεων για σύγχρονη εκδοχή της σειράς, που είχε περάσει από ένα σωρό διαφορετικά χέρια, καστ και φορμάτ, τελικά μεταφέρθηκε εκ νέου στην τηλεόραση ίσα-ίσα ώστε να προλάβει ο Hagman να παίξει τον εμβληματικό του ρόλο για μια τελευταία φορά.

Αλλά στο μυαλό μου θα είναι πάντα ο Tony Nelson.



R.I.P. Major.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου