"Survivor: SJDS - GOP", 4: We're a Hot Mess

Α, ναι, έλα, τι έγινε; Ξεκίνησε η σεζόν; Μπορούμε να αρχίσουμε να δίνουμε σημασία τώρα δηλαδή;

Μετά από αυτό το επώδυνο mini arc με τον Τζον Ρόκερ στα 3 πρώτα επεισόδια της σεζόν, ξαφνικά έχουμε ένα πλήρες reboot με τη σειρά να θυμάται ότι έχει μια σεζόν να αφηγηθεί. Έτσι έξαφνα έχουμε όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους με τους οποίους ασχολούμαστε τώρα. Την Κέλι, τον Τζον, τον Ντρου, τη Ζάκλιν, τον Άλεκ, μαγικά πράγματα! Καινούριοι χαρακτήρες τα παιδιά; Πόσο Νίκι+Πάολο φάση.

Αλήθεια είναι πολύ ενοχλητικό όταν η σειρά πωρώνεται τόσο πολύ με ιστορίες που ξέρει πως δε θα οδηγήσουν πουθενά. Όπως πχ σε εκείνη τη σεζόν με τη Σούγκαρ και τον Έις, που ξαφνικά ο δεύτερος έφυγε στη μέση της σεζόν και για τα υπόλοιπα επεισόδια βλέπαμε ξαφνικά μόνο καινούρια πράγματα. Τελοσπάντων, τουλάχιστον εδώ το μαρτύριο τελείωσε νωρίς.

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι απλώς ότι υπήρχε ως αφηγηματική επιλογή, αλλά και το ότι βοηθήθηκε από τα μονόπλευρα αποτελέσματα. Μια φυλή έχανε πάντα οπότε τους άλλους δε τους είχαμε δει ποτέ. Ειλικρινά στο σημερινό επεισόδιο ένιωθα σα να έβλεπα spin-off της ως τώρα σεζόν. “Ο δημοφιλής Τζέρεμι μετακομίζει σε ένα άλλο νησί όπου πετυχαίνει ένα άλλο γκρουπ παράξενων ναυαγών!”

Το αποτέλεσμα ήταν ένα αναπάντεχα διασκεδαστικό επεισόδιο. Διότι για τον ίδιο λόγο που δεν είχαμε ασχοληθεί ως τώρα με όλους αυτούς τους χαρακτήρες, για τον ίδιο ακριβώς λόγο είχαν μεταξύ τους αυτή τη χαώδη δυναμική. Συμβαίνει πάντα στο “Survivor” (και γενικά στη ζωή δηλαδή): Όταν ένα σύστημα βολεύεται τόσο πολύ και δεν αποβάλλει τα προβληματικά του κομμάτια, η ώρα της κρίσης θα είναι πολύ πιο επίπονη, γιατί πλέον τίποτα δε λειτουργεί, τίποτα δεν ταιριάζει με τίποτα άλλο. Τα πάντα είναι σε μια φλου, παντελώς αδοκίμαστη κατάσταση.

Φτάσαμε δηλαδή στη 10η μέρα στο νησί, και στο Hunahpu δεν ξέραν καν ποιες είναι οι συμμαχίες τους! Ο “Χα-γιάκ!” Κιθ συγκεκριμένα δεν ήξερε καν τι ακριβώς σημαίνει συμμαχία, αλλά από την άλλη ο Κιθ υποπτεύομαι πως δεν είναι ιδιαίτερα εξυπνότερος από αυτό το τσακμάκι που όλο χάνουν και βρίσκουν. Οπότε κάρφωσε τον Τζέρεμι (δίχως καν ο Τζέρεμι να έχει το Immunity Idol) με αποτέλεσμα εκείνος να του κρατήσει μούτρα και να τον ψηφίσει στο τέλος παρότι δεν έβγαζε κανένα νόημα στρατηγικά μιλώντας.

Αλλά από την άλλη, ο καθένας εκεί στο τέλος ό,τι του κατέβαινε ψήφιζε, εκτός από τις 4 γυναίκες που ψήφισαν σε ενιαίο μέτωπο επειδή μάλλον η Κέλι και η Νάταλι είναι στοιχειωδώς έξυπνες σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα ντουβάρια. Και γιατί ψήφισαν συνασπιμένα; Επειδή ο Ντρου ήταν σε φάση “α-χακ-χακ θα ψηφίσουμε την Κέλι να φύγει επειδή είναι γυναίκα και στάνταρ οι γυναίκες θέλουν να μας διώξουν”, παρότι οι γυναίκες ούτε σκόπευαν κάτι τέτοιο και ούτε είχαν τα νούμερα για να το καταφέρουν, αλλά όταν ο Ντρου το είπε τότε όντως συνασπίστηκαν για να το καταφέρουν, και τα κατάφεραν.

Αυτό Ντρου λέγεται αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Αχ, ο Ντρου. Υπέροχος. Τι στιγμές.

Τρέφω 0% συμπάθεια για αυτή την τύπου carefree surf dudebro φασούλα των δίδυμων αδερφών, και εδώ ο φίλος Ντρου ήρθε να δικαιώσει την αρνητική μου στάση πανηγυρικά. Καταρχάς σε μια φυλή με ασχημάτιστες και αδοκίμαστε συμμαχίες, κάθεται και μιλάει αραχτός για την Κέλι ενώ αυτή είναι από πίσω του, λες κι είμαστε στο προαύλιο του σχολείου και κακομαθημένα παιδιά προσπαθούν να πληγώσουν το ένα τα αισθήματα του άλλου. Κατά δεύτερον, και αυτό είναι κατά λέξη, είπε πως θα ξεφορτωθούν την Κέλι “and then all these bitches don't know what to do”. Φίλε; Ναι; Αλήθεια;



Πραγματικά, go #Team_Bitches, δηλαδή σχεδόν φώναζα στην οθόνη μου.

Αλήθεια με κουράζει το όλο concept των αυτόματων συμμαχιών βάσει φύλου, αλλά εδώ πανηγύριζα ακριβώς επειδή σχηματίστηκε απέναντι σε ένα τέτοιο σκεπτικό.

Από εκεί και μετά. Πόσο συνεπές είναι ότι ένα άτομο με τόσο μηδενικά social skills όσο αυτά της παραπάνω παραγράφου, θα ήταν τόσο αδαής ώστε να μην έχει την παραμικρή συναίσθηση του κινδύνου στον οποίον έβαζε τον εαυτό του; Το μισό επεισόδιο ήταν θριαμβευτικές του ατάκες τύπου “ΜΟΥΧΑΧΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΝΟΝΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΩ ΠΟΤΑΠΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΜΟΥ”. Άραξε το πετσόνι σου δικέ μου, είναι εντελώς προφανές ότι θα φύγεις εσύ σε αυτό το επεισόδιο.

Για την ακρίβεια το επεισόδιο δεν έκανε καν κόπο να το κρύψει. Από το previously καταλάβαμε ότι αυτή η φυλή θα έχανε επιτέλους, και από την πορεία του επεισοδίου καταλάβαμε ότι ο Ντρου θα καταψηφιζόταν. Παραήταν κωμικό για να μην. Οι παραγωγοί δεν άφηναν να περάσει πεντάλεπτο που να μη μας τον δείχνουν να επαναλαμβάνει το θριαμβευτικό του σχέδιο. Comedy gold.

Σιχαίνομαι την επί τούτου ήττα και πάντα πανηγυρίζω τις μετέπειτα ήττες όποιου τις επιδιώκει (να χάνεις ήθελες, οπότε ορίστε). Πόσο μάλλον όταν απλά δεν βγάζει νόημα. Να χάσεις ένα παιχνίδι στην Ολυμπιάδα για να αποφύγεις την Dream Team στα προημιτελικά, να πάει στο διάολο. Αλλά να χάνεις στο “Survivor” για να διώξεις την Κέλι; Την όποια Κέλι; Έλα, πέρνα έξω.

Έτσι λοιπόν στο τέλος ο Ντρου ψήφισε την Κέλι, ο Τζέρεμι ψήφισε τον Κιθ (ο οποίος Τζέρεμι ανάμεσα στον Κιθ και τον Ρόκερ, πραγματικά πρέπει να αρχίσει να διπλοτσεκάρει με ποιος κάνει συμφωνίες και συμμαχίες), κάποιος που δε θυμάμαι ψήφισε Τζούλι επειδή γιατί όχι, και οι γυναίκες ψήφισαν να φύγει το ζαβό, όπως κι έγινε. Ευτυχώς που είναι και ladies' man δηλαδή.

Στο πρώτο επεισόδιο, βάσει ελάχιστου χρόνου στην οθόνη, είχα ξεχωρίσει την Κέλι ως μια από τους λιγοστούς παίχτες αυτής της σεζόν που μου έμοιαζαν συπαθείς και έξυπνοι, και μετά από αυτό το επεισόδιο φαίνεται πως το ένστικτο ίσχυε. Τώρα κάποιος να πει στον Χαντζ να ηρεμήσει λίγο όμως.

Επόμενη βδομάδα merge μάλλον. Επιτέλους η σεζόν ξεκίνησε.

4 σχόλια:

  1. Δεν έχω χρόνο να διαβάσω όλο το άρθρο τώρα αλλα ο Τζέρεμι ψήφισε τον Ντρου, ο Τζον τον Κιθ, Ριντ και Κιθ την Τζούλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώπα, θενκς, το έχασα αυτό. Σωστός ο πυροσβέστης. Ο Τζον γιατί ψήφισε τον Κιθ, στα ζάρια το έπαιξε;

      Διαγραφή
    2. Ειλικρινά δεν έχω ιδέα, ίσως να μην είχαν συμφωνήσει πριν το tribal και ο Τζον αποφάσισε να ψηφίσει μετά την αντιπαράθεση Κιθ - Τζέρεμι.

      Ώραιο που έιδαμε και την άλλη φυλή, αν και συνεχίζω να μην έχω ιδέα αν υπάρχουν και ποιες είναι οι συμμαχίες. Οi τέσσερεις γυναίκες και ο Τζέρεμι; Ίσως ο Τζέρ να μην ενοχλείται αν οι γυναίκες τον θεωρούν μία απο αυτές:P Πάντως δείχνει να τα έχει καλά με την Νάταλι, ίσως το επισόδειο με τον Ροκερ στη δοκιμασία και το γεγονός οτι δεν έχουν πλέον loved one να τους έφερε πιο κοντά.

      Εντωμεταξύ η Νάταλι συμμετείχε σε όλες τις συζητήσεις που είδαμε μετά το immunity challenge, είτε λέγανε να ψηφίσουν την Κελυ ή την Τζουλι είτε τον Ντρου ή τον Κιθ. Μετά απο τέσσερα επισόδεια, τα πράγματα δείχνουν καλά για εμάς τους Τούινι φανς. Και η πλάκα είναι, η καημένη η Νάντια το ίδιο ακριβώς πράγμα πήγε να κάνει, female alliance.

      Για το swap τώρα, αν και στο BvW είναι πολύ πιο ενδιαφέρον απ' ότι συνήθως, θα ήθελα να περίμενουν μία βδομάδα να ξεκαθαρίσουν τα alliances πριν τα καταστρέψουν.

      Γενικά πολύ διασκεδαστικό επισόδειο. Αν και ο αδερφός του Ντρου κάνει πολύ καλή δουλεία, χρειαζόμαστε επειγόντως νεο villain.

      LOL για το αυτοεκπληρούμενη προφητεία, αυτό ακριβώς έγινε:)

      Διαγραφή
  2. Με τρέλανε το επεισόδιο. τόσο που έγραψα και στην ώρα μου αυτή τη βδομάδα: http://gkoultoura.gr/post/100166138685/basically-im-a-badass

    ΑπάντησηΔιαγραφή