DVD: The Office (Season One)

H σειρά The Office της οποίας η πρώτη σεζόν προβλήθηκε πέρσι από το NBC, αποτελεί remake της ομώνυμης σειράς του BBC και παρακολουθεί με ψευδο-ντοκμαντερίστικο ύφος την καθημερινότητα ενός γραφείου και των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτό. Πρόκειται για περίπτωση remake το οποίο σέβεται, ίσως περισσότερο από όσο θα έπρεπε, το πρωτότυπο. Αυτός είναι και ο λόγος που μεγάλη μερίδα του κοινού θεώρησε πως η σειρά δεν είχε λόγο ύπαρξης.

Άσχετα πάντως από όλα αυτά, έχουμε να κάνουμε με κάτι αληθινά αστείο το οποίο έχει να επιδείξει πολύ έξυπνα σενάρια και κυρίως ένα ταλαντούχο καστ. Πρώτος και καλύτερος φυσικά ο κωμικός Steve Carell που αποτέλεσε το μεγαλύτερο στοίχημα του όλου εγχειρήματος. Υποδυόμενος τον Michael Scott, διευθυντή του γραφείου, έπρεπε να ζωντανέψει έναν χαρακτήρα φαντασμένο ως εκεί που δεν πάει. Έναν άνθρωπο που θεωρεί εαυτόν την προσωποποίηση του cool, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορεί να κάνει ένα αστείο δίχως να δημιουργήσει αμηχανία ανάμεσα σε όποιους ζωντανούς οργανισμούς σε απόσταση κάμποσων χιλιομέτρων. Ο Carell τα καταφέρνει, γεμίζοντας επάξια τα παπούτσια του Ricky Gervais, ερμηνευτή του αντίστοιχου ρόλου στην βρετανική βερσιόν. Άξιζε και με το παραπάνω μια υποψηφιότητα Emmy κωμικού ρόλου, η οποία δυστυχώς δεν ήρθε ποτέ.

Στα υπόλοιπα θετικά, ξεχω
ρίζει η παρουσία του Rainn Wilson (ο αξιομνημόνευτος Arthur του Six Feet Under) ως ο σπασίκλας Dwight, ενώ με κέρδισε το storyline του ερωτικού τριγώνου Pam/Jim/Roy, το οποίο αναμένεται να έχει κεντρική θέση και στην επερχόμενη δεύτερη σεζόν. Καλύτερο επεισόδιο το ξεκαρδιστικό Diversity Day, όπου μία ακόμα ηλίθια ιδέα του Michael για να ανεβάσει το ηθικό των υπαλλήλων, καταλήγει σε έναν καταστροφικό πολιτικά μη ορθό αχταρμά.

Στην πραγματικότητα η σειρά αυτή δεν έχει -ακόμα- κάτι αρνητικό. Αλλά τώρα, ενόψει της νέας σεζόν, μπαίνει στο κρίσιμο σημείο όπου οφείλει να λειτουργήσει ανεξάρτητα από την κατ
αγωγή της, σύμφωνα με τα δεδομένα της αμερικάνικης τηλεοπτικής πραγματικότητας. Οι βάσεις πάντως έχουν μπει.

EXTRAS
Στο μονό δισκάκι περιλαμβάνονται 5 commentaries για 4 επεισόδια, από όλο το καστ και πολλά μέλη του συγγραφικού τιμ, καθώς και αρκετές κομμένες σκηνές.

Κυκλοφορεί ήδη, φυσικά μόνο σε Region 1.


Useless Info!
  • O David Denman (Roy) είναι ο δαίμονας Skip από τη σειρά Angel!
  • Η Jenna Fischer (Pam) πριν το Office εμφανίστηκε στο Six Feet Under! (Jenna Fischer... Fisher... get it? :p)
  • Oι Ricky Gervais και Stephen Merchant, δημιουργοί του πρωτότυπου Office, εδώ έχουν το ρόλο των executive producers!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου