New Season Preview: Tα ενδιαφέροντα

  • Invasion (ABC): Με την τεράστια περσινή επιτυχία του Lost ξαφνικά βρισκόμαστε φέτος με 3-4 σειρές κλώνους, όπου κάποιο περίεργο μυστήριο λαμβάνει χώρα (μπου!) συνήθως συνοδευόμενο από φυσικές καταστροφές, και ένα ensemble ετερόκλητων χαρακτήρων αναγκάζεται να δουλέψει ενωμένο για να νικήσουμε εμείς οι καλοί. Στην περίπτωση του Invasion, όπου το μυστήριο αφορά μια εξωγήινη εισβολή, έχουμε μάλλον την πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση, αλλά και πάλι. Οι ρυθμοί είναι απελπιστικά αργοί και οι χαρακτήρες δεν μαγνητίζουν, ακριβώς. Βέβαια το επίπεδο παραγωγής είναι φοβερό, σκηνοθέτης και executive producer είναι ο Thomas Schlamme (o καλύτερος σκηνοθέτης του West Wing), πρωταγωνιστεί ο William Fichtner και αν μη τι άλλο οι σκηνές καταστροφής κερδίζουν το ενδιαφέρον.
    Η σειρά δείχνει να παίρνει τον χρόνο της για να πει όσα θέλει και είμαι διατεθειμένος να της τον δώσω, αλλά δεν κρατάω και την ανάσα μου για το τελικό αποτέλεσμα.
    Πρεμιέρα 21/9

  • Everybody Hates Chris (UPN): Μία πληροφορία αρκεί: ο Chris του τίτλου δεν είναι άλλος από τον Chris Rock. H κωμωδία αυτή περιγράφει τα παιδικά χρόνια ενός πιτσιρικά στο Brooklyn της δεκαετίας του 80, με περιστατικά βασισμένα στην ζωή του Rock, ο οποίος θα κάνει και την αφήγηση.
    Οτι το φοβάμαι, το φοβάμαι, και σαφώς θα ήταν προτιμότερο ο Rock να πρωταγωνιστούσε... αλλά όπως και νά'χει εμπλέκεται ενεργά στη διαδικασία δημιουργίας των επεισοδίων και αυτό για μένα είναι αρκετό σε αυτή τη φάση.
    Πρεμιέρα 22/9

  • Close to Home (CBS): Δικηγορικό δράμα παραγωγής Jerry Bruckheimer, το οποίο αν και έρχεται με πιλότο που έχει διχάσει, εξακολουθεί να μοιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Ο κυριότερος λόγος είναι πως δείχνει να προσπερνά την procedural λογική των Law & Order και να επικεντρώνεται στους κεντρικούς χαρακτήρες και τα προβλήματα της suburban ζωής τους. Ναι, ναι, μία ακόμα απόπειρα αποδόμησης της ζωής στα προάστια. Συνήθως δεν πετυχαίνουν αυτές οι προσπάθειες, αλλά παραμένει αγαπημένο θέμα. Αυτό, σε συνδυασμό με δικαστήρια και οτιδήποτε συμβαίνει μέσα σε αυτά, και θα χρειαστεί εντυπωσιακή προσπάθεια για να μην με κερδίσει αυτή η σειρά.
    Α, και επίσης στους ρόλους του πρωταγωνιστικού ζεύγους βρίσκονται η ωραιότατη Jennifer Finnigan (του Bold and the Beautiful!!!) και κυρίως ο Christian Kane (o Lindsey από το Angel).
    Πρεμιέρα 20/9

  • Supernatural (WB): Το δίκτυο προσπαθεί να μας πείσει οτι αυτό εδώ το show είναι η συνέχιση της παράδοσης της Buffy και του Angel. Έχει μπαμπούλες, σου λέει, έχει τινάγματα, έχει 20-something πρωταγωνιστές που γράφουν ωραία στην οθόνη, αναπτύσσει δική του μυθολογία. Κι εδώ αρχίζουν τα γέλια, καθώς ναι μεν το Supernatural έχει ένα αδιαμφισβήτητο εδιαφέρον, αλλά είναι μάλλον κολλημένο στην προ-Joss Whedon τηλεόραση. Τότε που 2 ηθοποιοί σήκωναν μια σειρά για χρόνια δίχως να υπάρχει η ανάγκη για ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ χαρακτήρων. Με τη διαφορά οτι πλέον έχουμε καλομάθει και μπορεί σαν επεισόδιο από μόνο του να στέκεται μια χαρά, αλλά σα σειρά φοβάμαι οτι δεν θα μπορέσει να περπατήσει. Αφήστε που ο ανιαρός Jared Padalecki (Gilmore Girls) απέχει πολύ από το να γίνει Duchovny.
    Και, παρεμπιπτόντως, δεν είδα το WB να καίγεται τόσο πολύ για την κληρονομιά του Angel όταν προ διετίας το ακύρωνε...
    Εν τέλει, η σειρά αξίζει της προσοχής του κοινού, αν μη τι άλλο γιατί ο πιλότος της ήταν διασκεδαστικότατος, αν και κάπως προβλέψιμος. Και με μεγάλο ερωτηματικό να πλανάται, πώς θα αποφύγει να γίνει βαρετή στο μέλλον.
    Πρεμιέρα 13/9
Be back με τις σειρές-ερωτηματικά (εμ, μεγαλύτερα, that is).

5 σχόλια:

  1. Jared ή Duchovny. Βασικά την ίδια απαθή φάτσα έχουν, ο ένας άχαρος ο άλλος άχρωμος.

    Το Everybody hates chris μάλλον για βρούβες θα πάει, εκτός αν είναι τόσο αγευστοι οι Αμερικάνοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Chris Rock (και κάμποση βότκα) ήταν τα μόνα πράγματα που με κράτησαν ξύπνιο στα τελευταία Όσκαρ. Και μόνο γι'αυτό, του εύχομαι κάθε ευτυχία, και είθε η σειρά του να τρελάνει τους Νίλσεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρχισα να διαβάζω κάθε entry σου απο την αρχή. Τωρα που 'εχουν περ'ασει τόσα χρόνια και το Supernatural ακομα συνεχίζεται (για πόσο ακόμα δεν είναι σίγουρο, αλλά συνεχίζεται) ποιά η άποψή σου? Αν και ο Padalecki ακόμα ανιαρός είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχα δει μόνο την πρώτη σεζόν που ήταν ΟΚ αλλά δε με ενθουσίασε ώστε να συνεχίσω. Είναι όμως από τις σειρές που κάποια στιγμή θα έβλεπα, γιατί με έχουν ιντριγκάρει κάποια πραγματάκια που έχω διαβάσει εδώ κι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή