Week 6/11-12/11: Catching up on The West Wing

Μετά από μια καταστροφική 5η σεζόν και μια άνιση 6η, το West Wing καταφέρνει φέτος, προς μεγάλη μου έκπληξη και χαρά, να επανεφεύρει εντυπωσιακά τον εαυτό του και αναδειχτεί σε μια από τις 3-4 πιο συναρπαστικές σειρές on air. Ο John Wells δείχνει να έχει παραδώσει δημιουργικά τα ηνία στον κύριο σκηνοθέτη, Alex Graves, ο οποίος από φέτος τελεί και χρέη executive producer αλλά και writer. Το επεισόδιο που έχει γράψει (7x05 Here Today), αποτελεί ένα από τα πιο συγκλονιστικά επεισόδια της σειράς καθώς αποκαλύπτεται ο υπεύθυνος για τις διαρροές στον τύπο. Το resolution με έκανε να τρέμω από σοκ, οργή και λύπη, την ίδια στιγμή που η μεγάλη μάχη των 2 υποψηφίων για την προεδρία κορυφωνόταν με το ιδιαίτερα ενδιαφέρον, και καινοτόμο, επεισόδιο αυτής της βδομάδας. Στο live debate τους (7x07 The Debate) ήρθαν σε αντιπαράθεση πάνω στα θέματα παρακολουθούσαμε από την προηγούμενη κιόλας σεζόν. Επιπλέον, από τη στιγμή που πιθανώς αυτή να είναι και η τελευταία σεζόν της σειράς, δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη και την προεδρία να κερδίσει ο Vinnick του Alan Alda. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που δεν πρόκειται για έναν τυπικό Ρεπουμπλικάνο. Η αντιπαράθεση των 2 τους αναμένεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα κατά την κορύφωση της μάχης, ενώ θα είναι τρομακτική έκπληξη αν ο βετεράνος Alda δεν κερδίσει και φέτος υποψηφιότητα Emmy.

Είναι πλέον σαφές οτι παρακολουθούμε μια διαφορετική σειρά από αυτή του Sorkin, που βασίζεται σε τελείως διαφορετικά πράγματα, εστιάζει σε είδη storylines για τα οποία ο δημιουργός ουδέποτε έδειξε ενδιαφέρον, και φυσικά διαθέτει σημαντικά διαφορετικούς χαρακτήρες. Αλλά επιτέλους δεν είναι σχηματικοί, και δεν αναλώνονται σε μονότονες ιστορίες. Το φετινό West Wing είναι στην ουσία μια νέα σειρά που γεννήθηκε από τις στάχτες της παλαιάς. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι και η καλύτερη της φετινής σεζόν. Γιατί απλά καμία από τις άλλες δεν συνδυάζει το βάθος και το σασπένς του WW. Επόμενο ραντεβού στις 4 Δεκέμβρη, λοιπόν, με το aftermath του προεδρικού debate.

This Week
Kατά τα άλλα παρατηρώ πολύ πεσμένη την όλη κατάσταση. Τι έγινε καμάρια μου? Μείναμε κιόλας από καύσιμα? Χλιαρά αστεία και στις 3 νέες αγαπημένες κωμωδίες, ανιαρές πλοκές σε αγαπημένα thrillers,
το γνωστό γεγονός στη γνωστή αγαπημένη σειρά, underperforming comeback στο (σύμφωνοι, εξαιρετικό κατά τα άλλα) Veronica Mars (2x06 Rat Saw God), μέχρι και το House βαρέθηκα. Για να αναδιοργανωθούμε λίγο.

Τι επεισοδιάρα γύρισε όμως ο Jeffrey Bell! Καλά, όχι οτι αποτελεί έκπληξη, αλλά σε ένα non-event επεισόδιο του
Alias (5x06 Solo), κατάφερε να κάνει κάθε λεπτό συναρπαστικό. Το καλύτερο insight στον χαρακτήρα της Rachel που είδαμε ως τώρα (αποκάλυψη η Rachel Nichols, αλλά μόνο για όσους χάσανε το The Inside το καλοκαίρι), non-stop δράση, και μια Amy Acker να σε ξυλοφορτώνει και να ζητάς κι άλλο! Το οτι η γλυκύτατη Fred μετατρέπεται τόσο πειστικά και τόσο εύκολα σε μια στυγνή δολοφόνο, αποτελεί ένα ακόμα πειστήριο για το μεγάλο ταλέντο της Acker. Άραγε είναι η Kelly Peyton της, ο θηλυκός Julien Sark? Κρατάω την ανάσα μου για την αναπόφευκτη (ε? ε?) μονομαχία τους.

Οτι το FOX τον παίρνει ('scuse my French) είναι γνωστό. Αλλά τώρα περνάει σε νέα suckage επίπεδα. Μας βάζουν στο τριπάκι της επιστροφής του Arrested Development με 2 επεισόδια (3x04 Notapusy/3x05 Mr. F), και τι επεισόδια, για να κόψουν τη σειρά την επόμενη μέρα? Ασταδιάλλα που έλεγε και ο Μέγας Γραφικός.
Τουλάχιστον το
The Office (2x07 The Client) δεν έχει να πάει πουθενά. Σχεδόν πρώτο ραντεβού για Pam-Jim, σχεδόν σεξ για τον 40 year old virgin Michael, και έτσι απλά η σειρά επιστρέφει στα γνωστά υψηλά της στάνταρ.

Το ίδιο ακούγεται και για το Gilmore Girls (6x08 Let Me Hear Your Balalaikas Ringing Out) κι εγώ ακόμα βλέπω την 5η σεζόν! Ο Jess επιστρέφει αλλαγμένος κι εγώ είμαι δέσμιος του Star! Grr, Argh.
To μόνο πιο infuriating πράγμα αυτή τη βδομάδα (ναι, ΟΚ, πέραν εκείνου) ήταν το ότι πάλι μου άρεσε το Reunion (1x05 1990). Κι αυτή τη φορά δεν είχε καν αγαπημένα κομμάτια! Ως εδώ! Αν γυρίσω από Λονδίνο με μια "καθαρή" βδομάδα στην πλάτη μου, και εξακολουθεί να μου αρέσει, θα αυτοτιμωρηθώ βλέποντας όλη τη φιλμογραφία του Αγγελόπουλου σε μια βδομάδα. Και την 8η μέρα θα με περιμένει μαραθώνιος Invasion. Χωρίς καφέ!
Για να είμαι δίκαιος πάντως, αυτή την ανατροπή, I did NOT see it coming. Twist με τα όλα του, και ίσως η πιο "What th-- Huuuuh?!?" στιγμή της σεζόν ως τώρα...

Still to Come
Δε μου έφτανε ο Jess, τώρα οι Palladinos φέρνουν πίσω και τον Christopher. Στο Gilmore Girls της επόμενης βδομάδας αυτό, όταν εγώ θα ασχολούμαι με βιντεοκασέτες για να μη χάσω επεισόδιο στο Star. Κατάντια. Άντε να βγει η 5η σεζόν σε DVD να τελειώσει το εξευτελιστικό αυτό μαρτύριο...

Μετρημένοι στα χέρια οι Buffyverse players που δεν είχαν δουλειά φέτος, κι ευτυχώς μειώνονται. Ο Τom -Andrew!- Lenk εμφανίζεται στο ερχόμενο House. Η συνάντηση αυτού του τύπου με τον Hugh Laurie, μπορεί και να είναι ικανή να στηρίξει fan fiction για τα επόμενα -πολλά- χρόνια.

Η Joy παντρεύεται στο ερχόμενο My Name is Earl. Στο καλό και να μας γράφεις...

Τα Wicnhester boys επιστρέφουν στο πατρικό τους, και πολύ τους πήρε κιόλας! Nuff' said...

Τι μάχη έρχεται στο Smallville... Και πού...! Καλύτερα να ετοιμάζουμε τις προμήθειες (πατατάκια, μπύρες κτλ) από τώρα για να είμαστε έτοιμοι.
Και, μιλώντας για Smallville, ακούω οτι οι WBάδες έκαναν πρόταση στον James Marsters να γίνει cast regular στη σειρά. Τίποτα επίσημο ακόμα φυσικά, αλλά το σίγουρο είναι οτι ο φίλτατος Brainiac δεν έχει να πάει πουθενά για την ώρα.
...Hmmm? Πώς? ...Τι πάει να πει "Aquaman spinoff"?! Άκουσα καλά? :P

Quotes
Michael was heading to work when he saw something he'd never seen before lunch: his twin sister, Lindsay.
(Arrested Development)

I was so sleepy that instead of counting sheep, I was counting sleep!
(είναι σαφές οτι στον Chris έλειπε αρκετός ύπνος)

Weevil: You bought my grandmother's house?
Logan: That's right. Su casa es mi casa.
(everyone's favourite brat, Logan Echolls, από τη Veronica Mars)

Marissa: Oh my GOD! Let me sleep!
Summer: Nuh-uh, sorry. Can't let you do that. I waited up last night till, like, a million o'clock.
(H Summer του O.C. έχει, όπως αποδεικνύεται, κάθε λόγο να ανησυχεί για την ηλίθια φίλη της)

Ted: I'm not going to a matchmaker, that's like giving up. It's the man version of getting a cat.
(How I Met Your Mother-- O Neil Patrick Harris λείπει σε άδεια)

Basically with Lasso, a missile that was headed to a military target, say Middle East, would be redirected to Switzerland. You know, I m-- and then the Swiss call and go "okay, we're neutral, remember?"
(Ο Marshall του Alias γνωρίζει καλά το πολιτικό σκηνικό)

I don't pity you, Darius. You killed 12 people in 2 states over the last 72 hours and you want me to feel sorry for you because your daddy didn't kiss you when you were a baby? Rot in hell, you son of a bitch.
(O ντετέκτιβ Mac του CSI: NY κρύβει πολύ καλά την ευαίσθητη πλευρά του)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου