Week 4/12-10/12: Christmas Wave #1

Δικαστήρια, γραφεία, εντατικές. Ωραία Χριστούγεννα περνάνε φέτος οι τηλεοπτικοί μας ήρωες. Αλλά πιο πολύ από το μέρος, σημασία έχει ο τρόπος που κυλάνε αυτές οι μέρες. Στον Neptune τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο με φρενήρη ρυθμό σε μια σειρά που απ'ό,τι φαίνεται έχει θέσει ως new year resolution να μην έχει ούτε μισό filler επεισόδιο. Η Veronica Mars (2x10 One Angry Veronica) βγάζει ευγενικά τη γλώσσα στην υποχρεωτική ευτυχία των ημερών για να μας πει οτι Χριστούγεννα είναι where your friend is. Και μας αφήνει να μπούμε στο νέο χρόνο με το πιο γλυκόπικρο cliffhanger όλων. Απλά υπέροχο.

Στην Trashville του
My Name Is Earl (1x10 White Lie Christmas) ο επί Γης απεσταλμένος του Κάρματος δε θα μπορούσε παρά να συμβαδίζει με το κλίμα των ημερών. Με τον ειλικρινή feel-good τρόπο του σπάει τα τείχη μυστικών και ψεμμάτων ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας της Joy, παραδίδοντάς τους στη νέα χρονιά ως καθαρές κόλλες χαρτί. Και στο Scranton δεν είναι ο Earl, αλλά μια κίνηση απελπισίας του Michael που φέρνει του υπαλλήλους του Office (2x10 Christmas Party) σε αληθινή επικοινωνία. Έστω κι αν αυτή θα διαρκέσει όσο ένα hangover.

Και όσο συμβαίνουν όλα αυτά τα θαυμαστά, στην Smallville (5x09 Lexmas
) η βαρεμάρα χτυπάει κόκκινο καθώς ο Lex δέχεται επίσκεψη από το φάντασμα των μελλοντικών Χριστουγέννων και ο Clark προσπαθεί να ξαναδώσει σε ένα μεθυσμένο γεράκο το χαμένο μήνυμα των ημερών. Ο γεράκος είναι ο Santa Claus και ο Clark κυριολεκτικά τον σώζει από μια βουτιά στο κενό. Είναι εμφανές οτι η σεναριογράφος του επεισοδίου νομίζει οτι έγραψε ένα Christmas classic, τη στιγμή που δεν αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο όσο και απλοϊκά συμβολικό 40λεπτο. Αργεί το Chrismukkah του Seth?

This Week
Στο Nip Tuck (3x12 Sal Perri) θα αναφερθώ εκτενέστερα με το φινάλε της σεζόν σε 8 μέρες. Προς το παρόν έχουμε ένα επεισόδιο εντελώς διαφορετικό από τα ως τώρα κεφάλαια της σεζόν, όπου ένα αεροπορικό δυστύχημα ωθεί την καταραμένη τριάδα ηρώων να επανεξετάσει (πάλι) την πορεία των ζωών τους. Ως τα μέσα του, το 40λεπτο είναι από τα πλέον δυνατά της σειράς, αλλά όταν το αρχικό σοκ υποχωρεί, αυτό που μένει είναι ακατάσχετοι ραδιοφωνικού τύπου μακροσκελείς μονόλογοι, ένα παρμένο από scary movie φτηνά σοκαριστικό ξεπέταγμα, και ένα cliffhanger που προκαλεί το γέλιο. Εμ, αφήστε τις ανθρώπινες ιστορίες και επικεντρωθείτε σε αυτήν του Matt. Και σε αυτόν τον ρημάδη τον Carver, η ψυχή μας βγήκε πια.

Μπορεί το West Wing (7x08 Undecideds
) να μην παρέδωσε το aftermath του debate στο βαθμό που θα θέλαμε, αλλά και πάλι έχουμε ένα ακόμα δύσκολο δίλημμα για τον Δημοκρατικό υποψήφιο, ένα ακόμα μάθημα πολιτικής, σε συνδυασμό με μια ακόμα σκηνή ανθολογίας ανάμεσα στους σταθερά καθηλωτικούς Richard Schiff (Toby) και Bradley Whitford (Josh). Η διαρκώς εξελισσόμενη σχέση μεταξύ των δύο φτάνει, ίσως και να ξεπερνάει, σε επίπεδο ενδιαφέροντος ακόμα και την ίδια την κούρσα για την προεδρεία.

Alias pulls a Mr. & Mrs. Smith

Ολόκληρο section για ένα μόνο επεισόδιο? Διάολε, το Alias (5x08 Bob) αυτής της βδομάδας σήκωνε και ξεχωριστό post! Από τον μετα-αυτοσαρκαστικό τίτλο κιόλας, ξέρεις οτι αυτό δεν είναι ένα επεισόδιο σαν τα άλλα. Κατάσκοπος γνωρίζει κατάσκοπο. Αλλά όχι τόσο απλά! Άγγλος κατάσκοπος παριστάνει Αμερικάνο, και γνωρίζει Αμερικανίδα κατάσκοπο που παριστάνει Αγγλίδα. Για λίγες ώρες, ενώνουν τις ζωές του και, χωρίς να το ξέρουν, ενώνουν και τις αποστολές τους! Και ούτε γάτα ούτε ζημιά. This is the stuff that fanfiction is made of...

Το έξοχο κωμικό timing ολόκληρου του καστ συνδυάζεται με την σφιχτή πλοκή που θέλει μια ομάδα της ΑΡΟ με ηγέτη στο πεδίο την ακόμα ανασφαλή Rachel Gibson να συνεργάζεται με τον... Julien Sark. Tαυτότητες και loyalties που αλλάζουν σε κάθε διάλειμμα για διαφημίσεις, χιουμοριστικές ατάκες που εναλλάσονται με ματιές γεμάτες υπονοούμενα, sexual tension να την κόψεις με μαχαίρι, και ένα βλέμμα αποχαιρετισμού που αποτελεί τη δέσμευση των σεναριογράφων για sequel!

Έχουμε δει κατά καιρούς σε διάφορες σειρές επεισόδια-events με επιστροφές δημοφιλών χαρακτήρων, αλλά σπάνια το ίδιο το περιεχόμενό τους είναι τόσο, μα τόσο διασκεδαστικό όσο το "Bob" του Alias. Στα 10 καλύτερα 40λεπτα της φετινής σεζόν, hands down.

Still to Come
Επιστροφών συνέχεια στο Alias. Για 3η συνεχόμενη εβδομάδα, φίλοι (ή εχθροί) από τα παλιά επιστρέφουν για μια βόλτα από τα γραφεία της ΑΡΟ. Μπορεί η επιστροφή τ[CENSORED] να χτίσει πάνω στο ολοένα και δυνατότερο σερί επεισοδίων της κατασκοπικής σειράς που μπαίνει σιγά-σιγά στην τελική της ευθεία?

Επιτέλους ήρθε και η ώρα να δούμε την αγαπημένη Cynthia Nixon (Sex & the City) ως ασθενή του Dr. House. Βραβείο Emmy για Guest Star σε Drama, anyone?

Δεύτερο κύμα γιορτινών επεισοδίων. Στο O.C. ήρθε η γιορτή που όλοι λατρεύουμε, αν και με ένα επεισόδιο με τίτλο
The Chrismukkah Bar Mitz-vahkkah, πρέπει κανείς να αναρωτηθεί αν το θέμα έχει παρατραβήξει. Και στο West Wing οι γιορτές αρχίζουν με το γάμο της Ellie Bartlett.

Quotes
Men in that job shouldn't have to be presented with anything. It's for someone who grabs it and holds on to it, for someone who-- who thinks the gods have conspired to bring him to this place, that Destiny demands of him this service. You don't have that kind of drive, that hubris? How in the hell are you gonna make the kind of decisions that stomp every other person in this country? How in the hell are you gonna hold that kind of power in your hands?
Is he, that man? Look me in the eye and tell me that you know. Without a shadow of a doubt, you know.

...That's why the other guy wins.
(Το μανιφέστο εν βρασμώ ψυχής του Toby στο West Wing, εξηγεί σε λίγες γραμμές για ποιο λόγο ο Δημοκρατικός υποψήφιος υπολείπεται 8 μονάδες στην κούρσα για την προεδρία)

Michael: So, Lindsay, when did you first realise that you and Tobias had no chance of a physical relationship?
Lindsay: Oh, my God! You think we have no chance of a physical relationship?
Michael: So, just now.
(Arrested Development)

This is for a family. At Christmas. You know, Felis Nabibla. In America that means Christmas in Mexican.
(O Randy του My Name is Earl σε μια επίδειξη γλωσσομάθειας)

Merry Christmas! Ho! Ho! Ho! Pimp!
(Η απόλυτη Χριστουγεννιάτικη ατάκα, δια στόματος Michael Scott στο Office)

You're so superior to me in so many ways, you know? You're better looking, and more popular, stronger, not just emotionally...
(Μια ερωτική εξομολόγηση gone wrong, από τον Seth Cohen στο O.C.)

Jihad-mobile is for business only.
(Οι τρομοκράτες του Sleeper Cell έχουν αίσθηση της ποπ κουλτούρας)

It's like we worked together before or something.
(Ο Jack του Bradley-Will Tippin-Cooper στον Michel του Michael-Michael Vaughn-Vartan, στο Kitchen Confidential. Και όχι στο Alias. Απορώ πού μπερδευτήκατε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου