2005 Review: Top 10 New Shows

Heh, ορίστε ένα top 10 του οποίου η αρίθμηση ξεκινάει από το 9! Γαμάτο?
Για να δείτε την αιτία αυτής της εξυπνάδας, καθώς και ποια shows -και γιατί- είναι οι καλύτερες νέες προτάσεις που προέκυψαν το 2005, ρίχτε μια ματιά στην ακόλουθη λίστα.

-. Rome
Eντάξει, ναι, ξεκινάω με κάτι που δεν έχω παρακολουθήσει ούτε για δείγμα. So sue me.
Το Rome κινείται στην παράδοση του Deadwood, είναι show του HBO (άρα μικρές οι πιθανότητες να είναι μέτριο), έχει ήδη προταθεί για ένα σκασμό βραβεία, και η κριτική το υποστηρίζει ομόφωνα από τη μέση περίπου της σεζόν και μετά. Όχι απλά είμαι βέβαιος οτι αξίζει να βρίσκεται στις 10 καλύτερες πρεμιέρες του 2005, αλλά στοιχηματίζω τα Whedonverse dvds μου πως όταν το δω η θέση του σε αυτή τη δεκάδα θα είναι πολύ πιο ψηλά.

9. Everybody Hates Chris
Υποκλιθείτε στην κωμωδία που κατάφερε να αποδώσει τη ζωή μιας φτωχής πολυμελούς οικογένειας στο Brooklyn της δεκαετίας του 80 χωρίς στιγμή να είναι μίζερη. Προσέξτε τους χαρισματικούς ηθοποιούς που ερμηνεύουν πατέρα και γιο-- κάθε σκηνή του Terry Crewes είναι ανεκτίμητη ακόμα και αν απλά κοιτάζει την γυναίκα του, ενώ ο μικρός Tyler Williams είναι η αποκάλυψη της χρονιάς. Το μόνο πρόβλημα της ημι-βιογραφίας του Chris Rock είναι, περιέργως, οτι δεν είναι αρεκτά αστεία. Go figure.

8. Supernatural
Το δίκτυο WB προμοτάρισε τη σειρά ως το πιο τρομακτικό show στην τηλεόραση, και τις πιο πολλές φορές δικαιώνεται. Το δημιούργημα του Eric Kripke μπορεί να υποφέρει ανά στιγμές από έλλειψη πρωτοτυπίας, και όλες του οι ιστορίες να μην είναι εξίσου ενδιαφέρουσες, αλλά συνήθως αποτελεί ένα καλό τίναγμα για τις προχωρημένες ώρες. Με τις πρώτες υποψίες character development και εξέλιξης της μυθολογίας να ξεπροβάλουν από τη γωνία, είναι βέβαιο οτι τα καλύτερα έπονται.

7. My Name is Earl
Στην πιο αισιόδοξη σειρά που προβάλλεται αυτή τη στιγμή, είναι πολλά αυτά που μπορεί να λατρέψει κανείς. Τον χαρισματικό Jason Lee περιτρυγιρισμένο από ένα ξεκαρδιστικό cast. Τον Ethan Suplee και τα καθυστερημένα rants του. Τις καρικατούρες χαρακτήρων που είναι η πρώην γυναίκα του, Joy (μια απολαυστική Jamie Pressly), και ο άντρας της, Crabman. Το feel good αεράκι που αποπνέει ακόμα και από τις πιο δυσοίωνες καταστάσεις. Γεγονός είναι όμως οτι, όπως και οι περισσότερες κωμωδίες, μοιάζει να έχει εξαντλήσει αστεία και καταστάσεις ιδιαιτέρως γρήγορα.

6. Prison Break
Ναι, είναι η απενοχοποιημένη διασκέδαση της χρονιάς! Στο πιο εξωφρενικό storyline που μπορείτε να βρείτε οπουδήποτε, ένα cast ηγούμενο από απολαυστικά ατάλαντους και ιδιαίτερα φωτογενείς star, αποφασίζει να αποδράσει από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας ακολουθώντας οδηγίες-τατουάζ τυπωμένες στο σώμα του πρωταγωνιστή. Μέσα από ένα σερί με εκπληκτικές ανατροπές και υπέροχα ξεχειλωμένες σεναριακές μαύρες τρύπες, η σειρά αναδεικνύεται στο απόλυτο pop corn του 2005.

5. Weeds
Σαν σάτιρα μπορεί να ψιλοαστοχεί, αλλά σαν dramedy χαρακτήρων η νέα σειρά του Showtime έχει πετύχει κέντρο. Με τους κεντρικούς χαρακτήρες, υποδειγματικά ερμηνευμένους από ένα άψογο cast, ταυτιζόμαστε σχεδόν άμεσα παρά τις εξωφρενικές καταστάσεις υπό τις οποίες τους γνωρίζουμε. Γρήγορα εξελίσσονται σε αληθινούς ανθρώπους ριγμένους σε ένα σχεδόν σουρεαλιστικά quirky περιβάλλον, για να ακολουθήσει η -δραματική και σεναριακή- κορύφωση προς ένα φοβερό cliffhanger. Αυτές είναι σαπουνόπερες, κυρίες της Wisteria Lane.

4. How I Met Your Mother
Αστείο, με συμπαθέστατους χαρακτήρες, όμορφα cheesy, άμεσα quotable, χωρίς κοιλιά να διαφαίνεται. Επιπλέον, ο Neil Patrick Harris παίζει και να είναι ο αστειότερος άνθρωπος της TV, ενώ η λατρεμένη Alyson Hannigan είναι σταθερά ξεκαρδιστική παίζοντας με την αθωότητα της πεινασμένης για sex συγκατοίκου. Τι μπορεί να μην αρέσει σε αυτό το εξκαιρετικό δείγμα old school sitcom? Ωραία, έχει γέλιο κονσέρβα. Αλλά δείχνει να εξελίσσεται, σε αντίθεση με το 95% των κωμωδιών. Δεν προβλέπεται κοιλιά για αυτό εδώ, παλικάρια.

3. The Office
Ξεκίνησε ως ενοχλητικά πιστό remake στη βρετανική ομώνυμη επιτυχία του Ricky Gervais αλλά γρήγορα εξελίχθηκε στο αστειότερο νέο show της TV, κάτι που εν πολλοίς οφείλεται στην εμπνευσμένη χρήση του ψευδοντοκιμαντεριστικού του ύφους. Γεμάτο αμήχανα βλέμματα, με περιβάλλον και καταστάσεις άμεσα relatable, και ερμηνευμένο με χάρη από τον κορυφαίο κωμικό Steve Carrel και το υπόλοιπο cast (με την Jenna Fisher να ξεχωρίζει), το Office χτίζει ένα ολοένα και μεγαλύτερο κοινό, κερδίζοντας παράλληλα την αμέριστη προσοχή των σκεπτικιστών και του συνόλου της κριτικής. Και, θεέ μου, η δεύτερη σεζόν του είναι πραγματικά αστειότερη από την πρώτη. Αυτό θα πει κατόρθωμα.

2. The Inside
Δεν της δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να πει όσα ήθελε, αλλά αυτή εδώ η ωμή ιστορία βασανισμένων ψυχών και ηθικά dubius χαρακτήρων σε μια μουντή, σα να ξεπήδησε από το Seven, πόλη, κατάφερε να χαραχτεί βαθιά στους λίγους που είχαν τη δύναμη να την ακολουθήσουν μες στο κατακαλόκαιρο, προτιμώντας την από αντίπαλα μπικίνια και νιοστές επαναλήψεις άνευρων αστυνομικών σειρών. Από ένα ούτως ή άλλως καθηλωτικό cast (Peter Coyote, Adam Baldwin, Katie Finneran) ξεχώρισε το φρέσκο πρόσωπο της Rachel Nichols, αδιαμφισβήτητη μελλοντική star που θα χρεώνεται για πάντα στον Tim Minear. Το πλήρες όραμα του χαρισματικού δημιουργού θα μπορέσουμε να απολαύσουμε όταν με το καλό θα κυκλοφορήσουν σε dvd και τα 13 επεισόδια αυτού του εγκληματικά υποτιμημένου show.

1. GREY'S ANATOMY
Το πιο υπέροχο τηλεοπτικό soapy δείγμα από την εποχή που ξεκίνησαν τα Gilmore Girls! Με χαρακτήρες άμεσα συμπαθείς και αναγνωρίσιμους, άνθρωπους με τους οποίους θα ήθελες να ζήσεις, να γίνεις φίλος, να ερωτευτείς. Με το αισιόδοξο να ξεπηδά αβιάστα μέσα από το πλέον μακάβριο storyline. Με αγγίγματα quirkiness ικανά να μετατρέπουν το ξινό σε γλυκό. Με αξιοθαύμαστη ισορροπία ανάμεσα στο αστείο και το δραματικό, το κεφάτο και το μακάβριο. Και με μια γλυκύτατη και υπέροχη ελαφρότητα να σκεπάζει τα πάντα χωρίς ποτέ να κρατά το show στην επιφάνεια καταστάσεων και συναισθημάτων ή να το κάνει ασόβαρο. Δικαιωματικά, η καλύτερη από τις ώρες που μπήκαν στην τηλεόρασή μας το 2005.

Up Next: Fox Programming
2005 Review: Cable, New Series Status
Previously On...
ABC, CBS, NBC, Fox, The WB, UPN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου