24 - Day 4

Με αφορμή την κυκλοφορία της 4ης σεζόν του 24 σε dvd τoν περασμένo μήνα, και με την πρεμιέρα-event της 5ης να απέχει πλέον σχεδόν μια εβδομάδα, ευκαιρία για ένα σύντομο revisiting των 4 μακρύτερων ημερών της ζωής του πράκτορα Jack Bauer. Η επόμενη Παρασκευή, τελευταία πριν την πολυαναμενόμενη επιστροφή, θα είναι αφιερωμένη σε ένα preview της επερχόμενης 5ης ημέρας.

Να σημειωθεί οτι όλες οι σεζόν spoilάρονται στο μέγιστο βαθμό, οπότε διαβάστε μόνο υπ'ευθύνη σας.
Stars
Kiefer Sutherland (Jack Bauer)
Kim Raver (Audrey Raines)

Alberta Watson (Erin Driscoll)

William Devane (Secretary James Heller)

Lana Parilla (Sarah Gavin)

Carlos Bernard (Tony Almeida)

Dennis Haysbert (David Palmer)

Reiko Aylesworth (Michelle Dessler)

Mary Lynn Rajskub (Chloe O'Brian)

Roger Cross (Curtis Manning)

Louis Lombardi (Edgar Stiles)

James Morrison (Bill Buchanan)

Gregory Itzin (President Charles Logan)

Arnold Vosloo (Habib Marwan)

και η

Shohreh Aghdashloo (Dina Araz)


Main Story
Ο τρομοκράτης Habib Marwan σχεδιάζει επίθεση από πολλαπλά μέτωπα στο έδαφος των ΗΠΑ, ενώ η διευθύντρια της CTU καλείται να ξεπεράσει το σοκ της αυτοκτονίας της κόρης της. (heh, καλό ε?)

Plot Points

Η απαγωγή του Υπουργού Αμύνης Heller και της Audrey από ομάδα του Marwan με στόχο να τους δικάσουν για τα εγκλήματα των ΗΠΑ, και η επιχείρηση διάσωσής τους από τον Jack, με τη βοήθεια της Chloe, που ακολουθεί-- Η προσπάθεια της τρομοκράτισσας Dina Araz να σώσει τον γιο της από τους συνεργάτες της, λόγω της άρνησής του να υπακούσει τις διαταγές τους-- Η διαρροή σε περισσότερα από 100 πυρηνικά εργοστάσια και η προσπάθεια περιορισμού της καταστροφής από τον Edgar-- Η αλλαγή προεδρίας και τα πολιτικά παιχνίδια δύναμης που ακολουθούν-- Η επιχείρηση απαγωγής ενός υπόπτου από την Κινεζική Πρεσβεία, από τον Jack και τον Curtis, και η συνεπακόλουθη απόφαση του Jack να σκηνοθετήσει το θάνατό του για να αποφύγει τη δίκη του από τους τους Κινέζους.

Character Development

Ένα κάποιο ενδιαφέρον το είχε ο νέος Πρόεδρος Logan και η παρουσίασή του ως άτολμου και αναποφάσιστου. Θα με ενδιαφέρει να δω την εξέλιξή του στην επερχόμενη 5η σεζόν. Φυσικά το βάρος της σεζόν πέφτει στη σχέση του Tony με τη Michelle, και το πώς έχουν εξελιχθεί ύστερα από τον χωρισμό τους. Ο Tony εντελώς φυσιολογικά δεν είναι παρά ένα κενό συναισθημάτων σκιάχτρο, ενώ η πρώην γυναίκα του έχει μετατραπεί σε μια σκληρή και αποφασισμένη, εμ, σκύλα (με το συμπάθιο). Στα τελευταία επεισόδια της σεζόν έχουμε μερικές από τις κορυφαίες δραματικές στιγμές ολόκληρης της σειράς, μέχρι να φτάσουν στην απόφαση να ξανασμίξουν.

Shock and Awe

H guns-a-blazing επιστροφή του Tony Almeida-- Η κατάρριψη του Air Force 1 και ο θάνατος του γιου του Προέδρου Keeler-- Η ανατίναξη του αυτοκινήτου μέσα στο οποίο, πιστεύαμε τότε, βρισκόταν ο Tony-- Η εικόνα του, νεκρού στα χαρτιά, Jack να περπατά προς το ηλιοβασίλεμα.

Highest Highs

Η επιστροφή του Tony, της Michelle και της Chloe... σε διαφορετικά σημεία, με διαφορετικό τρόπο, υπό άλλες συνθήκες, αλλά όλες τους απαραίτητες-- Η διάθεση των showrunners να αλλάξουν εντελώς τα πρόσωπα της σειράς-- Η καθηλωτική και συγκλονιστική παρουσία της Aghdashloo στον εξαιρετικό ρόλο της απελπισμένης τρομοκράτισσας που αλλαξοπιστεί για να σώσει το παιδί της-- Η επιστροφή της Mia Kirshner ως Mandy, πιο σέξι από ποτέ-- Η σκηνή της μοναχικής Michelle στο αυτοκίνητο, όταν νόμιζε οτι ο άντρας της ήταν νεκρός... σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που πίστεψε οτι θα αυτοκτονούσε-- Η σκηνοθεσία του θανάτου του Jack, ως concept και ως πιθανή αφορμή για ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό στην 5η σεζόν.

Lowest Lows

Οι νέοι χαρακτήρες, ένα μάτσο αδιάφορα κινούμενα κλισέ, και τα γελοία storylines που οδήγησαν στη γρήγορη αντικατάστασή τους από τους παλιούς μας γνωστούς-- Η αχρείαστη και underperforming επιστροφή του Palmer-- Το εξωφρενικό φινάλε της ημέρας μπορεί ως ιδεά να ήταν εξαιρετικό, αλλά ως εκτέλεση αποτελεί ό,τι πιο γελοίο είδα στα 96 επεισόδια αυτής της σειράς (και ναι, αυτό συμπεριλαμβάνει το πούμα)-- Το νέου τύπου σπάσιμο της ιστορίας από τους σεναριογράφους, που θέλει τον μεγάλο κακό της σεζόν να εμφανίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της και να δημιουργεί ένα νέο κίνδυνο κάθε 4-5 επεισόδια, αντί της συνεχούς εναλλαγής και φρεσκαρίσματος προσώπων που είχαμε συνηθίσει ως τώρα. Κάτι που δεν είναι χαλασμένο δεν το αλλάζουμε, εκτός κατά τα φαινόμενα, αν είμαστε σεναριογράφοι του 24. Η νέα αυτή μέθοδος έκανε την 4η σεζόν της σειράς να θυμίζει ένα πολύ κακογραμμένο run του κόμικ X-Men, με τον Marwan στη θέση του Magneto να επιστρέφει σε κάθε τεύχος με μια νέα απειλή, και κάθε φορά να ξεφεύγει από τους ήρωες για να επιστρέψει στο επόμενο. Είθε ο David Fury να σώσει τη σειρά, γιατί μυρίζομαι τον καρχαρία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου