Pilot Watch 17/2: Drive, Heroes, Friday Night Lights

Drive
Μετά από 3 απόπειρες ensemble δράματος ειπωμένο μέσα από κυρίως self-contained επεισόδια, και το κόψιμο και των 3 που ακολούθησε όχι πολύ μετά την πρεμιέρα τους (Firefly μετά από 11 επεισόδια, Wonderfalls μετά από 4 και The Inside μετά από 7), ο σπουδαίος Tim Minear (Angel) δοκιμάζει εκ νέου τις δυνάμεις του στο FOX, αλλά αυτή τη φορά με ένα "big, sprawling, ensemble that is utterly serialized", όπως λέει ο ίδιος.

Η νέα σειρά, της οποίας ο πιλότος έλαβε το πράσινο φως αυτή την εβδομάδα, θα ακολουθεί μια παράνομη cross-country κούρσα και τους χαρακτήρες που θα συμμετέχουν. Το σενάριο του πιλότου συγγράφει ο Minear μαζί με τον Ben Queen (Century City), οι οποίοι θα είναι και co-creators της σειράς. Και αν μέχρι τώρα ο executive producer του Firefly μας καθήλωνε με ensemble μονοψηφίου αριθμού, αυτή τη φορά ανεβάζει τον πήχυ. "In the pilot, there are... let me count... about 16 possibly regular characters", μετράει, για να αστειευτεί(?) στη συνέχεια "I got me some killin' to do". Hell yeah.

Friday Night Lights

Από όλες τις πιθανές ταινίες για τηλεοπτικό spin-off, το σχολικό ποδοσφαιρικό (όπως το εννοούν οι αμερικάνοι) δράμα 'Friday Night Lights' δεν ήταν δα και η πιο προφανής επιλογή, αλλά there you have it. O, σκηνοθέτης της ταινίας, Peter Berg ('Very Bad Things', Alias) γράφει το σενάριο του πιλότου για το NBC, ενώ την παραγωγή κάνει η αλάνθαστη Imagine των Brian Grazer και Ron Howard (24, The Inside, Felicity, Arrested Development).

To καστ συγκεντρώθηκε ταχύτατα, καθώς η παραγωγή ξεκινά αυτή τη βδομάδα, και ηγείται αυτού ο Kyle Chandler ('King Kong', Grey's Anatomy) ο οποίος εδώ παίρνει το ρόλο που στην ταινία κρατούσε ο Billy Bob Thornton. Σε αντίθεση με τον Thornton, η Connie Britton (24) θα κρατήσει τον κινηματογραφικό ρόλο της ως συζύγου, πλέον, του χαρακτήρα του Chandler. Diane Huxley, we hardly knew ya.

Heroes
Και η μανία καλά κρατεί. Η τηλεόραση ακολουθεί με κάποια καθυστέρηση το παράδειγμα του κινηματογράφου και πήζει το πρόγραμμά της με υπερήρωες! Χωρίς καν να μετράω το 4400, του χρόνου όλα δείχνουν οτι θα έχουμε Superman, Aquaman, Blade, Ultra, και τώρα έρχεται να προστεθεί η πρώτη υπερηρωική ομάδα. Στο Heroes του Tim Kring (η σκηνοθεσία στον δίωρο πιλότο του NBC θα είναι του David -House- Semel) ένα γκρουπ συνηθισμένων ανθρώπων ανακαλύπτουν οτι όλοι τους διαθέτουν υπερδυνάμεις.

Στους διάφορους ρόλους θα συναντήσουμε τους Greg Grunberg (Alias, Felicity), Ali Larter ('Final Destination'), Hayden Panettiere (The Book of Daniel), Santiago Cabrera, Tawny Cypress, Masi Oka (Scrubs) και Sendhil Ramamurthy. Εκτός απροόπτου στο καστ θα συμμετέχει και ο, περιέργως πολυάσχολος τελευταία, Milo Ventimiglia (Gilmore Girls) που εκτός των σποραδικών εμφανίσεών του στη σειρά που τον ανέδειξε και τη συμμετοχή του στην καταδικασμένη να αποτύχει νέα σειρά του WB, The Bedford Diaries, βρίσκεται επίσης και στο βασικό καστ του νέου 'Rocky' με τον Sylvester Stallone. Δηλαδή να μην πολυελπίζω οτι η Rory τελικά θα καταλήξει με τον Jess...?

Updates
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Penny στο επίσης υπερηρωικό project Ultra κέρδισε η Lena Headey ('The Brothers Grimm'). Ο πιλότος θα βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ των αδερφών Luna από την Image Comics.

Δύο πρωτότυπα τραγούδια θα γράψει ο Elton John για τον πιλότο Him & Us του ABC, ο οποίος θα είναι βασισμένος σε δικές του εμπειρίες. Τα κομμάτια θα ερμηνεύσει ο πρωταγωνιστής Anthony Stewart Head (Buffy) ο οποίος πολλάκις έχει αποδείξει οτι το ταλέντο του δεν περιορίζεται στην ηθοποιία.

Οι John Billingsley (Star Trek: Enterprise) και Owain Yeoman (Kitchen Confidential) προστέθηκαν στο καστ του ensemble δράματος Nine Lives, το οποίο θα ακολουθεί τις ζωές 9 ανθρώπων μετά από την 52ωρη ομηρία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου