News: Alias Special Edition

Η αγνωμοσύνη του ABC
A long time ago, in a galaxy far far away, in a time before Lost and Grey's Anatomy, ήταν ένα συμπαθές δίκτυο που λεγόταν ABC. Κι είχε ένα show, το Alias, που του έφερνε θεατές, buzz (Quentin Tarantino, anyone?), βραβεία και μεγάλη κριτική αποδοχή. Ξαφνικά το δίκτυο είχε μια τεράστια χρονιά, με 3 νέα show του να πιάνουν ισάριθμες θέσεις στο top-5 των πινάκων με τις θεαματικότητες, και με συνοπτικές διαδικασίες ξέχασε εκείνο το μικρό κατασκοπικό show που του έδινε ώθηση πριν πλακώσουν οι νοικοκυρές.

Με αλλαγές σε ημέρα και ώρα προβολής κάθε δεύτερο μήνα, και απόσυρση από τον αέρα για ένα συνολικό διάστημα 19 εβδομάδων (!), το ABC μοιάζει να έχει ξεχάσει παντελώς την ύπαρξη ενός εκ των πλέον επιτυχημένων show του. Επιπλέον, κι ενώ η σειρά βρίσκεται στην τελική της ευθεία, λαμβάνεται η απόφαση για μείωση επεισοδίων από 22 σε 17, για να τελειώνουμε πιο γρήγορα, προφανώς. Οι εκατομμύρια φαν περιμένουν υπομονετικά μήνες, καταπίνουν τη μείωση των επεισοδίων και την έλλειψη προγραμματισμού για πολύ μεγάλο διάστημα, και βλέπουν σειρές σαν το Freddie να ολοκληρώνουν ανενόχλητες τις σεζόν τους, προκειμένου το ABC να δεήσει να επαναφέρει το Alias στο πρόγραμμά του.

Η επιστροφή, το 100ο επεισόδιο και το φινάλε
Η αναμονή λοιπόν τελειώνει, και στις 19 Απριλίου η σειρά θα επιστρέψει για το τελικό σερί 8 επεισοδίων της (αντί 13 που επρόκειτο να έχει αρχικά). Εκείνη τη βραδιά θα προβληθούν 2 επεισόδια, τα οποία θα οδηγήσουν στο 100ο επεισόδιο της σειράς που θα παιχτεί την αμέσως επόμενη εβδομάδα. Με τίτλο 'There is Only One Sydney Bristow' κανείς μπορεί μόνο να φανταστεί τι θα δουν πάλι τα ματάκια μας. Να θυμίσω το πρόγραμμα Helix? Μπα, ας το αφήσουμε. Το βέβαιο είναι οτι θα πρόκειται περί επεισοδιάρας, καθώς το σενάριο έχει γράψει ο έξοχος σεναριογράφος Drew Goddard (Angel, Buffy).

Για τις επόμενες 3 εβδομάδες θα προβάλεται κανονικά κάθε Τετάρτη από ένα επεισόδιο, και όλα θα οδηγήσουν στο δίωρο series finale της 24ης Μαίου. Δυστυχώς, παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν έντονα για κάποιο διάστημα, ο δημιουργός JJ Abrams θα βρίσκεται στην περιοδεία προώθησης του 'Mission: Impossible 3' και έτσι δε θα μπορέσει να συμμετέχει ενεργά στο φινάλε της σειράς του.

The stars
Από καστ καλά πάμε. Η τελευταία προσθήκη στο μόνιμο καστ του Alias θα είναι η Amy Acker (Angel), λίγο-πολύ ο Big Bad αυτής της τελευταίας σεζόν. Αλλά μιλώντας για τους μόνιμους, κατά καιρούς έχουν περάσει τόσοι και τόσοι από τα credits αρχής αυτής της σειράς, που αν τους δεις μαζεμένους θα πιστέψεις οτι παιζόταν για τουλάχιστον μια δεκαετία. Δηλαδή πραγματικά, πέραν των 9, πλέον, regulars αυτής της σεζόν, στα τελευταία 8 επεισόδια θα επιστρέψουν τουλάχιστον 6 ή 7 (!) πρώην μόνιμα μέλη του καστ. Και όχι, δε σας βγαίνει λάθος το μέτρημα-- δεν υπάρχουν 7 ζωντανοί πρώην regulars του Alias. Ωραία πράγματα...
Επιπλέον, συνυπολογίστε και την Gina Torres (24, 'Serenity') που κι αυτή θα επιστρέψει στο ρόλο της Ana Espinosa, νέμεση της Sydney από την πρώτη κιόλας σεζόν.

(ακολουθούν spoilers για non-season 5 viewers)

Οι πάντες μας διαβεβαιώνουν οτι σε αυτά τα 8 επεισόδια θα δούμε να κλείνουν όλα τα ανοιχτά storylines που έχουμε αφήσει κατά τη διάρκεια των 5 χρόνων της σειράς. H συμμαχία του Sloane για να σώσει τη Nadia, τι κρύβεται πίσω από το Prophet Five, η τελική μοίρα του Michael Vaughn, το οριστικό Rambaldi endgame, ακόμα και ιστορίες που μας πηγαίνουν πίσω αρκετά χρόνια, όπως η ένταξη του Will Tippin στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Και κάτι ακούγεται για επιστροφή σε μια πλοκή του πιλότου, το οποίο είναι μεν συνήθης τακτική για σειρές που κλείνουν τον κύκλο τους, αλλά ειδικά στο Alias αυτό δεν ξέρεις από πού να το πιάσεις. Αν είναι ζωντανός ο Danny, θα πεθάνω!

Το μέλλον
Και μετά το Alias, τι? Οι βασικοί σεναριογράφοι για τις 3 πρώτες σεζόν της σειράς έχουν ήδη μετακινηθεί στον κινηματογράφο, άσχετα αν εύχομαι να τον παρατήσουν άμεσα. Για διαφορετικούς λόγους-- οι Alex Kurtzman & Roberto Orci έγραψαν το 'The Island', οπότε η επιθυμία μου αφορά αποκλειστικά το καλό του κινηματογράφου, ενώ για τον JJ Abrams αφορά το καλό της τηλεόρασης, και συγκεκριμένα του Lost.

Μιλώντας για το Lost, το κλείσιμο του Alias έρχεται ως καλό νέο για το δευτεροετές δράμα. 3 εξαιρετικοί σεναριογράφοι θα μετακομίσουν στη Χαβάη του χρόνου-- ο Drew Goddard και οι
Monica Breen & Alison Schapker υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών, με τις δεύτερες να προβιβάζονται σε co-executive producers για την 4η σεζόν της σειράς.

Και με τους executive producers του Alias τι γίνεται? Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, τόσο ο showrunner Jeff Pinkner, όσο και ο exec producer Jeff Bell (showrunner παλαιότερα και στο Angel) δεν έχουν βρει ακόμα δουλειά για την ερχόμενη σεζόν. Χμ, αυτό το Drive του Tim Minear δε θέλει άλλους writers...?

Όσο για το καστ, εδώ γίνεται της κακομοίρας. Την ΘΕΑ Lena Olin θα την απολαύσουμε το 2006 δίπλα σε σταρ όπως Heath Ledger, Rosamund Pike, Hayden Christensen, Terrence Howard, Jessica Alba (can't wait). Προχωρώντας στους γήινους castmembers? Μπορεί οι Jennifer Garner, Michael Vartan και Melissa George να επιδιώκουν κινηματογραφικές καριέρες, αλλα και το υπόλοιπο βασικό καστ της σειράς μια χαρά τα πάει. Ο uber-cool Greg Grunberg (Eric Weiss) θα είναι ο πρωταγωνιστής του πιλότου Heroes, ενώ προφανώς δε θα λείψει ούτε από το 'Mission: Impossible 3' του κολλητού του. Τον Victor Garber (Jack Bristow) θα δούμε στο δικηγορικό δράμα American Crimes, ενώ τον έτερο spy dad της σειράς, Ron Rifkin (Arvin Sloane), θα τον απολαύσουμε στην dramedy Sons & Daughters. Tον Carl Lumbly (Marcus Dixon) απλώς θα τον ακούμε, στο Justice League Unlimited ως Martian Manhunter, ενώ από την άλλη ο Bradley Cooper (Will Tippin) δεν σκάει που κόπηκε πρόωρα το Kitchen Confidential, καθώς εμφανίζεται σε θεατρική παράσταση δίπλα στους Julia Roberts και Paul Rudd. Amy Acker και Rachel Nichols δε έχουν κάτι προγραμματισμένο, αλλά δε νομίζω να δυσκολευτούν να βρουν high-profile δουλειά. Όσο για τους υπόλοιπους? Ας περιμένουν δίπλα στο ακουστικό τους, γιατί αν ο JJ ακολουθήσει και στο Lost την τακτική casting που ακολούθησε στο Alias με τους πρωταγωνιστές του από το Felicity, δε νομίζω να αργήσουμε να δούμε στο νησί τον Kevin Weisman (Marshall), την Amanda Foreman (Carrie) ή, λέω εγώ τώρα, τον David Anders (Julien Sark). Pretty please?

Είναι εμφανές οτι το Alias θα πάει the Buffy way, με ανθρώπους του σύντομα να βρίσκονται παντού, παρά the X-Files way, τους συνεργάτες του οποίου δε βλέπουμε πουθενά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ραντεβού προς το παρόν στις 19 Απριλίου...

1 σχόλιο:

  1. The necessary J.J. quote: "Too bad on the one hand, but on the other, we have an awesome finale in the works."

    ΑπάντησηΔιαγραφή