Week 26/3-1/4: Don't mess with The Pierce!

Να αρχίσω με μια παράκληση. Απαίτηση. Whatever. Ο υπερ-πράκτορας Aaron Pierce, κατά προτίμηση μαζί με τον Wayne Palmer, δικαιούνται από την ερχόμενη σεζόν τη δική τους spin-off σειρά. Aaron Pierce: Agent of S.H.I.E.L.D. όπως λέει και ο Cotsos, και αφήστε τους άλλους να ψάχνουν νομικά παραθυράκια για να ανακρίνουν υπόπτους! Σοβαρά πάντως, με το μακελειό που είναι το φετινό 24, η αμφιβολία για τον αν ο πολυτραγουδισμένος και πολυαγαπημένος πράκτορας Pierce (του υπέροχου Glenn Morshower) θα επιζήσει κάθε επεισοδίου που περνάει, έχει αναδειχθεί στη μεγαλύτερή μου φετινή απόλαυση κατά την παρακολούθηση της σειράς!

Κατά τα άλλα, η εβδομάδα κύλησε με πολλά πολλά in-jokes. Κορυφαίο όλων φυσικά το δίδυμο των ερωτευμένων ξαδέρφων του Arrested Development στην Veronica Mars. Oι Michael Cera και Alia Shawkat μας ανανεώνουν, στην ουσία, το ραντεβού για την 3η σεζόν της νεανικής νουάρ σειράς, όταν και θα πάει κολλέγιο
η Veronica. Δεν ξέρω πόσο πολύ είναι διατεθειμένος να τραβήξει το αστείο ο Thomas, εγώ πάντως θα πέθαινα για να δω τον Jason Bateman ως καθηγητή τους σε κάποιο μάθημα! Παραμένοντας στην ίδια σειρά, η επιστροφή του Troy με άφησε κάπως αδιάφορο, αλλά με ιντριγκάρει κι αυτή ως προοπτική για την επόμενη σεζόν. Γενικότερα πρέπει να πω οτι το επεισόδιο αυτό έκανε υποδειγματικά τη δουλειά του εισάγωντας κοινό και χαρακτήρες στο νέο τους περιβάλλον και, επιμένω, εισάγοντας το επόμενο μεγάλο μυστήριο ή μέρος αυτού. Θα γίνει άραγε η Veronica Mars η πρώτη αληθινά σπουδαία νεανική σειρά που θα καταφέρει να μην φτάσει στο χείλος της καταστραφής στο πρώτο έτος του κολλεγίου, σε αντίθεση με άλλες λατρείες όπως η Buffy ή το Gilmore Girls?

Σε άλλα κλεισίματα του ματιού πάντως, ξεχώρισα την γυναίκα του Steve Carell και το TiVo του House! Στο μεν Office o Michael κάνει φιγούρα σε μια single μητέρα που τυχαίνει να είναι η πραγματική σύζυγός του (ναι, αυτή που είχε "ευχαριστήσει" 4 φορές κατά τη διάρκεια της ευχαριστήριας ομιλίας του στις φετινές Χρυσές Σφαίρες). Στο δε House, καταχάρηκα όταν είδαμε τι βλέπει ο αγαπημένος μας γκρινιάρης στην τηλεόραση! SpongeBob Squarepants (λογικό), The O.C. ("τον κάνει να αισθάνεται ωραία", όπως μας είχε πληροφορήσει και σε ένα περσινό επεισόδιο), Monster Trucks (άλλη μεγάλη του αγάπη... αυτός και η Jenny Calendar ένα πράμα) και... Blackadder, η σπουδαία κωμική σειρά στην οποία έπαιζε και ο ερμηνευτής του χαρακτήρα, Hugh Laurie! Τέλειο!

Να συνεχίσω με τελειότητα? Είχε πολλούς μήνες να με ενθουσιάσει το Lost! Από το Νοέμβριο, και τα επεισόδια των tailies, είχα να απολαύσω τόσο καθηλωτικό flashback (σε κάθε σκηνή περίμενα να κουτσαθεί ο Locke!) σε συνδυασμό με αληθινή δράση στο νησί. Το, γραμμένο με μηδενική αίσθηση ρυθμού, story arc με τον Henry Gale επιτέλους καταλήγει κάπου, σπουδαίοι χαρακτήρες είναι ξανά ενδιαφέροντες, εξαιρετικοί ερμηνευτές έχουν και πάλι υλικό να δουλέψουν, περιφερειακοί χαρακτήρες ξεσκάνε παίζοντας χαρτιά (αντί να μηχανορραφούν), ατάκες-ξυράφιι ("Wanna bring you a ruler?") και επιτέλους, επιτέλους, επιτέλους, φυσικό interaction μεταξύ των χαρακτήρων και εισαγωγή νέων ερωτημάτων χωρίς να ξεχνιούνται τα παλαιότερα. Δεν το πιστεύω οτι είναι η ίδια σειρά που μας έχει φάει εδώ και μήνες το συκώτι με ηλίθια ψευτοδιλήμματα του τύπου πίστη εναντίον επιστήμης.

Και αφού δεν είχα Lost να θάψω αυτή την εβδομάδα, άφησα αλλού ελεύθερες τις κανιβαλιστικές ορέξεις μου. Το μικρό Lisάκι στο American Idol είχε την τραγική ιδέα ("τολμηρή" την χαρακτήρισε η ίδια... ενδιαφέρουσα επιλογή λέξης...) να ανοίξει τη βραδιά ερμηνεύοντας το 'Because of You' της Kelly Clarkson. Φυσικά απόλαυσα τη μικρή να πασχίζει να περάσει από τον ψίθυρο στη δυνατή φωνή χωρίς να σπάσει στο ενδιάμεσο (κάτι που η Kelly κάνει με χαρακτηριστικότατη άνεση), να αποτυγχάνει παταγωδώς, απόλαυσα τον Simon "τα-έχω-σπάσει-με-την-Kelly" Cowell να παραδέχεται οτι το τραγούδι παραείναι μεγάλο για τη φωνή της Lisa, και κυρίως απόλαυσα το σουτάρισμα που έφαγε η μικρή την Τετάρτη το βράδυ. Αυτά πληρώνει όποιος κάνει το λάθος να θελήσει να συγκριθεί με τo πρώτο Idol, γιατί εν τέλει το μόνο που μένει στο κοινό είναι οτι ο εκάστοτε διαγωνιζόμενος, απλώς δεν είναι Kelly Clarkson! Επίσης, χάζεψα τη θεά Shakira να χορεύει το 'Hips Don't Lie' ζωντανά. Αν μη τι άλλο, ένα ευχάριστο 20λεπτο, σε αντίθεση με το επίπονο show της Τρίτης όπου η Lisa και οι άλλοι 9 Yπέροχοι κατέσφαξαν μερικά άτυχα τραγούδια του 21ου αιώνα. Σειρά έχει η country. Yee-haw!

Still to Come
Ψαχτείτε! Το ντελιριακό 10λεπτο show των Seth Green και Matthew Seinrich, Robot Chicken, επέστρεψε μετά βαϊων και κλάδων χθές για τη δεύτερη σεζόν του στο καλωδιακό adult swim! Ποδαρικό κάνει μια εκπληκτική αναφορά στο 'Superman II', για να συνεχίσουμε με αριστουργήματα σαν τον Six Million Peso Man να πουλάει πορτοκάλια στους δρόμους ή τους Mr. & Mrs. Brady να σώζουν κι αυτοί τον γάμο τους εν μέσω πυροβολισμών.

Εκλογές! Θάνατος! Josh και Donna! Όλα όσα περιμέναμε για μήνες, εβδομάδες και χρόνια (αντιστοίχως!) έρχονται επιτέλους να μας βρουν στο διπλό επεισόδιο 'Election Day' του West Wing, αυτή και την άλλη εβδομάδα. Το πρώτο μέρος καταφέρνει με έναν εντυπωσιακό τρόπο να παραμένει σχετικά filler, αλλά μας οδηγεί στο επόμενο με μεγάλη αγωνία. Για να δούμε...

Το Prison Break κάνει αυτό που το Lost θα έπρεπε να έχει εφαρμόσει εδώ και πολύ καιρό-- flashback επεισόδιο για όλους τους χαρακτήρες! Μια κι έξω παιδιά μου, λέμε την ιστορία μας και τελειώνουμε, δεν το ξεχειλώνουμε εις την αιωνιότητα! Τελοσπάντων, η ουσία είναι οτι στην φυλακή ο χρόνος δεν προχωράει καθόλου, αλλά μαθαίνουμε πολλά εντυπωσιακά πράγματα για το παρελθόν των βασικών χαρακτήρων. Προσέξτε ιδιαίτερα αυτή τη νοσοκόμα, που μας το παίζει κι αθώα...

Τώρα αυτό ήταν απαραίτητο? Ο ερμηνευτικός καρκίνος που λέγεται Chris O'Donnell χτυπά την πόρτα της πιο φορμαρισμένης σειράς λίγο πριν το φινάλε της για φέτος. Αχ, και ήταν τόσο κοντά το Grey's Anatomy στο να πετύχει την αψεγάδιαστη σεζόν...

Σε ελαφρώς καλύτερα ιατρικά νέα, η Michelle Trachtenberg ψάχνει καρδιά! Η πάλαι ποτέ Dawn Summers προστίθεται στον όλο και αυξανόμενο κατάλογο ασθενών του House που έχουν διατελέσει cast members στην Buffy. Θέλω Danny Strong!!

Quotes
Just immediate family! ...153...
(H Niki του Big Love απαντώντας στην ερώτηση του Bill, πόσα άτομα έχει προσκαλέσει στα γενέθλια του γιου τους)

See, if you come here next year, you've already got enemies. Just feel right at home.
(Ανάμεσα σε αυτό, την Emmy performance και την αναφορά στον Ryan Seacrest, η Veronica Mars θα είχε τις καλύτερες ατάκες αν δεν ήταν η Summer και το O.C.)

You think he left you his kidney?
(Η Ηelen κάνει μαύρο χιούμορ με τον Locke, στο Lost)

Oh, fun fact: I share my birthday with Eva Longoria. So, I have a perfect ice-breaker if I ever meet Teri Hatcher.
(Από όλες τις κοτσάνες που έχει πει κατά καιρούς ο Michael Scott του Office, αυτή πρέπει να είναι η μεγαλύτερη, και πιο αστεία)

What would Buffy do? (Supernatural) και
Wow, you're a regular Veronica Mars. (The O.C.)
(Mιλάμε οτι η Nancy Drew είναι sooooooo 20th century...)

The O.C. Special
Στο καλύτερο του επεισόδιο από το περσινό prom, το O.C. δια χειρός Josh Schwartz έκλεψε την παράσταση, quote-wise, για αυτή την εβδομάδα...

Dad, Ryan just smiled.
(Ένας φρικαρισμένος Seth ανησυχεί για τον χαμένο δίδυμο του Russell Crowe που έσκασε το δεύτερο ή τρίτο του χαμόγελο σε όλη τη σειρά)

How often do we get engaged? Don't answer that.
(Η Julie Cooper σε μια στιγμή αυτογνωσίας)

I mean, you may be Mrs. Cooper-Nichol-Cooper-Roberts, but if you make my dad happy...
(Η Summer μπορεί να είναι τόσο τρυφερή όταν το θέλει!)

Summer: I know about Volchok. I saw you mulling him at the Bait Shop. I know you're shacking up with him at the trailer park.
Marissa: Wow, you're a regular Veronica Mars. Way to solve this week's mystery.
S: What has gotten into you? Since I know who has.
M: What do you care? You have Seth. And Ryan's got his new girlfriend. Johnny's gone. What difference does it make what I do? I'm not hurting anyone.
S: Oh, you're just the saddest girl in the whole world. Grow up. Get over yourself. Take a shower.
M: Fine. Why don't you take your little emo boyfriend, drive off in your Beamer, and go home to daddy's mansion?
S: Oh yeah, why don't you go with Volochok to one of his heavy metal vomit parties and, like, listen to heavy metal and, like, vomit?
(Kάποιες φορές βέβαια είναι λιγότερο τρυφερή...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου