Week 2/4-8/4: Veronica Mars blew us away!

H Veronica Mars αποχαιρέτησε εκρηκτικά την Τετάρτη! Ύστερα από ένα επίπονο τρίμηνο γεμάτο με κενές εβδομάδες ή filler επεισόδια, επιτέλους αυτή η τελευταία ώρα έδεσε τα πάντα προετοιμάζοντάς μας για ένα καθηλωτικό τελικό σερί. Τη στιγμή που κάποια storylines φτάνουν στην δραματικά ειρωνική λύση τους, ανοίγoντας το δρόμο για νέες εξελίξεις, ο ρόλος ημιπεριφερειακών χαρακτήρων σαν τον Δήμαρχο Goodman, τον Beaver ή την Kendall Casablancas αρχίζουν να γίνονται πιο σαφείς. Αν και αρκετά στοιχεία έχουν υπονοηθεί, δε νομίζω οτι εν τέλει μπορεί κανείς να προβλέψει πώς θα έρθουν να ενωθούν τα κομμάτια αυτού του απίστευτα περίπλοκου παζλ (μετράμε με άνεση περισσότερα από 10 ongoing storylines σε αυτή τη δεύτερη σεζόν). 5 hours to go...

Κι ενώ στο νεανικό νεο-νουάρ συμβαίνουν τόσα πράγματα που απορώ πώς θα λυθούν όλα σε 5 επεισόδια, στο Prison Break ο κεντρικός σεναριακός ιστός έχει προ πολλού εξαντληθεί, τόσο που απορώ τι θα γίνεται στα υπολειπόμενα 6. Προς τα παρόν σκοτώνουμε την ώρα μας βλέποντας αδιάφορα flashback, που απλώς βάζουν εικόνα σε ιστορίες που είτε έχουμε ακούσει, είτε φανταζόμασταν, είτε δεν μας νοιάζουν και τόσο πολύ. Ελπίζω να διαψευστώ σύντομα, αλλά εδώ μπορεί και να έχουμε στα χέρια μας ένα κλασικό παράδειγμα του πώς ένα υποσχόμενο concept μπορεί να καταστραφεί από τη network τηλεόραση και την απαίτησή της για σεζόν των 20+ επεισοδίων.

Από την άλλη υπάρχουν πάντα και λαμπρά παραδείγματα σαν το 24-- σειρές που έχουν κάθε περιορισμό να λειτουργεί εις βάρος τους κι όμως καταφέρνουν σταθερά να μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Όπως με την ανατροπή μεγατόνων της περασμένης εβδομάδας που ξεπέρασε σε δυσκολία και αποτελεσματικότητα ακόμα και την κλασική πλέον, της 1ης σεζόν. Κρατάω την ανάσα μου για το follow-up αυτών των συγκλονιστικών τελευταίων δευτερολέπτων...

Τρελά γέλια στο American Idol, όμως αυτή τη φορά υπεύθυνα δεν ήταν τα "ταλέντα". Δηλαδή εντάξει, η έξοδος ενός εκ των φαβορί, της Mandisa, από τόσο νωρίς είναι ίσως ένα κάποιο σοκ (όχι πράγματι, όμως) αλλά σε μια κατά τα άλλα εξωφρενικά βαρετή βραδιά country, όλα τα λεφτά πάνε στο δίδυμο των Simon Cowell και Ryan Seacrest! Την πρώτη γροθιά έριξε ο παρουσιαστής που, παίζοντας με τους χαρακτηρισμούς "safe, boring and lazy" που χρησιμοποιήσε ο βρετανός κριτής για να χαρακτηρίσει μια ερμηνεία, είπε το εκληκτικό "Safe, boring and lazy. Simon's love life, ladies and gentlemen". Πού να ήξερε τι τον περίμενε. Στην πρώτη ευκαιρία που βρήκε, ο Cowell αντεπιτέθηκε σχολιάζοντας το αξύριστο look του Seacrest, το οποίο και μάλλον θυμίζει τον James Denton, on-screen ρομάντζο της Teri Hatcher με την οποία έχει σχέση ο Seacrest: "Ryan, with respect, I'm not the one trying to look like someone out of Desperate Housewives. Lose the beard..."
Ένας εμφανώς ταραγμένος Ryan έχασε τα λόγια του, γέλαγε αμήχανα, κοκκίνησε, έκοψε τα αστεία, και δύο τραγούδια μετά όταν και κάπως συνήλθε, ανταπάντησε με τη σειρά του: "It is a night of firsts here. Randy dresses cupid, Paula gets booed, Simon shows his jealousy..."

Για να δανειστώ μια δημοφιλή φράση της Kate από το Lost της περασμένης εβδομάδας: ''Should I go and get a ruler?"

Still to Come
Πάνε σχεδόν 2 χρόνια από τη στιγμή που οι Alexis Denisof και Amy Acker έκαναν εκατομμύρια φαν του Angel να μη μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους στο πρόωρο φινάλε της σειράς. Λίγο πριν οι δυο τους επανενωθούν για το φινάλε της πρώτης σεζόν του How I Met Your Mother, ο Denisof εμφανίζεται στο ρόλο του co-anchor της Robin. Ελπίζω να με κάνει πάλι να κλαίω, αυτή τη φορά από τα γέλια! Όσο για την ίδια τη σειρά, μπορεί έχει χάσει κάθε momentum που είχε ποτέ της λόγω του απαράδεκτου προγραμματισμού, αλλά παρόλ'αυτά περιμένω πώς και πώς το aftermath εκείνου του τηλεφωνήματος-cliffhanger...

Μια άλλη μεγάλη στιγμή αυτής της εβδομάδας θα είναι, αν μη τι άλλο, οι εκλογές στο West Wing. Ένα χρόνο προετοιμαζόμαστε για αυτή τη στιγμή και, ύστερα από ένα σερί semi-filler επεισοδίων που απλά έστρωναν το δρόμο, ήρθε η ώρα να δούμε τα κεντρικά storylines να αρχίζουν να κλείνουν σιγά-σιγά. Αφού μάθουμε το διάδοχο του Bartlett (λες και έχουμε αγωνία γι'αυτό... τελοσπάντων...), την επόμενη Κυριακή έχουμε την κηδεία του Leo, για την οποία επιστρέφουν στη σειρά λίγο-πολύ όλοι οι σημαντικοί recurring χαρακτήρες της 7ετούς ιστορίας της.

Συνεχίζω να λατρεύω κάθε δευτερόλεπτο του Gilmore Girls παρά τα αμφιλεγόμενα φετινά storylines, και ενόψει του τελικού σερί επεισοδίων έχω τρελή αγωνία για να δω πώς θα καταλήξουν όλα. Και σα να μην έφταναν όλα, ο Jess του Milo Ventimiglia επιστρέφει και πάλι στη σειρά, ίσως για να μας δείξει και πάλι πόσο κρετίνος είναι ο Logan και ίσως για να ξυπνήσει τον μικρό shipper που όλοι κρύβουμε κάπου βαθιά μέσα μας! Μέσα σε όλα, κάνει την εμφάνισή του και ο συνονόματος του σκύλου της Lorelai. Ναι, ο Paul Anka περνάει από το Stars Hollow σε μια κίνηση κάστινγκ που μοιάζει, in retrospect, απόλυτα προφανής και λογική!

Σε αυτό το σημείο ειλικρινά δεν ξέρω τι να περιμένω από το Lost. Το επεισόδιο με τον Locke ήταν υπέροχο και διέσωσε, ίσως στιγμιαία, τον χαρακτήρα. Αυτό με τον Hurley ήταν ντροπιαστικό, τόσο συγγραφικά (οι γνωστές μαϊμούδες με τις γραφομηχανές θα είχαν κάνει καλύτερη δουλειά με τις ανατροπές), όσο δραματουργικά (πότε ακριβώς το πάχος του Hugo έγινε άξονας περιστροφής του characterization του?) και σκηνοθετικά (το slo-mo πέταγμα των φαγητών ήταν η πιο τραγικά cheesy στιγμή της φετινής σεζόν). Από το επερχόμενο flashback των Bernard και Rose τι ακριβώς να περιμένω? Ο φόβος με καταλαμβάνει, δυστυχώς. Ίσως γιατί πρόκειται για τους δύο τελευταίους αμόλυντους χαρακτήρες του νησιού και φοβάμαι πως κάποιο φτηνό σεναριακό τρικ θα τους καταστρέψει κι αυτούς.

Quotes
You can't knit in a bar, you're scaring the customers.
(Ο Joe σχολιάζι το τελευταίο χόμπι της Meredith, στο Grey's Anatomy)

You are booable.
(H Paula Abdul εφευρίσκει την λέξη της χρονιάς και την απευθύνει στον Simon Cowell. Πόσο χαίρομαι που αυτή, και η διασκεδαστική κενότητά της θα μολύνουν το American Idol για τουλάχιστον 3 χρόνια ακόμα...)

Bill, I'm scared.
(Όταν αυτό βγαίνει από το στόμα του Jack Bauer, τότε ξέρεις οτι το 24 πρόκειται να ανεβάσει -κι άλλη!- ταχύτητα)

Summer: Remember when the boys made us watch that movie, with the gay guys on the mountain?
Marissa: 'Lord of the Rings'.
Summer: Yeah.
(H Summer του O.C. συνεχίζει να είναι μια από τις πλέον indispensable υπάρξεις του τηλεοπτικού τοπίου, και με ατάκες σαν αυτή καταλαβαίνουμε όλοι το γιατί)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου