Emmys 2006: Drama Supporting Actress

Dream Ballot:

  1. MARY LYNN RAJSKUB (24)
    Απίστευτο κωμικό timing, η πιο ξεχωριστή φάτσα της TV, και τουλάχιστον μια στιγμή (το βλέμμα της κατά τη διάρκεια ενός αναπάντεχου θανάτου) που με έφερε στα όρια του βουρκώματος. Ανεκτίμητη.
    Στην άλλη φοβερά δύσκολη κατηγορία, η Rajskub έχει να αντιμετωπίσει και την κατάρα του 24, εκτός από περίπου 20 εξαιρετικές συναδέλφους της. Καμία ελπίδα.

  2. Lauren Ambrose (Six Feet Under)
    Η πιο ευαίσθητη και ανθρώπινη παρουσία σε μια σειρά γεμάτη χαρακτήρες δύσκολα προσβάσιμους. Η πορεία των Fisher από την τραγωδία στην ελπίδα περνάει μέσα από τη διαδρομή της Claire, και η Ambrose σηκώνει έτσι επάνω της ένα από τα καλύτερα φινάλε στην ιστορία της τηλεόρασης.
    Προτεινόμενη στο παρελθόν, γνωστή στους ψηφοφόρους που θυμούνται ακόμα τη σειρά, τελευταία ευκαιρία για αναγνώριση καθώς το δράμα έκλεισε τον κύκλο του. Πολύ πιθανή παρουσία στην πεντάδα.

  3. Katherine Heigl (Grey's Anatomy)
    Η πιο συναισθηματική συμμετοχή στην κατηγορία, από μια ηθοποιό που με κερδίζει πιο πολύ επεισόδιο-επεισόδιο. Η σεζόν στηρίχτηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό πάνω σε αυτήν και τον JD Mοrgan και όλες τους οι κοινές σκηνές είναι τέλειες. Η εξέλιξη της συμπεριφοράς της Izzie είναι λεπτοδουλεμένη από την Heigl, που μέχρι το φινάλε έχει κερδίσει πλέον το δικαίωμα να ξεσπάσει. Overacting? Μάλλον απόλυτα in character.
    Δυστυχώς συμμετέχει στο πιο ξεχωριστό ensemble της τηλεόρασης αυτή τη στιγμή, και ως εκ τούτου θα πρέπει να κάνει χώρο για κάποια από τις συμπρωταγωνίστριές της. Μακάρι πάντως όλες οι "αδικίες" να ήταν σαν αυτή.

  4. CCH Pounder (The Shield)
    Σταθερά εξαιρετική. Τι άλλο μπορεί να πει κάποιος? Για μια ακόμα σεζόν κοιτάζει στα μάτια τον Michael Chiklis και δεν στρίβει στη γωνία. Από τους συναρπαστιότερους γυναικείους χαρακτήρες της TV, και μάλιστα σε μια τόσο "αντρική" σειρά.
    Περσινή υποψήφια, και (δυστυχώς) η μεγαλύτερη ευκαιρία διάκρισης αυτού του αριστουργήματος για φέτος. Πάντα υπολογίσιμη για μια θέση στην πεντάδα.

  5. Leisha Hailey (The L Word)
    Η πιο μεγάλη έκπληξη! Σε μια σειρά που στην πορεία 3 χρόνων κατάφερε να χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, επανέρχεται στον γήινο ρεαλισμό κυρίως χάρη στην εξαιρετική παρουσία αυτής της ηθοποιού. Στις δύσκολες ώρες που περνάει η αγαπημένη της, η Alice της Hailey καταφέρνει να μεταπηδήσει με δεξιοτεχνία από την ελαφρά κωμωδία στο βαρύ δράμα χωρίς ποτέ να το κάνει μελόδραμα. Είναι υπέροχο όταν συναντάμε τόσο καλές ερμηνείες εντελώς από το πουθενά...
    Θα ήταν πιο πιθανό να προταθούν και οι 3 β' γυναικείοι ρόλοι του Battlestar Galactica ταυτόχρονα, παρά να μυριστούν τις εξελίξεις στο λεσβιακό δράμα του Showtime οι ψηφοφόροι. Δεν τους αδικώ απόλυτα (είναι φοβερά άνιση σειρά) αλλά σε κάθε περίπτωση η Hailey δεν έχει καμία πιθανότητα.

Επικρατέστεροι:
  • Sandra Oh / Grey's Anatomy: Σε αυτή την απρόβλεπτη κατηγορία, μάλλον ξεχωρίζει ως φαβορί, μετά και τη νίκη της στις Χρυσές Σφαίρες. Αν και αγαπώ πιο πολύ Katherine Heigl, πιθανή βράβευση της Oh θα είναι επίσης λόγος χαράς.
  • Lauren Ambrose και Rachel Griffiths / Six Feet Under: Από αυτές τις δύο υπέροχες πρωταγωνίστριες της αγαπημένης σειράς, είναι πολύ πιθανό στην πεντάδα... να φτάσουν και οι δύο. Γνωστή των Έμμυ και σε μεγάλο βαθμό πρωταγωνίστρια η πρώτη, βραβευμένη με Όσκαρ και αβανταδόρικος ρόλος η δεύτερη. Επίσης είναι ευκαιρία για έναν πανάξιο, φορτωμένο με υποψηφιότητες, αποχαιρετισμό της σειράς για την έξοχη τελευταία σεζόν της.
  • Jean Smart / 24: Άλλη μια σπουδαία ευκαιρία για να προταθεί ηθοποιός του 24. Βετεράνος, πολύ καλή ηθοποιός, καλός ρόλος.
  • CCH Pounder / The Shield: Χώρεσε πέρσι, μπορεί να το κάνει και φέτος. Ο ανταγωνιοσμός βέβαια είναι ισχυρότερος, οπότε τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Από κοντά ακολουθούν οι Candice Bergen / Boston Legal (οι ψηφοφόροι λατρεύουν τη σειρά και η υποψήφια στο παρελθόν ηθοποιός είναι πολύ πιθανό να επωφεληθεί), Blythe Danner / Huff (μπορεί να είναι κάτοχος, αλλά η σειρά έχει μόνο μισή σεζόν στο ενεργητικό της φέτος και μικρή ανταπόκριση στις μεγαλύτερες κατηγορίες, άρα μόνο σίγουρη για την πεντάδα δεν είναι), Lorraine Bracco / The Sopranos (δεν έχει θέση ούτε για πλάκα φέτος στις υποψηφιότητες, αλλά πολλοί ψηφοφόροι φαν της σειράς μπορεί να την ψηφίσουν ελλείψει άλλης καλής συμμετοχής), Katherine Heigl, Kate Walsh και Chandra Wilson / Grey's Anatomy (ένα εκπληκτικό καστ που μπορεί πολύ εύκολα να βγάλει και μια δεύτερη υποψηφιότητα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου