Emmys 2006: Drama Supporting Actor

Dream Ballot:
  1. FOREST WHITAKER (The Shield)
    Η μόνη αληθινά συγκλονιστική ερμηνεία αυτής της κατηγορίας, από έναν υποτιμημένο ηθοποιό που εδώ δημιουργεί μια φοβερή περσόνα ως νέμεση του Vic Mackey. Τρομακτικός ακόμα κσι στις πιο αθώες στιγμές του, με παρέσυρε μαζί του σε μια πορεία προς το βούρκο προκειμένου να φέρει τον βρώμικο μπάτσο ενώπιον της δικαιοσύνης. Και όσο ο χαρακτήρας του χάνει τον έλεγχο, τόσο πιο πολύ εγώ καθηλωνόμουν, για να φτάσουμε σε μια καθαρτική σκηνή φυσικής πάλης ως μόνη λογική κατάληξης της on-screen σύγκρουσης δύο σπουδαίων ηθοποιών.
    Το δυστύχημα είναι οτι στην πολυπληθέστερη κατηγορία των βραβείων, ακόμα και μια τόσο κριτικά αποθεωμένη ερμηνεία πιθανότατα θα αποτύχει να κερδίσει μια μάζα ψηφοφόρων που βλέπουν μόνο Lost και Grey's Anatomy. Είναι εγκληματικό, αλλά πολύ δύσκολα ο Whitaker θα προταθεί για το βραβείο που αξίζει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

  2. Gregory Itzin (24)
    Ενώ εδώ έχουμε την πιο διασκεδαστική δραματική ερμηνεία για φέτος! Στις εκφράσεις και τις κινήσεις του σώματος του Itzin βασίστηκε ο πιο απολαυστικά θλιβερός χαρακτήρας στην ιστορία της σειράς, καθώς ο αδύναμος Logan έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη μία μετά την άλλη, τις απειλές που δε μπορεί ή δε θέλει να αντιμετωπίσει.
    Από τη μία παίζει στο 24, άρα τον ξέρουν και οι πέτρες. Από την άλλη, παίζει στο 24 άρα στατιστικά δεν πρόκειται να προταθεί, γιατί κανείς πλην του Sutherland δεν το έχει καταφέρει ποτέ. Δεν ξέρω, η ερμηνεία του λατρεύτηκε από άπαντες τους εκατομμύρια θεατές της σειράς άρα ίσως ήρθε επιτέλους ο καιρός να σπάσει αυτή η κατάρα του 24.

  3. James Callis (Battlestar Galactica)
    Ο ορισμός του mischievous villain βρήκε την έκφρασή του στο πρόσωπο του βρετανού ηθοποιού. Είτε πρόκειται για τις συνομιλίες με ένα πλάσμα της φαντασίας του, είτε πρόκειται για την αποφασιστικότητα με την οποία είναι έτοιμος να παραδώσει και το τελευταίο σύνορο της ηθικής του προκειμένου να μην αποκαλυφθεί, είτε τέλος πρόκειται για την εσωτερική μάχη ενός διαταραγμένου ανθρώπου που διέπραξε άθελά του μεγαλύτερο δυνατό έγκλημα, ο Callis κλέβει για δεύτερη συνεχή χρονιά κάθε σκηνή στην οποία εμφανίζεται.
    Χαχα, καλό.

  4. Jeffrey Dean Morgan (Grey's Anatomy)
    Υπέροχος, υπέροχος, υπέροχος. Επάνω του στηρίχτηκε το πιο σημαντικό storyline της αριστουργηματικής σεζόν του Grey's Anatomy και ο Morgan μας ξέσκισε, μας έκανε κουρέλια. Συναισθηματικός, ζεστός, δυνατός αλλά με μια όλο και πιο εμφανή, προς το φινάλε, ευαίσθητη πλευρά-- υπέροχος, απλά υπέροχος. Γίνεται ταχύτατα ο επόμενος αγαπημένος μου tv star. Δεν ξέρω αν το διευκρίνησα, αλλά ως ερωτευμένος ασθενής Denny Duquette, είναι απλά
    υπέροχος.
    Δεν είμαι καν σίγουρος αν πρέπει να τον βάλω εδώ ή στους guest stars, καθώς από όσο γνωρίζω δεν έχει καν καμπάνια. Συνεπώς όχι. Αλλά έχουμε μέλλον με δαύτον.

  5. Michael Emerson (Lost)
    Η απόλυτη φάτσα της σεζόν! Έχω τη βεβαιότητα οτι η ερμηνεία του πρακτικά έγραφε το χαρακτήρα ενώ η σεζόν εξελισσόταν. Ποτέ δεν ήμουν σίγουρος τι σκεφτόταν, όταν τόλμησα να μαντέψω πιάστηκα μαλάκας, και τη στιγμή που τελικά αποκάλυψε το αληθινό του πρόσωπο ψάρωσα δίχως προηγούμενο για το Lost. Ο Emerson είναι ίσως η μοναδική θετική προσθήκη της 2ης σεζόν στο σύμπαν της σειράς.
    Οι ψήφοι αναμένεται να μοιραστούν δραματικά για τη σειρά με τους τουλάχιστον 6-7 supproting παίχτες, και είναι μάλλον βέβαιο οτι τα μέλη θα προτιμήσουν κάποιον πιο προβεβλημένο από τον Emerson. Όχι, λοιπόν.

Επικρατέστεροι:
  • John Spencer / The West Wing: Τελευταία, μεταθανάτια αναγνώριση για έναν σπουδαίο και πολυβραβευμένο ηθοποιό.
  • Naveen Andrews, Adewale-Akinnuoye Agbaje, Terry O'Quinn / Lost: Η σειρά αποκλείεται να μην έχει εκπροσώπηση εδώ, αλλά λόγω της απίστευτης πολυπληθυσμικότητας της κατηγορίας πιστεύω οτι δε θα υπερβεί τη μία θέση, καθώς οι ψήφοι θα μοιραστούν από τους φαν στους πολλούς υποψήφιους. Τον χαρακτήρα του O'Quinn δεν τον γούσταρε φέτος ούτε ο ίδιος, και αυτό φαινόταν, ενώ από την άλλη ο εξαιρετικός Andrews ήταν υποψήφιος και πέρσι. Θα ποντάρω σε αυτόν, αλλά δε θα απέκλεια την έκπληξη από τον newcomer Agbaje που έκανε φέτος αισθητή την παρουσία του.
  • Alan Alda / The West Wing: Ο άνθρωπος προτείνεται εδώ και δεκαετίες για τα πάντα, και είχε μια σπουδαία χρονιά φέτος. Φαβορί.
  • William Shatner / Boston Legal: Οι ψηφοφόροι συνεχίζουν να δείχνουν μια εκνευριστική λατρεία για την dramedy του David Kelley, και ο δύο φορές βραβευμένος για τη σειρά ηθοποιός, θα είναι εκεί για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.
  • Gregory Itzin / 24: Η καλύτερη περίπτωση που θα έχει ποτέ η ακαδημία να σπάσει την κατάρα του 24. Αβανταδόρικος ρόλος, φοβερό hype, αξέχαστη ερμηνεία.
Στην πιο απρόβλεπτη κατηγορία των βραβείων, υπάρχουν τουλάχιστον 20 γεροί υποψήφιοι. Oι επικρατέστεροι για μια πιθανή κενή θέση (κανείς από το Lost? Σνομπάρισμα του Alda?) είναι: Victor Garber / Alias (4 χρόνια τώρα υπήρξε συνεχώς υποψήφιος, και η σειρά τελείωσε φέτος και μάλιστα με αξέχαστο τρόπο για τον χαρακτήρα του), Harry Dean Stanton / Big Love (σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το δράμα του ΗΒΟ χώρεσε στη δεκάδα άρα οι ψηφοφόροι πιθανώς να σπρώξουν τον σπουδαίο καρατερίστα που έκλεψε την παράσταση από το δυνατό καστ), T.R. Knight / Grey's Anatomy (μπορεί να τον συμπαρασύρει το hype για τη σειρά), Omar Epps / House (ακούστηκε πολύ τελευταία για δύο καθηλωτικά επεισόδια, η σειρά μπήκε στη δεκάδα-- αν το νέο σύστημα εφαρμοζόταν και σε αυτή την κατηγορία, αυτή εδώ θα ήταν μια βέβαιη υποψηφιότητα), Oliver Platt / Huff (αναγνωρίσιμος και λατρεμένος κωμικός, περσινός υποψήφιος), Michael Imperioli και Joseph Gannascoli / The Sopranos (θα μείνει χωρίς μαφιόζο η κατηγορία? Ο Imperioli είχε το καλύτερο του επεισόδιο μετά την 1η Ιουνίου άρα δεν "μετράει", ενώ ο Gannascoli έκλεψε την παράσταση χάρη στο αβανταδόρικο storyline του αλλά και πάλι δεν είναι με τίποτα αρκετά καλός για να πετάξει έξω ορισμένους από τους μεγάλους της παραπάνω πεντάδας), Forest Whitaker / The Shield (αναγνωρίσμος, σπουδαίος αλλά σε show που δεν είναι στο ραντάρ των περισσότερων ψηφοφόρων), Bradley Whitford / The West Wing (η σεζόν ήταν ριγμένη πάνω του, έχει βραβευτεί στο παρελθόν, αλλά 3 υποψήφιοι από την ίδια σειρά είναι αδύνατο να συμβεί, και ο Spencer θα σπρωχτεί περισσότερο, αδίκως, για συναισθηματικούς λόγους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου