R.I.P. Aaron Spelling

Σε ηλικία 83 ετών πέθανε τα χαράματα ο τηλεοπτικός θρύλος Aaron Spelling. Ανάμεσα στις χιλιάδες τηλεοπτικές ώρες που παρήγαγε, συμπεριλαμβάνονται μερικές από τις πιο σημαδιακές σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης, όπως τα Charlie's Angels, Fantasy Island, Dynasty, Beverly Hills, 90210 και φυσικά το Melrose Place. Δε θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως ο Spelling είχε μια σειρά απόλυτα χαρακτηριστική για κάθε μία από τις 3 τελευταίες δεκαετίες.

Φυσικά, όσο σημαντικά ήταν τα camp αριστουργήματά του (Angels), ή οι τραβηγμένες από τα μαλλιά σαπουνόπερες-σημείο αναφοράς (Dynasty, Melrose), αυτό που πραγματικά θα τον κάνει αθάνατο είναι το νεανικό δράμα Beverly Hills, 90210 το οποίο στην ουσία δημιούργησε, ή έστω καθόρισε ολοκληρωτικά, ένα νέο είδος. Περισσότερο από μια δεκαετία μετά την ακμή της, αυτή η σειρά παραμένει μέτρο σύγκρισης για οτιδήποτε -καλό ή κακό- κινείται σε αυτό το χώρο.

Πιο πρόσφατες δουλειές του Spelling ήταν μερικά από τα χειρότερα δείγματα τηλεόρασης (Charmed, 7th Heaven), αλλά τίποτα που έκανε μετά το 90210 δε θα μπορούσε να του αφαιρέσει την αναγνώριση ως έναν από τους ανθρώπους που σημάδεψαν αποφασιστικά την εικόνα του μέσου. Ήταν ένας από τους σπουδαίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου