WHOO!! Soul Patrol!

(a.k.a. Season Finales: Ό,τι ξέχασα)


American Idol (s5): Whoooooo! Soul Patrooooool!! O Taylor Hicks θριάμβευσε στον τελικό της περασμένης εβδομάδας και στέφθηκε το 5ο κατά σειρά American Idol έναντι της μετριότατης Katharine McPhee. Το show του τελικού είχε τα πάνω του και τα κάτω του: το ντουέτο της Mary J. Blige με τον Elliott ήταν εντυπωσιακό, η εμφάνιση της Toni Braxton ντροπιαστική, ο σωσίας του Clay Aiken διασκεδαστικότατος μέσα στη θλιβερότητα της κατάστασης (ο Ryan τον απομάκρυνε από το μέσον της σκηνής, εξηγώντας του οτι όχι, δεν θα κάνει ντουέτο με τον runner-up της 2ης σεζόν, απλώς ήταν εκεί ως curiosite), ενώ η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η εμφάνιση του Prince λίγο πριν την anti-climactic ανακοίνωση του αποτελέσματος. Ο παρουσιαστής δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει τους κριτές ποιος πιστεύουν οτι είναι ο νικητής, δεν ανέφερε καν τα τελικά ποσοστά. Ο Taylor Hicks απόλαυσε τον θρίαμβο που του άξιζε (διάολε, έκανε την τυπικά bland μπαλάντα της ενθρόνισης να μοιάζει ενδιαφέρουσα!) και από τα μέσα του μήνα θα ξεκνήσει μια καριέρα που αναμένεται με... ενδιαφέρον. Θα πάει the Ruben way (για να εξελιχθεί σε νούμερο στο Las Vegas με τίτλο "Soul Patrol") ή θα μιλάμε ακόμα για αυτόν 5 χρόνια από τώρα? Το σίγουρο είναι οτι φέτος, America got it right. Soul Patrol, καλή δουλειά.

Grey's Anatomy (s2): *MAJOR SPOILERS* Το καλύτερο φινάλε του Μαϊου, ήρθε σε 3 μέρη. Στο τέλος του πρώτου δεν πέρασε δευτερόλεπτο μέχρι να βάλω το επόμενο (ένα από τα καλύτερα cliffhangers της χρονιάς), κατά τη διάρκεια του δεύτερου τα storylines κορυφώνονται με εντυπωσιακή ένταση προς την απόλυτη κλιμάκωση που έρχεται στο τρίτο και τελευταίο μέρος. Επί δυόμισι επεισόδια η Shonda Rhimes κατευθύνει τον θεατή εκεί που τον θέλει, και όταν μέσα σε ένα πεντάλεπτο τελειώνει η εγχείρηση του Burke, κάνουν έρωτα η Meredith και ο Derek και φυσικά πεθαίνει ο Denny, το συναισθηματικό βάρος είναι πλέον τόσο μεγάλο που ευχόμουν να τελειώσει η σεζόν-- όχι γιατί δεν ήταν υπέροχο αυτό που έβλεπα, αλλά γιατί ήθελα να κλάψω με την ησυχία μου. Η σκηνή που οι φίλοι της, ντυμένης με το prom dress, Izzy την απομακρύνουν από το άψυχο κορμί του αγαπημένου της, αποτελεί το απόλυτο tearjerker της τηλεοπτικής σεζόν.

House (s2): Ενδιαφέρον φινάλε, που σε κάποιο σημείο πέφτει στην παγίδα της επανάληψης του εαυτού του, αλλά ως το τέλος κρατάει το θεατή. Εκμεταλλεύεται τον ονειρικό του χαρακτήρα για να μας δώσει σκηνές σαχλά sexy, όπως αυτή που ο House ξεκουμπώνει την Cameron με το μηχάνημα, και καταφέρνει τελικά να μας αποχαιρετήσει για το καλοκαίρι με ένα μεγάλο tease προς του fans. ήταν άραγε όλο το 40λεπτο μια απλή μελέτη χαρακτήρα, ή θα έχουν οι συγγραφείς τα κότσια να πάρουν από τον House το απόλυτο signature piece του? Ο Σεπτέμβριος θα δείξει...

Desperate Housewives (s2): *SPOILERS* Περιέργως δυνατό φινάλε, με τους συγγραφείς να εκμεταλλεύονται πλήρως τη διάρκεια των δύο ωρών, χρησιμοποιώντας έξυπνα την πρώτη από αυτές για μια αναδρομή στο παρελθόν με πρωτότυπο υλικό. Το αρχικό 40λεπτο ξυπνά όλες τις υπέροχες αναμνήσεις που μας έδωσε κάποτε αυτή η σειρά, και το κλείσιμο απλώς καταφέρνει να μην ξινίσει τη γλυκιά γεύση που έχει ήδη δημιουργηθεί. Η ιστορία της Susan (πολύ μου άρεσε το κλείσιμο του ματιού, με τον χαρακτήρα της Teri Hatcher να σκουντουφλάει στο flashback της!) δεν είναι όσο ενδιαφέρουσα πιστεύουν οι δημιουργοί, αλλά στέκεται χωρίς να ενοχλεί ιδιαίτερα. Το τελικό twist με τον Orson του φοβερού Kyle MacLachlan να αφήνει αιμόφυρτο τον Mike αν μη τι άλλο είναι σκάλες ανώτερο cliffhanger από το χαζό περσινό. Η αποκάλυψη για τον Tom είναι πειστική, κλείνει κενά και αφήνει διάπλατα ανοικτό το ενδεχόμενο για πολλά ενδιαφέροντα follow-up storylines του χρόνου. Πνιγμένες στην αδιαφορία οι ιστορίες των Bree - Gabrielle, με της πρώτης όμως να διαθέτει την αψεγάδιαστη Marcia Cross που για μια ακόμα φορά καταφέρνει να κάνει τα πάντα να μοιάζουν εξαιρετικά. Όσο για τους Applewhites, το δικό τους twist φυσικά και δεν έστεκε (ποιος δολοφόνος σκεπάζει το θύμα με το μπλουζάκι του?) αλλά τουλάχιστον έδωσε ένα δυναμικό exit για το τραγικότερο λάθος που έκανε ως τώρα η σειρά. Τέλος, πάνω που λες για μια ακόμη φορά οτι οι Youngs έχουν ξεμείνει από ιστορία, πάει και γίνεται το πιο περίεργο πράγμα-- πεθαίνει ο Noah! Way to go, Zach!! Εν γένει, ένα φινάλε απείρως αρτιότερο και πιο ενδιαφέρον από όσο άξιζε η φετινή σεζόν. Θα δούμε άραγε καλύτερη δουλειά του χρόνου?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου