The 4400: Gone (2)

Προσωπικά μου αρκεί το οτι αυτό το δεύτερο μέρος δεν διέψευσε τις προσδοκίες που δημιούργησε το πρώτο, συνεχίζοντας ή ανατρέποντας τις βασικές πλοκές του.

Η βασικές μου απορίες την τελευταία εβδομάδα ήταν το κατά πόσο οι άνθρωποι του μέλλοντος είναι ακριβώς αυτό που φαίνονται και το πώς η μετατόπιση των παιδιών στο χρόνο θα επηρέαζε εκ νέου το μέλλον. Τελικά την απάντηση στο δεύτερο δε θα τη λάβουμε, διότι ύστερα από μια έξοχη ανατροπή αντικαταστάθηκε από μια νέα, σαφώς πιο αγωνιώδη, που θέτει την Isabelle στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Είνα
ι η Isabelle το "κακό" που εν τέλει χάλασε τα σχέδια? Κι αν ναι, πού ακριβώς στράβωσε η ιστορία? Στην εμπλοκή της με τον Shawn και άρα με το κέντρο του Jordan Collier? Είναι βέβαιο οτι θα δούμε περισσότερα σε αυτό το θέμα, και μάλιστα σύντομα (όπως υποδεικνύει το φοβερό cliffhanger), αλλά προς το παρόν το σίγουρο είναι οτι οι συγγραφείς βάλθηκαν να με διαψεύσουν, κάνοντας την πανίσχυρη Isabelle ίσως πιο μυστηριώδη από όσο άφηναν αρχικά να φανεί.

Όσο για το πρώτο ερώτημα, είναι κι εδώ το πιο πιθανό οτι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα ώσπου να γνωρίζουμε πέραν κάθε αμφιβολίας τα αληθινά κίνητρα των ανθρώπων από το μέλλον. Εδώ υπήρξαν αρκετά υπονοούμενα που θέλουν την
κατάσταση να μην είναι όσο ξεκάθαρη εμφανιζόταν αρχικά-- υπάρχουν όντως διαφορετικές ομάδες στο μέλλον, με τη μία να είναι υπέρ του πειράματος και την άλλη όχι? Κι αν αυτό ισχύει, τότε η "απειλή που θα αφανίσει την ανθρωπότητα" δε μπορεί να είναι τελικά τόσο τεράστια κι εμφανής. Με τι έχουμε να κάνουμε εδω? Πολιτικά power plays του μέλλοντος? Ή μια ιδιότυπη τρομοκρατία που βρίσκει το μέσο να αλλάξει την ιστορία όπως τη βολεύει?

Με την ασφάλεια που δίνει πλέον η θέαση ολόκληρο
υ του 2-parter, μπορώ να πω οτι υπήρξε ό,τι καλύτερο μας έχει δείξει η σειρά ως τώρα, επεκτείνοντας θεαματικά το σύμπαν της και τις πιθανές κατευθύνσεις της. Κι αν το preview είναι μια ένδειξη, οι σημαντικές συνέπειες μπορεί να αρχίσουν από το επόμενο κιόλας επεισόδιο. Και ο δρόμος είναι, ευτυχώς, ακόμα μακρύς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου