The 4400: Graduation Day

Εν συντομία γιατί μαζεύτηκε δουλειά, spoilers για το νέο επεισόδιο.

Μου αρέσει η πορεία που παίρνει η σειρά μετά το event των προηγούμενων 2 εβδομάδων, και ειδικά όσο αφορά στην Isabelle. Ο χαρακτήρας της δεν αναμασά πλέον τις ηθικολογίες που φοβόμουν στην αρχή, έχει εξελιχθεί πράγματι σε κάτι νέο. Όχι οτι παρακολουθήσαμε κάποια στρωτή ανάπτυξη που να οδηγεί εδώ, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ευχάριστο να έχεις έναν all-powerful χαρακτήρα που να μην ντρέπεται να σκοτώσει τρομοκράτες. Σε συνδυασμό με την αυτοδικία από τον χαρακτήρα της Karina Lomabrd, μπορώ να πω οτι ξαφνικά η σειρά μοιάζει πολύ πιο διφορούμενη ηθικά από όσο περίμενα ποτέ οτι θα είναι.

Ο θάνατος του Matthew Ross μπορεί να μην ήταν το μεγάλο γεγονός που ίσως αναμέναμε, αλλά αν μη τι άλλο ερχόταν από καιρό, και έκανε την στροφή της Isabelle πιο πειστική για τους θεατές (άλλο να σκοτώνει ανώνυμους δολοφόνους, κι άλλο έναν χαρακτήρα που τον έχουμε μαζί μας για 2 seasons). Το καλό επίσης είναι οτι πριν μας χαιρετίσει ο χαρακτήρας του Gareth Dillahunt εξήγησε εν μέρει τον τελικό του σκοπό, αν και ελπίζω οτι με την επιστροφή του Jordan Collier θα μάθουμε περισσότερα, τόσο για τα κίνητρα του Ross, αλλά και το τι γνώριζε για αυτά ο ίδιος ο Collier.

Αναφορικά τέλος με το cliffhanger του προηγούμενου επεισοδίου, φυσικά δεν περίμενε κανείς οτι θα σκοτωνόταν τόσο νωρίς η Isabelle, αλλά το οτι την αντιμετώπισε πρόσωπο με πρόσωπο ο Tom είναι και πάλι κάτι που ξεπέρασε τις προσδοκίες. Έχουμε συνηθίσει μάλλον σε πιο αργή ανάπτυξη, και η ταχύτατη εναλλαγή των γεγονότων φέτος στο 4400 δε σταματά να με εκπλήσσει. Περιμένω με αγωνία τόσο τις επόμενες κινήσεις της Isabelle, όσο και το πώς θα εξελιχθεί το κυνήγι των υπολοίπων μελών του Nova Group. (με το νέο cliffhanger σε συνδυαμό με το preview του επόμενου επεισοδίου να υπόσχεται ακόμα περισσότερες ανατροπές. Me likey.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου