Emmys 2006: The weirdest noms ever?

Να αρχίσω απλά λέγοντας οτι οι υποψηφιότητες για τις μεγάλες κατηγορίες μοιάζουν σα να τραβήχτηκαν τυχαία μέσα από ένα καπέλο. Καμία λογική συνοχή, και πολλές αποφάσεις κόντρα σε κάθε τι συνώνυμο των Έμμυ. Αν η Ακαδημία στόχευε σε ανακατατάξεις, ε, το πέτυχε. Τώρα κατά πόσο τους ικανοποιεί η τελική εικόνα, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Σίγουρα η δημοφιλής γνώμη θα είναι το σοκ και η οργή, μιας και ορισμένα από τα πλέον διάσημα shows δέχτηκαν ισχυρά πλήγματα. Οι κωμικές κατηγορίες μοιάζουν με λίστες που θα έβγαζε ο ταμίας των Taco Bell, και οι κατηγορίες των καλύτερων σειρών είναι παντελώς ασύμβατες με τις δεκάδες υπόλοιπες. Γνώμη μου είναι πως το νέο σύστημα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά για να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει οι επιτροπές να επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια, και όχι να απαρτίζονται από ψηφοφόρους που δεν παρακολουθούν τηλεόραση πέραν 3-4 ηλίθιων κωμωδιών και σειρών-δεινοσαύρων. Πόσο δύσκολο είναι να βρεθούν 300 άνθρωποι που να βλέπουν τηλεόραση?

Μια ματιά σε πράγματα άξια σχολιασμού:

Outstanding Comedy Series
Arrested Development • FOX
Curb Your Enthusiasm • HBO
The Office • NBC
Scrubs • NBC
Two And A Half Men • CBS

Two and a Half Men? Αλήθεια? Το οτι μια έξυπνη κι φρέσκια κωμωδία σαν το Entourage αποκλείστηκε για αυτή την ηλιθιότητα είναι κάτι που δείχνει το πόσο χαμηλά ήταν τα στάνταρ επιλογής των panelists. Κατά τα άλλα, όμως, αυτοί που έπρεπε να μπουν, μπήκαν. Το άθλιο Desperate Housewives πήγε -απρόσμενα- από κει που ήρθε, και το Will & Grace αποκλείστηκε, επιτέλους. Καλή κατηγορία.

Outstanding Drama Series
Grey’s Anatomy • ABC
House • FOX
The Sopranos • HBO
24 • FOX
The West Wing • NBC

Και κάπου εδώ η λογική πάει περίπατο. Το Six Feet Under για την έξοχη τελευταία σεζόν του, έχει μαζέψει υποψηφιότητες σχεδόν σε κάθε πιθανή κατηγορία, από τεχνικές μέχρι ερμηνευτικές, και από σκηνοθεσία μέχρι σενάριο. Αλλά από εδώ απουσιάζει. {*ώμοι*} Η πρώτη μεγάλη αδυναμία του συστήματος υποδεικνύεται από την παρουσία του House στην πεντάδα. Προσοχή, δεν υπονοώ σε καμία περίπτωση οτι το Lost μου άρεσε φέτος περισσότερο από το ιατρικό δράμα, αλλά με το να κρίνουν 200 άσχετοι μόλις ένα επεισόδιο της σεζόν, σαφώς και θα ευνοηθεί η procedural σειρά που στέλνει ένα συναισθηματικό επεισόδιο με αρχή-μέση-τέλος, παρά ένα show μυθολογίας. Αλλά οφείλω να το ομολογήσω. Ο αποκλεισμός αυτός ήταν πολύ-πολύ γλυκός... Οι άλλες 3 σειρές καλά κάνουν και βρίσκονται εκεί που βρίσκονται.

Outstanding Lead Actor in a Comedy Series
Larry David (Curb Your Enthusiasm)
Kevin James (The King Of Queens)
Tony Shalhoub (Monk)
Steve Carell (The Office)
Charlie Sheen (Two And A Half Men)

Θέλω να ελπίζω οτι αυτό το έκτρωμα κατηγορίας θα εξελιχθεί σε μονομαχία Carell-Shalhoub και δε θα φτάσει ακόμα πιο μακριά η γελοιότητα. Ακούς εκεί Kevin James. Charlie Sheen?! Για όνομα του θεού, αυτοί μαζί δεν κάνουν ούτε μια βλεφαρίδα του Jason Bateman. Ναι, η βλεφαρίδα του Bateman είναι πιο αστεία από τον Charlie Sheen.

Outstanding Lead Actress in a Comedy Series
Lisa Kudrow (The Comeback)
Jane Kaczmarek (Malcolm In The Middle)
Julia Louis-Dreyfus (The New Adventures Of Old Christine)
Stockard Channing (Out Of Practice)
Debra Messing (Will & Grace)

Whatever. Χαιρόμαστε πολύ για το comeback της Kudrow, για την εμφάνιση της Dreyfus, για το οτι επιτέλους θα βραβευτεί η Kaczmarek, αλλά δε μπορώ να φέρω τον εαυτό μου να ενδιαφερθεί όταν ούτε κι έτσι μπόρεσε να αναγνωριστεί η Lauren Graham. Είναι, αληθινά, ανούσιο. Και το χειρότερο είναι οτι, με 4 από τις 5 (!) υποψήφιες να μην επιστρέφουν για του χρόνου, πάλι θα ανέβουν οι ελπίδες μου, και πάλι θα προταθούν οι Channings και οι Messings αυτού του κόσμου.

Outstanding Lead Actor in a Drama Series
Christopher Meloni (Law & Order: Special Victims Unit)
Denis Leary (Rescue Me)
Peter Krause (Six Feet Under)
Kiefer Sutherland (24)
Martin Sheen (The West Wing)

Τώρα αυτό δεν βγάζει το παραμικρό νόημα. Για ποιον λόγο άρεσε το House αν όχι για τον Hugh Laurie? (και πώς είναι δυνατόν, διάολε, να μην προταθεί Αυτός?) Όσο κι αν χαίρομαι το σνομπάρισμα του Gandolfini, δε μπορώ παρά να αναρωτηθώ τι ήταν αυτό που έσπρωξε τη σειρά στην πεντάδα, δεδομένου και του αποκλεισμού-σοκ της Falco. Επίσης, εντάξει, αγαπώ τον Peter Krause όπως όλος ο κόσμος, αλλά η σεζόν του Six Feet Under περιστρεφόταν γύρω από τον Michael C. Hall. Τι άλλο? Αν οι ψηφοφόροι βλέπουν FX, τον Denis Leary βρήκαν να προτείνουν από όλο το δίκτυο? Ένας Michael Chiklis μάλλον τους έπεφτε πολύ flat. Και ο Martin Sheen? Καταλαβαίνω οτι έχει τουλάχιστον δύο εξαιρετικά επεισόδια, αλλά ήταν πρακτικά guest star φέτος, τι δουλειά έχει εδώ? Με αυτά και μ'αυτά, μάλλον ήρθε ο καιρός να το πάρει ο Kiefer μας, και δεν το κρύβω πως παρά την απουσία του Laurie, πολύ θα το απολαύσω.

Outstanding Lead Actress in a Drama Series
Kyra Sedgwick (The Closer)
Geena Davis (Commander In Chief)
Mariska Hargitay (Law & Order: Special Victims Unit)
Frances Conroy (Six Feet Under)
Allison Janney (The West Wing)

Σχετικά λογική αυτή η κατηγορία, αν παραβλέψουμε το χαστούκι στην Edie Falco, το οποίο πάρα πολύ το χάρηκα (άμα είναι όποτε κλαίει ή φωνάζει αυτή να κερδίζει και το Έμμυ, ας την καταργήσουμε τότε την κατηγορία). Τη "θέση" της βέβαια πήρε η Geena Davis από το πουθενά, αλλά θέλω να πιστεύω οτι δε θα ζήσουμε άλλη μια βραδιά PatriciaArquette-ισμού, ειδικά φέτος που ευτυχώς λείπει η περσινή νικήτρια (άλλη μια ευχάριστη έκπληξη). Τέσσερις υπέροχες εμρνηεύτριες θα το διεκδικήσουν, και αξίζουν όλες τους να βρίσκονται εκεί. Αν και, όπως και με τον Sheen, υπάρχει η ένσταση σχετικά με το αν η Janney μπορεί να χρεωθεί ως Leading Role, αλλά τελοσπάντων. Το αφήνουμε να περάσει γιατί την αγαπάμε...


Αυτά για τις 6 μεγάλες κατηγορίες, η επιρροή του νέου συστήματος πάνω στις οποίες ήταν παραπάνω από εμφανής. Ελπίζω να μην ξαναγυρίσουμε πανικόβλητα σε αυτό που ίσχυε ως πέρσι, κάτω από τις πιέσεις των φαν σειρών που φέτος δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, όπως (σε διαφορετικό βαθμό η κάθε μία) Lost, Sopranos, Desperate Housewives.

Σε επόμενο post μια ματιά στις κατηγορίες των β' ρόλων (Gob Bluth! Mr & Mrs Logan!) και των guest stars (Christinca Ricci! Desmond!!).

12 σχόλια:

  1. Καλά κάνω και δεν ασχολούμαι με βραβεία :Ρ! Μαύρα χάλια οι υποψηφιότητες. So... given the circumstances, I will be very happy αν βραβευτούν στις κύριες κατηγορίες το Grey's Anatomy και η Frances Conroy (ιδίως η Frances Conroy)

    Ένα απο τα λίγα ευχάριστα πάντως ήταν η απουσία του Lost στις κύριες κατηγορίες (κι ας έχει 9 στο σύνολο). It is getting ridiculous...
    (ναι, το ομολογώ, έχει αρχίσει να με εκνευρίζει το συνεχόμενο hype και οι 57.896 θεωρίες για το τι συμβαίνει yada-yada-yada και τι είναι οι αριθμοί yada-yada-yada και ποιοι είναι οι άλλοι yada-yada-yada... Get real people! Have a life!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πλάκα είναι οτι χάρη στον αποκλεισμό μερικών μονίμων, δεν αποκλείεται φέτος να δούμε νικητές πολύ πιο άξιους από αυτούς που θα κέρδιζαν κανονικά. Frances Conroy αντί -σε ό,τι έχετε ιερό- της περσινής νικήτριας Patricia Arquette, Kiefer Sutherland αντί του James Gandolfini, και ακόμα Steve Carell, Grey's Anatomy... Όλα αυτά είναι καλά.

    Αλλά αυτό το ΜΗΔΕΝ που γράφουν στις μεγάλες κατηγορίες το Lost και το Deseprate Housewives έχει καθίσει πολύ βαριά σε πάρα πολύ κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Koufes ypopsifiotites as usual.
    Katarxin ntropi kai aisxos gia ton apokleismo tis Jenniferoulas. Toulaxiston me to palio systima tis ekanan tin timi. Deuteron, auto me ton Hugh Laurie einai asteio. Triton, irema me to Will & Grace misos, den einai TOSO kako pia! Kai eidika to cast einai (itan) ena apo ta kalytera se komodia. Se antithesi me to Malcolm In The Middle kai to King Of The Hill pou einai teleios peza kai enoxlitika.
    Anyway, eimai me to Grey's Anatomy all the fucking way! Eprepe na exei akoma perissoteres ypopsifiotites!!! To 24 eixe tin kalyteri season tou fetos kai o Kiefer tha katharisei, Bauer-like, ek merous tou. Kai meta tha kopanisei to Emmy sto kefali ton Kinezon kai tha pathoun amnisia kai den tha thymountai oti kataziteitai kai ETSI tha glitosei kai apo auti tin peripeteia! Yeah!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hmoun sigouri oti tha ta mperdeua eventually. King Of Queens ennoo, to King Of The Hill einai actually good.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχω τίποτα με το cast του Will & Grace, απλά ξέρεις... yawn. Κι επιπλέον η τελευταία σεζόν θάφτηκε κι απ'τις πέτρες (δεν έχω αντέξει να δω πάνω από 3 επεισόδια)!

    Η σφαλιάρα σε Laurie-Gandolfini-Falco πάντως θα μείνει στην ιστορία, έχω την εντύπωση. ("θυμάσαι ρε τα Έμμυ που προτείνανε τον Meloni? Ήμουνα μέσα, τα έζησα!" κτλ.)

    Αλλά Grey's και 24, βράχοι! Οε, οε, είμαι και σε οπαδικό κλίμα αυτές τις μέρες, θα βγω στο μπλακόνι με καμιά σημαία TEAM DENNY και θα πανηγυρίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Gamoto na min protathei o Denny! Theloume deutero gyro nominations me o,ti den ebalan tora :p KAI to Lost! We stand by it!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για το Lost θα σου δώσω μόνο Michael Emerson. Μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χάλια χάλια μαύρα. Απο το Grey's έπρεπε να ΠΡΟΤΑΘΕΙ ο Denny οπως είπε και ενας φίλος πιο πάνω. Τώρα εντάξει θα ήθελα να προταθεί και ο Patrick Dempsey αλλα οχι απαραίτητα. Τέσπα οι υποψηφιότητες ήταν ΧΑΛΙΑ!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι, ο Denny έπρεπε να είναι εκεί, γαμώτο. Η κατηγορία β' αντρικού είναι σε μεγάλο βαθμό wasted opportunity. Ο Dempsey δεν πιστεύω πως θα έπρεπε να χωρέσει στην πεντάδα του, αλλά ο Denny μας, σήκωσε τη σειρά στο δεύτερο μισό της σεζόν, τι λέμε τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ti campaign ekanan gia ton Denny? Prepei na to ereuniso. Poios tha mporouse na antistathei se ena For Your Consideration me ton Denny na koitazei me ta puppy eyes tou apo to krebati tou noskomeiou kai apo kato na leei "vote for me"?
    (Eimaste unhealthily obsessed me ton Denny mipos?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και μετά λέγανε υπερβολική την Izzy! Κι εμείς δεν πάμε πίσω... (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή