The WB's final hours


Το τέλος μιας εποχής φτάνει στις 17 Σεπτεμβρίου, όταν το δίκτυο WB θα εκπέμψει για τελευταία φορά, μετά από 11 χρόνια λειτουργίας. Σήμερα ανακοινώθηκε το πρόγραμμα με το οποίο το ενίοτε αγαπημένο δίκτυο θα αποχαιρετήσει τους θεατές του, και οι 5 τελευταίες ώρες προγράμματος έχουν ως εξής (όχι οτι μας νοιάζει πρακτικά, αλλά για αρχειακούς λόγους):

Το 5ωρο ξεκινάει με τον κορυφαίο πιλότο στην ιστορία του δικτύου, δηλαδή την ώρα όπου η Felicity της Keri Russell αποφασίζει να σπουδάσει στο NYU ακολουθώντας το σχολικό της κρυφό έρωτα, Ben Covington. Εκεί θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τον υπέροχο Noel του Scott Foley, θα υποχρεωθεί να συγκατοικήσει με την αξέχαστη μάγισσα Megan της Amanda Foreman και θα πιάσει φιλίες με τη ροζ Power Ranger, Amy Jo Johnson. Εδώ ξεκίνησε η Emmy-winning, blockbuster-directing καριέρα του JJ Abrams που ποτέ δεν ξεπέρασε σε ποιότητα το Felicity, ό,τι κι αν έκανε στη συνέχεια.

Το επόμενο 3ωρο θα είναι αφιερωμένο, σε ποιον άλλον, στο μεγαλύτερο δημιουργό που βγήκε ποτέ από το δίκτυο (και όχι μόνο), τον Joss Whedon. Η προβολή των πρώτων επεισοδίων των Angel και Buffy the Vampire Slayer υπογραμμίζει το μεγαλύτερο κληροδότημα του WB στην ποπ κουλτούρα. Και αν το δημοφιλές συναίσθημα είναι μίσος για το κόψιμο και των δύο μετά τις πέμπτες σεζόν τους, η αλήθεια είναι πως στην τελική μπορούμε τουλάχιστον να είμαστε ευγνώμονες για 5+5 seasons ανυπέρβλητης ποιότητας.

Ταιριαστά, η τελευταία ώρα προγράμματος στην ιστορία του δικτύου, θα είναι ο πιλότος της σειράς που το έβαλε στο χάρτη, του νεανικού δράματος Dawson's Creek. Το δράμα που γέννησε 2μιση stars και μπόρεσε να μιλήσει για ορισμένα καυτά θέματα όπως καμία νεανική σειρά δεν το είχε κάνει ως τότε, θα αποτελέσει και το κύκνειο άσμα ενός καναλιού που σε μεγάλο βαθμό αγαπούσαμε να μισούμε, αλλά κυρίως αγαπήσαμε.

Και το τελευταίο πράγμα που θα συμβεί ποτέ στη συχνότητά του, θα είναι η εξομολόγηση του Dawson στην Joey, από το παράθυρο του δωματίου του, οτι χαιδεύεται κάθε πρωί παρακολουθώντας την Katie Couric. Εκείνη τη στιγμή δεν έγινε εμφανές οτι το WB θα ήταν κάτι αληθινά νέο? Mε αριστουργήματα σαν τα Felicity, Buffy, Angel και Gilmore Girls, και αρκετές ακόμα σημαντικές σειρές σαν τα Everwood ή Smallville, να ακολουθούν, η απάντηση είναι ένα εμφατικό "ναι".


R.I.P. The WB








11 Iανουαρίου 1995 - 17 Σεπτεμβρίου 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου