July 2006

TOP 6:
  1. Deadwood. Το μεγαλειώδες έπος του David Milch οδεύει προς το φινάλε του, και αυτό το μήνα γίναμε μάρτυρες της πιο ωμά καθηλωτικής μάχης σώμα με σώμα που έχω δει εδώ και πολλά χρόνια σε σινεμά ή τηλεόραση, καθώς ο George Hearst του Gerald McRaney οδηγεί κομμάτι με κομμάτι όλα τα πιόνια στη θέση τους. Οι σκηνές του με τον Brian Cox, είναι ανθολογίας.

  2. Project Runway. Γελοιδώς αψεγάδιαστο, αυτό το ριάλιτι εκτός από αληθινά ταλέντα και ρεαλιστικές επαγγελματικές προοπτικές, διαθέτει πολύχρωμους χαρακτήρες (αυτό που παρακολουθούμε σχεδόν ακροβατεί στα όρια της δραματουργίας!), μπόλικα αυθεντικά σοκ, μια παρουσιάστρια που ξέρει να μιλάει και μια κριτική επιτροπή που ξέρει για τι στο καλό μιλάει. The gold standard...

  3. The Daily Show / The Colbert Report. Αυτό το μήνα έγινα φαν και του Stephen Colbert καθώς αυτός περιμένει τον γερουσιαστή Joe Lieberman να τον επισκεφθεί και ενώ ο David Cross περιγράφει την εβραϊκή κοινότητα. Τα δύο φοβερά shows χτύπησαν κορυφή αυτό το μήνα στα segments τους σχετικά με το βέτο του Bush για τη χρηματοδότηση ερευνών πάνω σε stem cells, το DUI incident του Mel Gibson, και το... coming out μέλους των N'Sync. ("Lance Bass: Gay, at 27.")

  4. Entourage. Μετά το επεισόδιο του Dom, η κωμωδία είχε ένα σερί δυνατών επεισοδίων καθώς πόνταρα στα πλέον δυνατά της σημεία: τον Vince να ρισκάρει την καριέρα του για την τέχνη, τον Ari να εκρήγνυται εις βάρος όλων λειτουργώντας υπό τρομακτική πίεση, και φυσικά cameos σαν τους Seth Green και Paul Haggis να πλουτίζουν το ήδη εντυπωσιακό ρόστερ. Α, και κάθε εκτεταμένο στόρι για τον Drama δε μπορεί να κάνει κακό.

  5. Brotherhood. Εντυπωσιακά υψηλού επιπέδου παραγωγής μαφιόζικο δράμα, όπου δύο αδέρφια σε διαφορετικές πλευρές του νόμου, μάχονται για την κυριαρχία της επαρχίας της Providence. Ο καθένας με τα μέσα του, αλλα και χωρίς να υποκύπτουν σε μια χείρα βοήθειας, ο ένας χρησιμοποιώντας τα όπλα του άλλου. Ο Jason Isaacs (o "κακός" αδερφός) κλέβει την παράσταση, η Annabeth Gish παίρνει επιτέλους έναν ρόλο που να της αξίζει.

  6. Rock Star: Supernova. Βασικά, είναι καλύτερο από το American Idol. Ποιοτικότερη μουσική, κριτική επιτροπή χωρίς καθυστερημένα μέλη, σαφέστατα πιο ενδιαφέρουσες επανεκτελέσεις, και ένα μάλλον πιο ταλαντούχο σύνολο διαγωνιζομένων. Επιπλέον, το show των αποτελεσμάτων μας δίνει 3 νέες εκτελέσεις και, παρά την ωριαία διάρκεια, δεν έχει σε κανένα σημείο την αίσθηση τραβήγματος που αποπνέει το Idol. Η παρουσιάστρια βέβαια με κάνει να έχω πεθυμήσει τον Ryan Seacrest, αλλά μικρό το κακό.

DROP 5:
  1. America's Got Talent (Results Show). Ένας αμήχανος στον προετοιμασμένο λόγο Regis Phelbin τραβάει με όποιο τρόπο μπορεί στα 42 λεπτά, κάτι που έπρεπε να είναι το πολύ 4.

  2. America's Got Talent. Το μόνο πράγμα που συναγωνίζεται σε απαραδεκτοσύνη (is that even a word?) το show αποτελεσμάτων του AGT, είναι το ίδιο το AGT. Στις δύο ώρες, αυτό το crapfest χάνει την όποια ευχάριστα κακόγουστη φρεσκάδα του και ξεσκεπάζεται για αυτό που είναι: ένα show καρναβαλιού όπου, σα να μην έφταναν τα ατάλαντα ταλέντα, εμφανίζεται επιπλέον και ο David Hasselhoff.

  3. Aquaman (Pilot). Έγινε διαθέσιμος μέσω iTunes, οπότε προκρίνεται και για εδώ. Φυσικά το είχα λατρέψει.

  4. Blade: The Series. Όχι κακό, απλώς επίπονα αδιάφορο. Μπορεί κάλλιστα να βελτιωθεί ραγδαία στο μέλλον αλλά προς το παρόν, 5 επεισόδια μέσα, αυτή η σειρά δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στο θεατή πέραν του original twist του πιλότου. Αδιάφοροι χαρακτήρες, αναμασημένοι πλοκή (αν είχα μια δεκάρα για κάθε φορά που κάποιο βαμπίρ επιχειρεί να δημιουργήσει μια φόρμουλα που κάνει τα βαμπίρ... αθάνατα) και βαρετή δράση. Bah.

  5. The 4400. Το πρώτο επεισόδιο του μήνα ήταν το εξαιρετικό δεύτερο μέρος των επεισοδίων που θα έστελναν τη σειρά σε νέα κατεύθυνση. Αντ'αυτής, παρακολουθούμε εδώ και σχεδόν ένα μήνα τις ίδιες αδιάφορες πλοκές που πίστευα πως η σειρά θα είχε ξεφορτωθεί ως τώρα. Φυσικά παραμένω περίεργος να δω πώς θα καταλήξει η σεζόν, αλλά άμα το 4400 δεν καταφέρει να κάνει την υπέρβαση ούτε και μετά τα όσα συνέβησαν στα 5 πρώτα επεισόδια αυτής της σεζόν, θα δηλώσω πλέον έτοιμος για παραίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου