Death Watch

Ζόρικα τα πράγματα στην αρένα αυτή την εβδομάδα. Χαίρομαι που το Heroes και το Ugly Betty άνοιξαν με υψηλά νούμερα (η Betty ήταν η μοναδική νέα σειρά που μπήκε στο top-10, ενώ το Heroes εξαφάνισε ό,τι άλλο υπήρχε τη Δευτέρα το βράδυ στο 18-49 demo) αλλά το γεγονός είναι οτι δεν απαιτούν πολλά από το θεατή. Τι συμβαίνει όταν μια σειρά μοιάζει πιο δύσκολη?

Σχεδόν σύσσωμο το εξαιρετικό lineup νέων σειρών του NBC καταποντίζεται. Το Studio 60 έχει χάσει το 33% του αρχικού του κοινού μέσα σε 2 εβδομάδες (τώρα βρίσκεται λίγο πάνω από τα 9 εκατ. θεατές) και αυτό δεν είναι καν το χειρότερο νέο. Ενώ το Kidnapped συνεχίζει να χάνει τους εξαρχής λιγοστούς θεατές του (ακούγεται ήδη οτι το NBC ειδοποίησε τους παραγωγούς να κλείσουν την ιστορία στα 13 επεισόδια), το εξαιρετικό Friday Night Lights έκανε πρεμιέρα με 7+ εκατ. θεατές κάτι που συλλαβίζει ακαριαίο θάνατο. Ανάμεσα σε αυτά τα 3 shows, τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά και τόσο αποτελεσματικά το καθένα στο είδος του, δεν ξέρω τι άλλο έπρεπε να κάνει το NBC για να αποσπάσει την προσοχή των τηλεθεατών.

Το FOX είναι συνήθως που έχει το πολύ ζουμί στα Death Watch, αλλά ελλείψει αυτού για τον Οκτώβρη, θα βολευτούμε δυστυχώς με το CW. Εκεί το Runaway ήταν DOA, και ελπίζω να μην ισχύσει το ίδιο και για τη Veronica Mars. Ύστερα από δύο σεζόν στην αφάνεια, η λατρεμένη σειρά βρέθηκε ξαφνικά να ακολουθεί το θεωρητικά συμβατό Gilmore Girls στο δίκτυο-Frankenstein, αλλά η πραγματικότητα δεν ήταν όσο ευχάριστη θα θέλαμε. Το Gilmore στην πραγματικότητα έκανε κάτι εκπληκτικό, αυξάνοντας τα νούμερα της πρεμιέρας, και παραδίδοντας έτσι ένα κοινό 4.7 εκατ. στη Veronica. Παρά τις προσπάθειες του Rob Thomas η νέα σεζόν να μοιάζει εύκολα προσβάσιμη στο μέσο θεατή των Gilmores, το κοινό αποχώρησε κατά σχεδόν το 1/3 του. Έτσι, για την πρεμιέρα της Veronica συντονίστηκαν περίπου 3.2 εκατ. θεατές, νούμερο γνώριμο στη σειρά (παρόμοια νούμερα είχε φέρει και η περσινή πρεμιέρα), και όχι ιδιαίτερα επιθυμητό.

Αν κοπεί η Veronica θα κρατήσω την ανάσα μου.

1 σχόλιο:

  1. Μη το κάνεις αυτό γιατι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ο Dr.House, οπότε θα νομίσουν οτι έχεις καμια μολυσματική ασθένεια :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή