Girls found, Lost lost


Spoilers για το Gilmore Girls και σκέτα σχόλια για το Lost (που δεν είχε τίποτα δυνατόν να spoilαριστεί).

Μεγάλη βελτίωση για το Gilmore Girls από την πρεμιέρα της περασμένης εβδομάδας. Από το clap-worthy teaser όπου ο Luke καρφί από το προηγούμενο φινάλε πηγαίνει χωρίς να βγάλει λέξη και γρονθοκοπεί τον Christopher, μέχρι το gut-wrenching φινάλε όπου η Rory κάνει πέρα το θυμό της και παρηγορεί τη Lorelai, το επεισόδιο έκρυβε αρκετές καθαρά Gilmore στιγμές καθώς και πολύ δυνατό δράμα. Το Kirk's και η little Asia μέσα στο σπίτι της Lorelai ήταν instant classics (ιδιαίτερα λάτρεψα τις δίπλα-δίπλα κρεμασμένες αφίσες του Mao και της Sandra Oh, μια κίνηση sooo Lorelai) και βρήκα πολύ αποτελεσματική την ξαφνική μετάβαση από την feel-good οικογενειακή στιγμή στην θυμωμένη Rory που μείωνε τη μητέρα της. Η Lauren Graham, καθώς οι πάντες ρίχουν το φταίξιμο στον χαρακτήρα της, ήταν και πάλι καθηλωτική.

Κάποιες περιπτώσεις υπερβολικής προσπάθειας υπήρχαν και πάλι, από τους σεναριογράφους- το τελευταίο act δεν ξέρω ποιος από όλους το έγραψε, αλλά είχε όλα όσα με είχαν τσαντίσει στην πρεμιέρα. Και εξακολουθούν να χάνουν θεαματικά αρκετούς χαρακτήρες (κυρίως τη Sookie, ελαφρώς και τη Rory) αλλά για την ώρα υπάρχει ένα καλό- ο Luke και η Lorelai, επουλώνοντας τις πληγές τους από τα όσα συνέβησαν στο περσινό φινάλε είναι λογικό να μην λειτουργούν όπως θα περιμέναμε ή έχουμε συνηθίσει. Αυτό δίνει στους σεναριογράφους το πλεονέκτημα οτι, γράφοντας αυτό το ιδιαίτερα απαιτητικό storyline, δεν πρέπει να έχουν άγχος να τους κάνουν να ακούγονται όπως ακούγονταν επί Palladino. Δηλαδή έχουμε στην ουσία καλούς συγγραφείς να γράφουν καλό δράμα για καλούς ηθοποιούς. Ε, το αποτέλεσμα δεν είναι ακριβώς your parents' Gilmore Girls, αλλά τουλάχιστον είναι ένα καλό δράμα. Από το τίποτα, θα το πάρω.

Και λέγοντας τίποτα, εννοώ φυσικά το Lost. By all means, όποιος είδε κάτι διαφορετικό από εμένα μπορεί να μου το εξηγήσει, αλλά η πρεμιέρα που είδα εγώ πήγε ως εξής:

Teaser-κλείσιμο του ματιού. Ακριβώς στημένο σαν το περσινό αντίστοιχο, με τη μικρή διαφορά οτι τότε μάθαμε την απάντηση σε ένα από τα δύο μεγάλα ερωτήματα του περασμένου season finale (Ερώτηση: Tι υπάρχει μέσα στο hatch? Απάντηση: Ένας τυπάς υπεύθυνος για κάποιου είδος σταθμό παρατήρησης) και επιπλέον έβαλε στη σειρά ένα ολόκληρο νέο επίπεδο που δε μπορούσαμε καν να διανοηθούμε οτι υπήρχε. Το φετινό? Cool as fuck, δε λέω, αλλά δε μας είπε τί-πο-τα.

Flashback βαρετό του θανατά. Στο όνομα όλων όσα είναι ιερά, σταματήστε να μας δείχνετε flashback για τον Jack. Ο Lindelof το είχε αναφέρει κάποτε αστειευόμενος, αλλά όσο συνεχίζει η σειρά το βλέπω όλο και πιο πιθανό να δούμε σε flashback το πρώτο ξύρισμα του Jack ή την πρώτη περίοδο της Kate. Αυτό το πράγμα που είδαμε εδώ, εν πάσει περιπτώσει, ήταν λες και ξεπήδησε κατευθείαν από κάποια από τις λιγότερο καλές σαπουνόπερες του ABC. Και, ΟΚ, "Is she happy?" Σοβαρολογούμε?

Όσο για το υπόλοιπο επεισόδιο? Δίνει νέα έννοια στο non-event. Βλέπουμε που βρίσκονται πλέον οι 3 ήρωές μας και μετά η πρεμιέρα τελειώνει. Uh-huh. Με αυτό το ρυθμό, το πιο πιθανό είναι οτι στα υπόλοιπα 5 επεισόδια αυτού του άτυπου miniseries, θα βλεπουμε κάθε φορά κι από ένα μικρό γκρουπ χαρακτήρων στην αμέσως επόμενη μέρα του περσινού season finale, να κάνει απολύτως τίποτα άξιο λόγου, και συνοδευόμενο από flashback που θα μας δείχνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το πώς έμεινε παράλυτος ο Locke.

Και ειλικρινά, ειλικρινά, τη στιγμή που ξεκίνησε ήμουν ενθουσιασμένος. Πίστευα πραγματικά οτι θα καθηλωθώ. Στο τέλος του teaser χτύπαγα παλαμάκια και ούρλιαζα πανηγυρίζοντας, σε απόλυτο συγχρονισμό με τα παιδιά που το παρακολουθούσαμε μαζί. Σε εκείνο το σημείο, το Lost με είχε, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Και μετά ήρθε το υπόλοιπο επεισόδιο.

12 σχόλια:

  1. We are as one!
    Akribws ayta skeftomoyn ki egw. Mexri kai thn anypomonhsia sthn arxh toy epeisodioy eniwtha.

    Btw, wanna have coffee some time, next week? Soy xrwstaw kai lefta...
    (as a matter of fact, yes, I AM asking you out)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nαι, στα σίγουρα! Ήρθε και το πακέτο πριν μισή ώρα... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχουν αρκετές "ιδέες". Μπορέι ενα τρομερό κρύωμα της Kate (σε Flashback) να οδηγήσει σε μια μεγάλη αποκάλυψη για το Caduceus Hatch.....

    Well η Amelia μπορεί να είναι η πιο λογική μέσα σε αυτό το κωλονήσι, μιάς που την μπαίνει δυναμικά στον αρχηγούλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πρεμιέρα του Lost ήταν "much ado about nothing" όντως. Είχα την εντύπωση ότι αυτά τα 6 επεισόδια θα είναι ένα κι ένα για να καθηλώσουν τους θεατές πριν το μεγάλο break, άλλα όπως φαίνεται η λογική της δεύτερης σεζόν (0,000025 στοιχεία ανά επεισόδιο) "is here to stay".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Yeah, den trelathika katholou me auto to Gilmore. O Kirk gia proti fora me ekneurise kaime ekneurise poly. To let's bring Asia to Rory mou thymise to british skiniko me to going away party tou Logan, therefore den to brika sygklonistiko. Mou arese pou i Rory tsantistike me tin Lorelai, akoma ki an itan for all the wrong reasons. Bring back Richard and Emily!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι ο μόνος που λάτρεψε (κυριολεκτικά) την πρεμιέρα του lost; Έχω ήδη πάρει απόφαση εδώ και πολύ καιρό ότι πολύ δύσκολα θα απαντήσουν σε καυτά ερωτήματα σύντομα οι σεναριογράφοι, οπότε το απέλαυσα πραγματικά χωρίς να αναζητώ απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Gilmore: Ο Kirk γιατί σε εκνεύρισε? Έχει ξανακάνει κάτι τέτοια petty stuff στο παρελθόν, και ήταν πάντα εξίσου αστείος. Ειδικά όταν έσκασε το NO CELLPHONES πεθάναμε στο γέλιο!

    Lost: Το θέμα δεν είναι οι απαντήσεις, καλά και ντε. Όταν ξεκίνησε η σειρά, μάλιστα, ήμουν της γνώμης οτι ακόμα κι αν ποτέ δε μάθομε τι ακριβώς είναι αυτό το νησί, δε θα με πειράξει καθόλου.

    Αλλά όταν συνεχίζουν και μας πνίγουν στα ερωτήματα, υπονοώντας σαφέστατα πως έχουν απαντήσεις για όλα, τότε κάπου κι εγώ περιμένω κάτι. Επιπλέον, η δουλειά που κάνουν στους χαρακτήρες εδώ και ένα χρόνο, είναι τουλάχιστον αστεία. Στην πρώτη σεζόν το Lost αρνήθηκε να μας δώσει την παραμικρή απάντηση για οτιδήποτε, αλλά δε με ένοιαζε, γιατί επρόκειτο για ένα από τα πιο στιβαρά character-driven δράματα οπουδήποτε στην τηλεόραση. Τώρα δεν έχουν ενδιαφέρον ούτε αυτοί, ούτε τα μυστήριά τους.

    Δεν είναι οτι βαριέμαι ποτέ βλέποντάς το (και ούτε πρόκειται, όσο υπάρχει ο Henry G-- ερμ, Ben) αλλά αφού τελειώνει νιώθω πως υπήρξε μια τρύπα 45 λεπτών στη μέρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Den ksero, den ton brika kai toso asteio auti tin fora. To no cell phones kai i amfiesi eixan plaka, alla auta einai perifereiaka. Anyway, aplos mou tin espase. To kseperasa omos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Lost: oraia premiera, me eksairesi to flashback pou itan bareto. Thelo flashback gia Henry "Ben" Gale TORA! Oso gia tis epikindynes erotiseis/not-so-thanasimes apantiseis, who cares? Den eixa kamia kainourgia aporia meta apo auto to epeisodio, ektos apo auti pou exo ta teleutaia 2 xronia: ti skaronoun pia autoi oi Others? Tora oi leptomereies einai just that: leptomereies. Enjoy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περιμένω το Henry flashback σα να μην υπάρχει αύριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Henry (err... Ben) flashback. Wow. Na enas logos na blepei kaneis Lost.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολυ καλη η πρεμιερα του Lost!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή