Grey's Anatomy, Season 3, Episode 3

"Sometimes a Fantasy"


Σχόλια για το γλυκύτατο 3ο επεισόδιο του Grey's Anatomy, και μια μικρή ωδή στον Allan Heinberg...

O Ηeinberg είναι εδώ και χρόνια ένας από τους αγαπημένους μου σεναριογράφους, είτε όταν παίζει με τις προσδοκίες των αναγνωστών του Marvel Universe στο Young Avengers, είτε όταν βάζει την Carrie να βγει ραντεβού με έναν ιδιοκτήτη κομιξάδικου στο Sex & the City. Έχει γράψει για σχεδόν όλες τις αγαπημένες σαπουνόπερες της τελευταίας δεκαετίας (Gilmore Girls, Sex & the City, The O.C. και παλιότερα το Party of Five) καταφέρνοντας να αφήσει το geeky στίγμα του παντού. Ιδιαίτερα στο O.C. (σειρά που κατέρρευσε δημιουργικά με την αποχώρηση του, πράγμα κάθε άλλο παρά τυχαίο) όπου ουσιαστικά δημιούργησε τον demi-iconic χαρακτήρα του Seth Cohen όπως τον μάθαμε και αγαπήσαμε, ανασφαλή geek με δεκάδες αναφορές σε υπερηρωικά κόμικς και obscure ασιατικές ταινίες πολεμικών τεχνών.

Γιατί τα λέω όλα αυτά? Γιατί ο Allan δεν είναι στο staff του Grey's Anatomy ούτε δύο λεπτά, και ήδη έχει προλάβει να περάσει στο σενάριο ενός επεισοδίου που δεν έχει καν γράψει, μια πλούσια μεταφορά για τους υπερήρωες και το πώς η αδυναμία τους να νιώσουν πόνο τους καθιστά ακόμα πιο θαυμαστά όντα. Ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων, γιατί κάθε φορά που άκουγα την Abigail Breslin να λέει πως είναι superhero ή τον George να κάνει την πιο γλυκιά και υπέροχη αναφορά στον Green Lantern, προσπαθούσα να μαζέψω και πάλι τις σκέψεις μου.

Είναι προφανές οτι αυτό το επεισόδιο χτύπησε κάποιες ευαίσθητες χορδές, και άρα ο υποκειμενικός παράγοντας ήταν πολύ πιο ισχυρός από ό,τι συνήθως. Αλλά όταν έχω τον Alex, channelling George, να λέει στην Little Miss Sunshine (υπέροχη ταινία by the way, και υπέροχη η Breslin σε αυτήν) οτι ο Green Lantern παραμένει ήρωας ακόμα κι αν του πάρεις το δαχτυλίδι, ένα μικρό πετάρισμα της fanboy καρδιάς μου
το ένιωσα!

Από κει και πέρα, business as usual, με πολλές ακόμα αγαπημένες στιγμές: το βλέμμα της Sandra Oh όταν ακούει τη Bailey να εξηγεί στη γυναίκα ασθενούς το πόση υπομονή χρειάζεται η διαδικασία της ανάρρωσης, η Izzie έξω από το νοσοκομείο, η συνάντηση της Meredith με την Addison (και το απεγνωσμένο "μείνε έξω από ζωή μου" της δεύτερης), το μισό καστ να κάνει check in στο ξενοδοχείο, το ξεσπασματάκι της Meredith στο τέλος. ("Stop. Looking. At each other!") To μόνο άλλο που θα ήθελα, ήταν να είχαμε ξεμπερδέψει με τα τυπικά της πρόσληψης του McSteamy στο Seattle Grace, για να δούμε και καμιά wacky πλαστική επέμβαση στη σειρά. Ποιος ο λόγος να το απλώνουμε, αφού η παρουσία του Eric Dane στα credits ως μέλος του regular cast "μαρτυρά" την εξέλιξη του arc του?

2 σχόλια:

  1. H Abigail Breslin den tha ekane tin kori tis Izzie??? Tha to doume later auto?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, το σκεφτόμουν κι εγώ αυτό. Υποθέτω οτι επρόκειτο απλώς για φήμη, δηλαδή όλοι μας αυτόματα υποθέσαμε οτι θα έκανε την κόρη της. Mπορεί απλά να την ξαναδούμε. Αν θυμάμαι καλά, θα κάνανε μελέτη του γενετικού υλικού της μικρής, ίσως ανακαλύψουν κατά λάθος έτσι οτι είναι κόρη της Izzie.

    Ή, το πιθανότερο, η Shonda μας έχει ταράξει στο δούλεμα. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή