The Office, Season 3, Episode 2

"The Convention"


Λιγότερος χώρος για αστεία σε αυτό το επεισόδιο, αλλά πάρα πολλές subtle εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ χαρακτήρων. Για άλλο ένα επεισόδιο είδαμε πόσο ωραία λειτουργεί η buddy friendship μεταξύ του Michael και του Jim, ο οποίος αν και εμφανώς έχει ενταχθεί άψογα στο νέο περιβάλλον εργασίας του (γίνεται σαφές οτι τώρα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης από όσες είχε πριν) εξηγεί στον πρώην ανώτερό του οτι δεν ήταν εκείνος η αιτία της μετάθεσής του. Εδώ είναι ένα ακόμα δείγμα ευφυίας της σειράς: ο Jim ομολογεί οτι η Pam ήταν ο λόγος που έφυγε, επειδή αισθανόταν άσχημα για τον Michael ή μήπως επειδή ξέρει οτι ο Michael θα το κάνει βούκινο και άρα θα το μάθει τελικά και η άμεσα ενδιαφερόμενη? Τόσο στο προηγούμενο επεισόδιο, όσο και σε αυτό, γινόμαστε μάρτυρες του πόσο άβολα φέρονται οι δύο παρολίγον εραστές σε -έστω και έμμεσες- καταστάσεις που αφορούν το έτερον ήμισυ αυτού του ζευγαριού (εδώ ήταν το τηλεφώνημα). Έτσι, αφού ο Jim δεν είχε το θάρρος να την πλησιάσει για τρίτη φορά, ίσως αυτός είναι ο τρόπος του να το κάνει δίχως να χρειαστεί να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο, διακινδυνεύοντας μια ισάριθμη απόρριψη.

Άλλο ένα σπουδαίο κομμάτι του επεισοδίου αφορούσε τη συμφωνία που έκλεισε ο Michael. Όπως και πέρσι με την επίσκεψη στη Νέα Υόρκη ή τη νύχτα που είχε φιληθεί με τη Jan, έτσι κι εδώ λειτουργεί ξεκαρδιστικά η ε-και-τι-έγινε αντίδραση του Michael όταν η Jan τον πληροφορεί πως η Hammermill είναι απλησίαστη κι αυτός της λέει "Όχι πια". Η σειρά έχει έναν εκπληκτικό τρόπο να μας θυμίζει διακριτικά οτι ο Michael δεν όσο άσχετος νομίζουμε, καθώς στις 3 φορές που έχει απαιτηθεί από αυτόν να υπερβεί τον εαυτό του το έχει κάνει, και μάλιστα δίχως καν να το κάνει θέμα. Πετυχαίνει, και μετά απλώς επιστρέφει στο άτεχνο φλερτάρισμα ή τα κρύα αστεία του. Δεν είναι οτι δεν είναι καλός στη δουλειά του, είναι οτι δεν τον ενδιαφέρει η δουλειά του.

Άλλα αστεία σημεία:
  • Ο Michael συμβουλεύει τον Jim να μιλήσει με τον Roy για τα αισθήματά του με την Pam επειδή "αυτός θα καταλάβει πώς αισθάνεσαι."
  • Η τραγική προσπάθεια του Toby να ζητήσει από την Pam να βγουν, και το πόσο ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟΣ είχε γίνει όσο την περίμενε να τελειώσει το τηλεφώνημά της.
  • Ο Jim να βρίσκει την Angela στο δωμάτιο του Dwight και να νομίζει οτι είναι πόρνη. H Angela, of all people!
  • H Jan που για μια ακόμα φορά φάνηκε εμφανώς ξαναμμένη όταν ο Michael της ανακοίνωσε σα να μη συμβαίνει τίποτα οτι έκλεισε τη μεγαλύτερη συμφωνία του διημέρου. Ο Michael προσπαθεί εδώ και ενάμιση χρόνο να κοιμηθεί μαζί της και δεν έχει καταλάβει οτι αυτή έχει φετίχ τις στιγμές που αυτός παίρνει το πάνω χέρι αντί να κλαίγεται επί μήνες για το ένα φιλί που ανταλλάξανε.
  • Η απόφασή του Michael να υιοθετήσει, και μάλιστα ύστερα από έμπνευση που του έδωσε η Jolie ως καλεσμένη στην Oprah. (τόσο καλό υλικό σε αυτή την πρόταση!) Aν και, όπως είδαμε πέρσι, ο Michael κατά ένα περίεργο τρόπο είναι πολύ καλός με τα παιδιά, οπότε δεν θα ήταν και τόσο παρανοϊκή ιδέα.

6 σχόλια:

  1. Genika oreeo episodeio me to mike exo apo to office.
    mou arese pou ekane to pliatsko stin ekthesi kai malista pire to kits poukamiso OFFICE apo ti microsoft kai to forouse.
    Stin arxi leo ti soi diafimisi einai auti alla i sxesi esto onomastiki to dikaiologouse...

    orea i topothetisi sou dark, gia tin jan kai pos ti briskei.

    Ante os tis 5/10 gia to epomeno.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γενικά έχει γίνει ένα ψιλοθεματάκι τελευταία σχετικά με το product placement στο Office. Αν προσέξεις σε κάθε επεισόδιο είναι πολλά τα brand names που διαφημίζονται, αλλά με έναν θαυμαστό τρόπο δεν είναι σχεδόν ποτέ αδικαιολόγητο. Ή κι όταν είναι, συνήθως βγάζει γέλιο (όπως με το μπλουζάκι OFFICE που πραγματικά ήταν sooooo Michael!)

    Η σειρά δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στα ratings (ούτε 10 εκατομμύρια θεατές δεν έχει) αλλά είναι smash hit στα νόμιμα downloads. Κι επειδή εκεί δεν υπάρχουν διαφημίσεις, το NBC έχει βρει αυτό τον τρόπο να τα παίρνει από τις εταιρείες, που πατάνε η μία πάνω στην άλλη για να κάνουν product placement στο Office. Υπάρχει η άποψη οτι αυτό ακριβώς είναι το μέλλον της τηλεόρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. gamato epeisodio... alli mia seira pou prostithetai stin lista me tis: "kano download kai vlepo to epeisodio sta kapakia"...
    O michael einai makran aftin tin stigmi o xaraktiras me ton opoio taftizomai perisotero (se tileoptiko epipedo)... toso sad kai toso funny (logo sadness). ton katalavaino.
    H skini pou H jean stelnei minima sto kinito tou allou proistamenou kai o michael kanei oti pire kai aftos minima apo aftin, itan apla ksakardistiki...
    perimeno epomeno...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με το πιο ενδιαφέρον on-screen romance της τηλεόρασης και τον πιο τραγικό και αστείο ταυτόχρονα χαρακτήρα ως lead του enseble του, το Office έχει μπει κι εμένα πλέον για τα καλά μέσα στις 5-6 καλύτερες σειρές που παίζονται αυτή τη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. latrevo tin kiklothimia tis seiras... apo tin mia mou erxetai na valo ta klammata apo lipi kai apo tin alli pefto apo to krevati me to laptop apo ta gelia... aristourgima...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και φυσικά μην ξεχνάμε τις ατελείωτες στιγμές που η ντροπή από αυτά που κάνει ο Michael φέρνει έναν σχεδόν physical πόνο! Πρόσφατο παράδειγμα: το φιλί στον Oscar... Λατρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή