Maybe the butler did it?


Spoilers και speculation για τη Veronica Mars που ξαναβρίσκει για τα καλά το ρυθμό της, και μαζί σχόλια για Battlestar Galactica και Simpsons.

Φανταστικό επεισόδιο all around, για τη Veronica. O πειρασμός του Keith ακολουθείται από την άνευ όρων παράδοση στην αγκαλιά της Laura SanGiacomo σε μια ερωτική σκηνή άγριας ομορφιάς που έφερε στο νου ένα network-approved Body Heat. (Kαι λάτρεψα το γεγονός οτι το wake up call του ήρθε στη μορφή ενός παρολίγον μοιραίου ατυχήματος.) Αλλού, ο Wallace ακολουθεί το όνειρό του, ο Piz προσπαθεί να βγει ραντεβού με τη Veronica αλλά τα θαλασσώνει, ο πρύτανης O'Dell παίρνει πολλές ακόμα σκηνές (πάντα απόλαυση, κύριε Sitwell!), η Veronica γίνεται φίλη με την Parker (και ένα potential ερωτικό τετράγωνο ψήνεται), ενώ το μυστήριο της εβδομάδας επιτέλους εμπεριείχε μια κάποια πρόκληση. Επιπλέον, βρισκόμενοι πλέον στα 2/3 του δρόμου στο story arc με τον βιαστή, ο Rob Thomas έχει μπει για τα καλά στη διαδικασία παρουσίασης υπόπτων, κινήτρων και άλλοθι. Ας ρίξουμε μια ματιά.

Σε αυτό το επεισόδιο γνωρίσαμε καλύτερα τον Mercer, ο οποίος ενοχοποιήθηκε κάπου μισό δευτερόλεπτο αφού σκέφτηκα πως είναι ο βιαστής. Good timing, mister Thomas, good timing. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως αυτομάτως είναι αθώος- ο Logan ισχυρίζεται πως μπορεί να του παρέχει κάποιο άλλοθι, πιθανώς όμως ενοχοποιητικό ως προς κάτι άλλο. Γενικά είχαμε ως τώρα κάποιες υποψίες περίεργης συμπεριφοράς από τον νεαρό Echolls και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο χωμένος είναι τελικά σε αυτή την υπόθεση. Αυτό το επεισόδιο επίσης έμπλεξε αρκετά και τον καθηγητή εγκληματολογίας, αλλά μπορεί μια απλή πράξη μοιχείας να σημαίνει υποψία για βιασμό? Πιο πιθανός ένοχος θα ήταν ο T.A., αν ο Thomas δεν είχε ήδη ρίξει πολλή προσοχή επάνω του. Είναι η δεύτερη φορά που τον βλέπουμε να έρχεται σε κόντρα με τη Veronica, και δεν ξέρω κατά πόσο ο δημιουργός της σειράς θα πήγαινε για κάτι τόσο εμφανές και φωναχτό. Από την άλλη, έχουμε καιρό να ακούσουμε από τις αδελφότητες και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προσέχουμε, στο Veronica-verse. Αλλά θα είναι οι Pi Sigma, τους οποίους η Veronica έχει ήδη αθωώσει, ή οι φεμινίστριες, όπως υποστηρίζει η καλύτερη θεωρία που έχω ακούσει? Rob Thomas, χρειάστηκες λίγα επεισόδια αυτή τη φορά, αλλά είμαι και πάλι your bitch.

To Battlestar Galactica μπορεί να μην έχει whodunnit theories, αλλά έχει ηθικά διλήμματα που δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν σε άλλη τηλεοπτική σειρά. Αυτή την εβδομάδα απομακρύνθηκα από την οθόνη μου διερωτώμενος για το τι θα μου επίτασσε η ηθική μου στην περίπτωση μιας αμυντικής γενοκτονίας. Ναι, είναι αυτές οι μικρές, καθημερινές ερωτήσεις που κάνουν αυτή τη σειρά τόσο προσβάσιμη στη μάζα. Αλλά σοβαρά τώρα, ο τρόπος που ο Ron Moore προσεγγίζει ένα τόσο τεράστιο θέμα κάνοντάς το πρακτικά αδύνατο για κάποιον να επιλέξει πλευρά χωρίς να αναγνωρίσει δίκιο στην άλλη, με γονατίζει. Το μόνο κρίμα είναι πως ένας τέτοιος προβληματισμός σήκωνε άνετα περισσότερη ανάπτυξη. Γενικά, θαυμάζω τον παραγωγό για την ταχύτητα με την οποία προσπερνά τα ηθικά διλήμματα που θέτει- αντί να χαραμίζει ατελείωτες ώρες περιφερόμενος γύρω από το ίδιο θέμα, λέει χωρίς σάλτσες αυτό που έχει να πει, και προχωρά παρακάτω. Και μπορώ να του συγχωρέσω την συμπίεση αυτή, όταν στο υπόλοιπο μέρος του επεισοδίου μας δίνει απίστευτες σκηνές σαν αυτή όπου ο Baltar λαμβάνει mercy fuck από την Six στο μυαλό του ώστε να υπομείνει τα φρικτά βασανιστήρια, τη στιγμή που η D'Anna νομίζει πως η ίδια είναι η αποδέκτρια αυτού του πάθους.

Και για τέλος, με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, μια γραμμή για το ετήσιο Treehouse of Horror των Simpsons. Τα δύο πρώτα segments, με τον Homer να μετατρέπεται σε blob που καταβροχθίζει ό,τι βρει μπροστά του, και τον Bart να φέρνει υπό τον έλεγχό του το θρυλικό Golem, δεν με διασκέδασαν ιδιαίτερα (αν και το "ξύπνημα" του Golem ήταν αρκετά αστεία ιδέα). Την τρίτη ιστορία όμως τη βρήκα πανέξυπνη. Ιδιοφυώς, η αρχετυπική ξενοφοβική αλληγορία που είναι το War of the Worlds, ένα ιδεολογικό wet dream κάθε Ρεπουμπλικάνου που σέβεται τον εαυτό του, μετατρέπεται (χάρη σε ένα 20th minute twist) σε εφιάλτη, καθώς οι εξωγήινοι-μετανάστες της ιστορίας του Wells μετατρέπονται ξαφνικά σε US Army κατακτητές της Γης-Ιράκ! Treehouse of horror, indeed!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου