Veronica Mars, Season 3, Episode 7

"Of Vice and Men"

Spoilers και speculation για το 7ο από 9 μέρη του storyline των βιασμών, που τυχαίνει να είναι και το καλύτερο φετινό επεισόδιο της σειράς.


Whew, that was intense. Kαι δεν αναφέρομαι μόνο στην προφανή σκηνή του φινάλε όπου οι καρδιές εκατομμυρίων θεατών πήγαν να σβήσουν ταυτοχρόνως, αλλά σε ολόκληρο το επεισόδιο. Η Veronica είχε αρχίσει εδώ και κάμποσα επεισόδια να μοιάζει πιο δυσάρεστη, απότομη και ειρωνική από όσο την είχαμε συνηθίσει. Είχε σταματήσει έστω να προσπαθεί να βλέπει τους γύρω της σαν ανθρώπους, και συμπεριφερόταν λες και την επόμενη μέρα δε θα ήταν εκεί για να τους ξαναδεί. Κι εδώ, μέσω του παραλληλισμού από την υπόθεση της εβδομάδας και την προαναφερθείσα σκηνή στη γκαράζ, έρχεται επιτέλους ένα payoff.

Όχι οτι οι δύο άντρες της (που στο υπέροχο τελευταίο πλάνο είναι εκεί γι'αυτήν, ασχέτως αν αυτή τους είχε γυρίσει την πλάτη νωρίτερα) είναι τίποτα άγγελοι. Ο πατέρας-μοντέλο πέφτει για πρώτη φορά στα μάτια της κόρης του, μπαίνοντας σφήνα σε ένα παντρεμένο ζευγάρι. Η ερωτική σκηνή του προηγούμενου επεισοδίου ήταν φοβερή, κι εδώ συνέχισα να νιώθω το πόσο πολύ θέλει ο Keith να είναι με τη Harmony αλλά δεν του επιτρέπουν οι συνθήκες. Έστω και χάρη σε έναν εκβιασμό (ή μήπως ήταν η εγκατάλειψη από τη Veronica που τον ξύπνησε?) αποφασίζει να κάνει το σωστό, αλλά κάτι μου λέει οτι δεν έχουμε δει το τέλος της Laura SanGiacomo στη σειρά.

Όσο για τον Logan, ο τύπος σίγουρα δεν ήταν ποτέ άγιος, αλλά δε μοιάζει καν να προσπαθεί, ε? Η αποκάλυψη για τη φωτιά ήταν ταυτόχρονα πιστευτή αλλά και αρκετά "μεγάλη" ώστε να δικαιολογεί το γιατί ο Marcer θα προτιμούσε να διακινδυνεύσει τη φυλακή παρά να μιλήσει για το άλλοθί του. Η στιγμή όπου η Veronica εκβιάζει το Logan να της αποκαλύψει αυτό το άλλοθι, ακολυθούμενη από την εν λόγω αποκάλυψη, με συντάραξε. Μια πραγματική κοιτάχτε-τα-χάλια-σας περίπτωση για τους δύο λατρεμένους χαρακτήρες, που νομίζω ως ζευγάρι ακούμπησαν τον πάτο, λίγο πριν έρθει το ημι-λυτρωτικό φινάλε.

Μιλώντας για αυτό, τώρα μπορούμε να περιμένουμε τη Veronica πιο νευριασμένη από ποτέ? Δεν φτάνει που η εμπλοκή της με αυτή την υπόθεση ήταν γεμάτη ενοχές, παρεξηγήσεις, απομόνωση και κακές αναμνήσεις, τώρα αυτό? Η καρδιά μου πήγε να σπάσει στα κουνημένα πλάνα πρώτου προσώπου καθώς η Veronica προσπαθούσε να φτάσει το αυτοκίνητό της, και όταν είδαμε την τούφα από τα μαλλιά της στο δρόμο δάγκωνα τα νύχια μου σα να μην υπάρχει αύριο. Ποιος λέμε λοιπόν οτι το έκανε? Ο Mercer είναι εκτός, πλέον, ο καθηγητής της μοιάζει να οδεύει αλλού ως χαρακτήρας, κι αυτό μας αφήνει με τους υπόλοιπους παλιούς γνωστούς (φεμινίστριες, Dick/pi sigmas, Τ.Α., πρύτανης, ...Piz??) κι έναν καινούριο, το ρεμάλι συγκάτοικο του αγνοούμενου boyfriend.

Και μια που ακούμπησα το μεγάλο μυστήριο, είναι ιδέα μου ή άρχισε ήδη να παίρνει βόλτες το αμέχως επόμενο? Η επίσκψη του Vinnie στον Keith με αναφορές στα χρήματα της Kendall, και η επιστροφή της Veronica στο μπαρ των Fitzpatricks με υποψιάζει για τη συνέχεια, και με χαροποιεί που όλο αυτό το τεράστιο κομμάτι πλοκής και χαρακτήρων από τη σεζόν 2 δε θα μείνουν με αυτό το βεβιασμένο closure που είχα θεωρήσει πως τους παρείχν τα 2 πρώτα φετινά επεισόδια. Και θυμίζω πως δεν έχουμε καν δει το πτώμα της Kendall...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου