The Office, Season 3, Episodes 10-12


Επιστροφή στα συνηθισμένα, με spoilers για το πρώτο επεισόδιο Office του 2007, μαζί με λιγοστά ξεχασμένα σχόλια για το διπλό Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο από τον Δεκέμβρη.

Το ωριαίο Office των Χριστουγέννων μας είχε αφήσει σε ωραίο σημείο, κάτι που από εδώ δεν είχε σχολιαστεί γιατί *gasp* δούλευα και δεν είχα χρόνο ούτε για φτύσιμο. Σε πολλές λεπτομέρειες δε θυμάμαι να μπω, αλλά κάποια αστεία είχαν ξεχωρίσει. Κυρίως μου έχει μείνει αξέχαστη η επιστροφή, υπό μία έννοια, του Oscar. Μπήκε για λίγα δευτερόλεπτα, είδε τους συνήθεις τρελούς να φωνάζουν, να κυνηγιούνται και να κάνουν απρεπή αστεία, και εντελώς φυσιολογικά αποφάσισε πως είναι "too soon", έστριψε και ξανάφυγε. Ξεκαρδιστικό κλείσιμο στο 2006, με callback στο πιο αστείο επεισόδιο της σειράς για το έτος! (αναφέρομαι στην πρεμιέρα της 3ης σεζόν, Gay Witch Hunt) Πέραν του Oscar, διάφορα bits τα θυμάμαι ακόμα-- ο Stanley, από όλους τους ανθρώπους, που έσπασε τη σιωπή στο γραφείο αποφασίζοντας να πάει στο πάρτι της Pam και της Karen, ο Ryan που έδωσε ένα κάρο δικαιολογίες στον Michael προκειμένου να μην πάει μαζί του αφήνοντας τον Jim με τίποτα, το συνεχές αστείο με τον Dwight που δε μπορούσε να ακούσει τίποτα γιατί καθόταν μακριά από τους άλλους (αν και: καθόλου αστείο αν τύχει σε εσένα), και πολλά άλλα που πιθανώς ξεχνάω τώρα. Καλό επεισόδιο, όχι σαν το προηγούμενο εορταστικό, αλλά σίγουρα αστείο και ενδιαφέρον. Οι δύο φιλενάδες του Jim σίγουρα έχουν μια καλή φιλική χημεία και μου αρέσει αυτό σαν εξέλιξη, δεδομένων και όσων είδαμε και στο νέο επεισόδιο.

Στην επιστροφή της σειράς, λοιπόν, ο Jim με την Karen περνάνε μια περίεργη φάση από την οποία ξεκολλάνε χάρη στην παρέμβαση της Φίλης Pam. Το αποτέλεσμα το βρήκα -προσωπικά- εντελώς απότομο και σχεδόν σπαρακτικό. Η θέα της Pam να κλαίει μόνη της στο διάδρομο ήταν κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στη σειρά, και με χτύπησε τόσο ξεφνικά που κάτι σφίχτηκε μέσα μου. Πόσο απλό είναι να δημιουργήσεις ωραίο δράμα άμα ξέρεις! Συν τοις άλλοις, ο Roy μοιάζει γηραιότερος και σοφότερος (τι σου κάνει μια γενειάδα! ;-) ) και αυτή τη φορά μοιάζει να έχει περισσότερες ελπίδες με την Pam. Το μικρό κομμάτι της συζήτησής τους που είδαμε ήταν γλυκύτατο.

Μακριά από το αγαπημένο μας ερωτικό τετράγωνο, στη Χώρα της Παράνοιας, η Jan επιτέλους αφήνει ξαμολυμένο το λυσσαλέο εαυτό της που πάντα κάβλωνε ανεξήγητα με τον Michael ακριβώς όταν αυτός ήταν απολύτως μη self-aware. Εδώ πάει να της μιλήσει σαν τη βρεγμένη γάτα, και η Jan του ορμάει. Αυτό φυσικά συμβαίνει γιατί δεν έχει ιδέα για την όλη ιστορία με τη φωτογραφία, κάτι που φυσικά είναι ξεκαρδιστικό. Η ταχύτητα με την οποία η φωτογραφία κυκλοφόρησε (ο Toby την έλαβε από 9 διαφορετικούς ανθρώπους μεταξύ των οποίων και η γυναίκα του "με την οποία δε μιλάω ποτέ"), η αφισοκόλληση στο υπόγειο, τα αντίτυπα στην τουαλέτα, ο Kevin να τη διπλώνει προσεκτικά για να την πάρει σπίτι του... όλα αυτά με είχαν ξεκάνει στο γέλιο αλλά το κερασάκι στην τούρτα είναι η άγνοια της Jan!! Ούτε που θέλω να σκέφτομαι τι περιμένει τον Michael όταν το μάθει...

2 σχόλια:

  1. Se afto pou paizei na diafono, einai oti den kseroume sigoura an H Jan DEN kserei gia tin foto...
    Mporei apla H foto na stathike H aformi gia na "kavlosei"...
    ginaikes...
    :D :D :D
    t.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε φίλε... Eeew! (LOL)

    Όσο kinky και να είναι η γκόμενα, δεν παίζει να την άναψε η ιδέα του Kevin να χαϊδεύεται στην τουαλέτα κοιτώντας την!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή