Grey's Anatomy, Season 3, Episode 17

Spoilers και σχόλια για το κλείσιμο του 3-part story arc του Grey's Anatomy.


Δεν είμαι σίγουρος οτι το επεισόδιο μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα πετυχημένο για μένα, από τη στιγμή που οτιδήποτε συνέβαινε στη Meredith δεν κατάφερε να με αγγίξει, η συνάντηση με τη μητέρα της ήταν απλώς τυπικά συγκινητική, αλλά στο τελευταίο πλάνο (δηλαδή το μοναδικό σημείο του επεισοδίου που δεν είχε τίποτα να κάνει με την κεντρική πλοκή) βούρκωσα. Τι να πω, μου έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά ο Denny, και η εικόνα του δίπλα στην Izzie μου θύμισε πόσο πολύ με είχε καταστρέψει το φινάλε τους.

Και δεν είναι καν οτι πολυγουστάρω την Izzie αυτή τη στιγμή. Όχι, όχι, ήταν 100% Denny το δάκρυ της τελευταίας σκηνής. Διότι ακόμα δε μπορώ να της συγχωρήσω αυτό που είπε στο τέλος του προηγούμενου επεισοδίου για την Callie (O'Malley), και όσο κι αν αυτό που πήγε να της πει η φρέσκια σύζυγος του George ήταν απαράδεκτο, δε μπορούσα παρά να αισθάνομαι πως κάπου, το άξιζε. Μέχρι φυσικά που είδα τον Denny να την αισθάνεται και αυτή να τον αισθάνεται, και την κάμερα να κάνει κύκλους από γύρω τους, και να κλείνουν τα μάτια και να ψιθυρίζουν ο ένας το όνομα του άλλου, και ξέχασα και την Callie, ξέχασα και τον O'Malley, ξέχασα και ακόμα και τη Meredith. Α ρε Denny!

Speaking of Meredith, λοιπόν. Το επεισόδιο αυτό έπαιξε όπως ακριβώς περίμενα να παίξει από την προηγούμενη εβδομάδα, με τη μεταθανάτια εμπειρία της πρωταγωνίστριας να είναι περισσότερο η αφορμή για focus πάνω στο υπόλοιπο καστ. Δε νοιάστηκα για όλους όσο θα ήθελα, πιθανώς πλην του Derek κι αυτό διότι ο Patrick Dempsey ήταν και πάλι συγκλονιστικός. Αν είναι δυνατόν! Ο Patrick Dempsey, people! Η actual μεταθανάτια εμπειρία είχε τις στιγμές της, αλλά όπως έγραψα και παραπάνω δεν κατάφερε να μου αποσπάσει το κάτι παραπάνω, συναισθηματικά, ενώ νομίζω πως στόχευσε στο να το κάνει.

Και τελικά όντως πέθανε η Grey, είδατε? Μου άρεσε πολύ η Kate Burton και λυπάμαι που φεύγει, αλλά νιώθω πως ο χαρακτήρας της ολοκλήρωσε ικανοποιητικά το ταξίδι του. Το καλύτερο στοιχείο των ιστοριών της Shonda είναι το οτι έχει μια σαφή εικόνα για το τι θέλει να πει με τον κάθε χαρακτήρα, και γνωρίζοντας τι θέλει να κάνει με την Ellis είχε την ευκαιρία νωρίτερα να της δώσει μια μέρα με την κόρη της. Και, κοιτώντας το retrospectively, εκτιμώ ακόμη περισσότερο το οτι δεν της φέρθηκε με το γάντι. Δεν την μαλάκωσε ως χαρακτήρα απλά και μόνο για να μας αποχαιρετήσει χωρίς κακό αίμα. Περισσότερο όμως από τον αποχαιρετισμό της Ellis με την κόρη της, με συγκίνησε το τελευταίο αντίο που της είπε ο Richard. Πριν 3 επεισόδια, οι δυο τους είχαν μοιραστεί πιθανότατα την καλύτερη σκηνή της φετινής σεζόν, και χαίρομαι που η Shonda αφήνει τον αγαπημένο της Ellis να γράψει τον επίλογό της στη σειρά.

Και η Addison? H Addison κανονικά θα πρέπει να γίνει θέμα ξεχωριστού ποστ (και του χρόνου τέτοια εποχή, μάλλον θα είναι), ένα που να αναλύει τις προοπτικές της ως χαρακτήρα τώρα που θα φύγει για το δικό της spin-off. Μου αρέσει πολύ η χημεία της με τον Mark και θέλω πολύ να δω πώς θα παίξει το επερχόμενο δίμηνό τους, ειδικά σε σχέση με το προτεινόμενο spin-off. Ο Mark θα την ακολουθήσει εκεί, ή θα μείνει στο Seattle Grace? Ό,τι κι αν αποφασίσουν οι παραγωγοί, αυτές οι 60 μέρες είναι μια βολικότατη χρονική προθεσμία, που τοποθετούν την απόφαση της Addison ακριβώς πάνω στο τέλος της σεζόν, όταν και θα μάθουμε υπό ποιες συνθήκες θα φύγει από τη σειρά. Είχα ήδη υποψιαστεί πως το ερωτικό τρίγωνο-τετράγωνο αυτής της σεζόν θα περιστρεφόταν γύρω από αυτήν, αλλά τώρα με το προτεινόμενο spin-off και τη διορία που επέβαλε στον Mark, τα πράγματα μόλις έγιναν ακόμα πιο ενδιαφέροντα.

11 σχόλια:

  1. Ayto to episodeio to perimena pws k pws vasika. Mono gia ena logo : Denny.
    K fysika den apogoiteutika- na ton evazan k na gyrnouse pisw os zombie pali yperoxos tha'tan!
    Alla genikotera h meredith me afinei adiaforh tis perissoteres fores. Phre pisw k i mama tis to 'ordinary' pou tis eixe ksefournisei k xalarwse i kopelia. Pou btw, how predictable itan pws tha ksypnouse otan i Christina tha apofasize na antidrasei anti na parakolouthei. Alla an to doume k logika to 'once more' pou zitise tha toxe zitisei alles 15 fores an den ksypnouse k tote, isa isa gia na kataferei na tis pei pws pantreuetai. Telos padwn, mi svisw teleiws k to 'ambience' tou epeisodiou.

    H Addison tha fygei? Giati? mia xara tairiazei sti parea. An k eimai sxedon sigouri pws tha kataliksei me ton McSteamie. Diladi me poion allo, me ton Alex?
    we'll just have to wait and see, right?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ για την προβλεψιμότητα, αλλά δε στάθηκα σε αυτό ιδιαίτερα γιατί δε θεώρησα πως αυτό το επεισόδιο στόχευσε στην έκπληξη. Plus, όταν η Cristina γάβγισε το "άλλη μία" στην Bailey, τα έκανα πάνω μου! Αγαπάμε Sandra Oh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Apo tin xrysi epoxi tis Buffy exo na do toso epimones prospatheies na epanelthei nekros xaraktiras sti zoi apo tous filous tou en logo xaraktira. Toulaxiston i Buffy eixe sosei kai ton kosmo (a lot). H Meredith ti mas exei prosferei ektos apo fortune cookie voice-overs kai adikaiologiti gkrinia? Kai apanto moni mou: WHO CARES??? WHO. CARES. apo tin stigmi pou eixame toso DENNY sto epeisodio pou nomiza oti ego eixa pethanei and gone to heaven. Panta tetoia! Bring him back, we want more! (An kai itan krima pou petyxe tin Izzie stin worst hair day tis oli auti tin season.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω με τα γραφόμενά σου σε γενικές γραμμές, προσθέτοντας ότι ελπίζω να μην δούμε τίποτε μελλοντικά jumping the shark σε ένα σήριαλ που έχει πολύ καλές προοπτικές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mα το είπε καλύτερα ο Denny. Χεστήκαμε για σένα, της εξήγησε, αλλά αν πεθάνεις τότε θα χάσει τον δρόμο του ο McDreamy που είναι και γαμώ τα παιδιά από τότε που είναι μαζί σου. Να κοίτα, μια ώρα πέθανες και ήδη σκότωσε τη μητέρα σου! Βιάσου Meredith, βιάσου!

    marg, φοβάμαι οτι κάθε Νοέμβρη, Φλεβάρη και Μάη η σειρά θα βρίσκεται μονίμως στα όρια του καρχαρία είτε λόγω των sweeps, είτε του season finale. Οι φετινές περιπτώσεις (o Burke ομολογεί το μυστικό του, η Meredith πεθαίνει) δεν είναι με καμία δύναμη στα επίπεδα των αντίστοιχων περσινών (ατύχημα τρένου, code black στο Super Bowl ep, θάνατος Denny) αλλά ευτυχώς απέχουν πολύ ακόμα από το να με ανησυχήσουν πραγματικά. Για να δούμε τι θα γίνει και στο φινάλε όμως, γιατί αυτό το spin-off εδώ μου έχει καθίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mε το που διάβασα το review, ξέχασα αμέσως το επεισόδιο λόγω της τελευταίας παραγράφου και άρχισε να γράφω ένα τεράστιο comment about how much it sucks που παίρνουν την Άντισον από τη σειρά. Η ταραχή μου ήταν τέτοια που τελικά αντί να το ποστάρω έκλεισα κατά λάθος τη καρτέλα και μετά δεν είχα τη δύναμη να το ξαναγράψω, γι' αυτό θα πω μόνο αυτό: ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΟΝ :((( ???!!! *Sigh*

    Ξέρω ότι η σειρά λέγεται Grey's Anatomy, αλλά δε γίνεται να πάρουν τη Μέρεντιθ αντί για την Άντισον από τη σειρά και να της κάνουν ένα spin-off :P? I just realised πόσο καλύτερο θα μπορούσε να είναι το Grey's χωρίς αυτή! Is it just me?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. It's not just you, auto einai to mono sigouro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ax poly xairomai pou it's not just me either! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή τώρα μου τη λέτε ομαδικώς, αν κατάλαβα καλά? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ πάντως είμαι Meredith lover. Genuine κι από τους λίγους. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή