Top-5: "The O.C." moments


Δεν είχε ποτέ το βάρος των άλλων σπουδαίων δραμάτων που τελείωσαν τα τελευταία χρόνια, και δεν έφτασε ποτέ την επιτυχία παλαιότερων shows του είδους του, σαν το 90210. Aλλά για το σύντομο διάστημα της δόξας του, το O.C. έκαιγε πάρα πολύ (αλλά για πάρα πολύ λίγο) και για το κοινό του, σήμαινε τα πάντα. Βέβαιο σημείο αναφοράς για πολλά ακόμα χρόνια (για τα θετικά της, αλλά και για τα αρνητικά της), η άνιση αλλά λατρεμένη νεανική σαπουνόπερα πήγε πριν λίγες να κάνει παρέα στην Marissa Cooper και τον παππού της, τον Caleb. (αν και υποπτεύομαι οτι αυτοί θα είναι στην κόλαση-- το O.C. δε θα μπορούσε παρά να πάει στον παράδεισο.) Ας θυμηθούμε μερικές από τις πιο γλυκές, σοκαριστικές και αστείες στιγμές της 4χρονης ζωής του.

5. Marissa shoots Trey.

Σε ένα συναισθηματικά έντονο φινάλε, στιγμές μόλις μετά την κηδεία του Caleb, ο Ryan πηγαίνει να βρει τον αδερφό του και να βάλει τέλος μια για πάντα στους μπελάδες που δημιουργεί στη Marissa. Καθώς η υπόλοιπη παρέα φτάνει στο διαμέρισμα του Trey, αυτός είναι έτοιμος να σκοτώσει τον Ryan και η Marissa τον πυροβολεί εν ψυχρώ υπό τους ήχους του "Hide and Seek" της Imogen Heap. Το καλύτερο cliffhanger που έδωσε ποτέ η σειρά.


4. Life is a Song.

Ολοκληρώνοντας ένα θαυμάσιο κύκνειο άσμα, το μουσικό μοντάζ υπό το "Life is a Song" του Patrick Park ακολουθεί όλους τους χαρακτήρες στις μελλοντικές διαδρομές της ζωής τους. Το κλείσιμο έρχεται με τον Ryan να βοηθάει ένα πιτσιρικά που θα μπορούσε να είναι ο εαυτός του, λίγα χρόνια πιο πριν, σε ένα υπέροχο καθρέφτισμα της πρώτης σκηνής της σειράς.


3. The Wonder Woman Chrismukkah.

O Seth εισάγει τον όρο "chrismukkah" στο zeitgeist, την made-up γιορτή που συνδυάζει την εβραϊκή παράδοση με το χριστουγεννιάτικο γιορτινό πνεύμα. Και αν αυτό από μόνο του δεν έφτανε, στον πρώτο εορτασμό της γιορτής η Summer και η Anna προσπαθούν κι οι δύο να κερδίσουν την καρδιά του Seth επιχειρώντας να outgeek η μία την άλλη. Νικήτρια ήταν η Anna, αλλά στις καρδιές όλων μας η Rachel Bilson θα είναι για πάντα η μία και μοναδική Wonder Woman...


2. Welcome to the O.C., bitch.

Τι αφήνει πίσω του το O.C.? Tους Death Cab for Cutie. Το Chrismukkah. Tην Julie Cooper. Τα comics ως cool accessory. Ναι, καμία αντίρρηση. Αλλά πάνω από όλα? Κλωτσομπουνίδια στο τέλος κάθε πάρτυ που σέβεται τον εαυτό του!! Ο Ryan έρχεται στο Newport στον πιλότο της σειράς, και χωρίς να χάσει χρόνο μπλέκεται σε καυγά με τον αξιαγάπητο himbo Luke. Outcome της σύρραξης, μια από τις πιο ιστορικές ατάκες στην ιστορία της τηλεόρασης. "Welcome to the O.C., bitch." Και καλώς σας βρήκαμε-- η διαμονή μας ήταν υπέροχη.


1. The Spider-man kiss.

Το "The Rainy Day Woman" είναι για μένα ό,τι καλύτερο συνέβη ποτέ σε αυτή τη σειρά, ένα ποιητικό, μελαγχολικό αριστούργημα, και η κορύφωση με το homage στο "Spiderman" είναι η κορυφαία σκηνή του. Ο Seth και η Summer αφήνονται σε ένα φιλί κάτω από καταρρακτώδη βροχή (όπως σε κάθε ρομαντική κομεντί που σέβεται τον εαυτό της) το οποίο προετοιμάζεται έντεχνα διαμέσου του επεισοδίου και απελευθερώνει tension μισής σεζόν. Θες να αφήσεις τις τρίχες να σηκωθούν από τη γλυκιά συγκίνηση ή μήπως θες να πεταχτείς όρθιος και να αρχίσεις να χειροκροτάς για την απίστευτη αναφορά? Εγώ έκανα ταυτόχρονα και τα δύο.


7 σχόλια:

  1. Let me demonstrate how much I *don't* care about the O.C.:
    You have been tagged.

    Paizei mia puramida-thing stin 'elliniki blogosfaira', na peis leei 5 facts gia tin parti sou, kai na kaneis nominate allous 5 na kanoun to idio.

    O vasikos logos pou dialeksa esena, pikrachu, einai giati thewrisa oti tha eixe fasi na se dw na prosarmozeis to 'zitoumeno' se US TV style. Einai eukolo allwste na peis 5 facts gia seires pou goustareis na goustareis, skines apo seires pou goustareis, klpklp, opws edw aspoume...

    Kai nai, ok, de mporeis na taggareis to whedonesque kserwgw. Alla ki auto tha eixe gelio.

    Otan megalwsw tha stamatisw tis xazomares. Eutuxws pou de skopevw na megalwsw, really.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. What, no Oliver? :p
    Emena tha mou leipsoun, ektos apo ola auta, kai ta rouxa. Kai oi Captain Oats & Miss Sparkle, fysika.

    Bunny Dee: Ypotithetai oti prepei na peis 5 pragmata pou den kseroun oi alloi gia sena, n'est-ce pas? Afenos den yparxoun 5 pragmata pou na min kseroume gia ton "Dark" (LOL) kai afeterou TV top 5 kanei synexos. Pos thes na to prosarmosei diladi? :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oliver όχι, αλλά θυμάσαι τη φοβερή ατάκα από το season 2 finale? Που χτυπάει το κουδούνι και ο Seth λέει στον Ryan "The way things have been going, I bet this must be Oliver."

    Captain Oats! :))


    @Bunny:
    1. Είμαι φάντασμα και δεν το ξέρω.
    2. Είμαι γυναίκα.
    3. Υπάρχω μόνο στο μυαλό μου.
    4. Είμαι ο Keyser Soze.
    5. I've been dead for ten years.

    ...in others words, I think I'll pass. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ksexnietai i atakara? Htan poly autoanaforiko to O.C., bitch.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5. I've been dead for ten years.


    Apo pou einai auto??? LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λατρεμένη ατάκα από FRIENDS. Μια ταινία που θα γύριζε ο Joey που θα έψαχνε την αγαπημένη του που τον παράτησε πριν ένα μήνα, και όταν έφτανε σπίτι της θα άνοιγε μια γιαγιά, ο χαρακτήρας του Joey θα τη ρώταγε αν είναι εκεί η Τάδε και η γιαγιά θα απάνταγε με τρεμάμενη φωνή "SHE's been dead for TEN yeeears"!

    Aπλά, από τις πιο αστείες αναφορές που μπορεί να κάνει κάποιος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή