Battlestar Galactica: David Caruso in space!


Kοιτάχτε! Ψηλά στον ουρανό! Είναι o Daredevil? Είναι o David Caruso? Όχι! Είναι... ο Romo Lampkin. Spoilers για το νέο επεισόδιο BSG ακολουθούν.

Ο σεναριογράφος του επεισοδίου είναι ο Michael Angeli και το αναφέρω γιατί δε με βλέπω να εξελίσσομαι σε φαν του. Είναι σαφές οτι το "The Son Also Rises" είναι στην ουσία εισαγωγή της δίκης του Baltar, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το σχεδόν φριχτό pacing που είδαμε ανά σημεία. Ενώ το επεισόδιο δεν ήταν χωρίς τα σημαντικά του στοιχεία, όλα έμοιαζαν να πνίγονται μέσα σε ένα γενικότερο αέρα pretentiousness, με δήθεν insightful σκηνές διαλόγου που διαρκούσαν πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Αλλά αυτά είναι πταίσματα μπροστά στο μεγάλο έγκλημα που διέπραξε ο Angeli: ο άνθρωπος αυτός ήταν υπεύθυνος για το γελοίο image του Romo Lampkin, ενός χαρακτήρα που έρχεται από το πουθενά, ξέρει τα πάντα, έχει επίγνωση της σχεδόν θεϊκής του διάστασης και δε σταματάει να το δείχνει, και κυρίως... κυρίως... φοράει όλη την ώρα αυτά τα απαίσια γυαλιά ηλίου! Καλά ρε, δε σου έχουν πει οτι είναι αγένεια να φοράς γυαλιά ηλίου όταν μιλάς σε κόσμο? Δεν το πιστεύω οτι στήθηκε μια τόσο γελοία περσόνα μόνο και μόνο για να έχουμε τη στιγμή που βγάζει τα ρημαδογυαλιά του και κοιτάει την Six. Ελπίζω αυτός ο κλεπτομανής bizarro Jiminy Cricket του Lee Adama να σουλουπωθεί κάπως, συγγραφικά, γιατί δεν ξέρω πώς θα μπορέσω να πάρω στα σοβαρά οτιδήποτε συμβεί στο φινάλε.

Θέλω να προσπεράσω τον Romo (λογικά θα έχουμε όλο το χρόνο να ασχοληθούμε μαζι του τις επόμενες δύο εβδομάδες) και να σταθώ αντ'αυτού σε κάτι άλλο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον: την όλο και αυξανόμενη ενασχόληση της σειράς με τον πατέρα του Bill. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον για τον παππού Adama έχει να κάνει με το επερχόμενο "Caprica" spin-off και το γενικότερο background της οικογένειας, ή απλώς αποτελεί κακοδιαχειρισμένη προσπάθεια των Moore & Co. να στήσουν κάποια έκπληξη στο φινάλε βασισμένη σε αυτόν.

Ό,τι κι αν ισχύει, ο τρόπος που σχηματίζεται το γενεαλογικό δέντρο των Adama μοιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρων, και δίνει νέο context στις αντιπαραθέσεις του Lee με τον πατέρα του. Αν η σεζόν πρόκειται όντως να κορυφωθεί με τους δύο τους και πάλι σε αντίπαλα στρατόπεδα, το να έχουμε επίγνωση του βάρους του ονόματος της οικογένειας προσθέτει αρκετά στο δράμα. Και πάλι, νομίζω θα δούμε περισσότερα πάνω στο θέμα, στη συνέχεια.

Ακόμα ένα στοιχείο που προετοιμάζεται εδώ και κάμποσες εβδομάδες, και όχι με φοβερά subtle τρόπο, είναι οι ριζοσπαστικές διασυνδέσεις της Cally. Ξέρω πως πολλοί θεατές εύχονται να την πετάξει ο Adama έξω από κανέναν αεραγωγό, αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω το λόγο, οπότε απλώς παρακολουθώ με περιέργεια να δω πού το πάνε. Έχουμε ήδη σταθεί μάρτυρες στη γέννηση του υπόγειου pro-Baltar κινήματος, και θεωρώ πως έχει πολύ καλό λόγο ύπαρξης, αλλά η Cally δε με πείθει ως μέλος του. Μιλάμε για μια γυναίκα που παραλίγο να χάσει τη ζωή της υπό την προεδρεία του Baltar, που σώθηκε μόνο την τελευταία στιγμή. Πρέπει να έχεις και γαμώ τις σφαιρικές οπτικές για να δεις το δίκιο του άλλου σε μια τέτοια περίπτωση, δε βρίσκετε?

Σε κάθε περίπτωση, και παρά το οτι αυτό δεν ήταν ακριβώς το αγαπημένο μου επεισόδιο, περιμένω πώς και πώς τη δίκη. Το μέτριο γράψιμο του "The Son Also Rises" δεν ακυρώνει το οτι ένα κάρο συναρπαστικά threads περιμένουν να εξερευνηθούν στο διπλό φινάλε της σεζόν...

4 σχόλια:

  1. Συμφωνώ σε όλα όσα λες για τον Romo Lampkin. Πολύ εκνευριστικός τύπος. Μου φαίνεται όμως απίθανο να έγραψαν ένα ρόλο τόσο τραγελαφικό μόνο για πλάκα, γιατί δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια "χαζά". Να μην λέω μεγάλες κουβέντες όμως... ποτέ δεν ξέρεις προς τα πού τραβάνε οι παραγωγοί!
    Κατά τ' άλλα μου άρεσε το επεισόδιο, κι αν η Cally είχε βρει κανένα αεραγωγό στο δρόμο της (όλως τυχαίως φυσικά) θα μου είχε αρέσει ακόμα περισσότερο ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ααααα και κάτι άλλο: σε έχω ταγκάρει να μας πεις τις αγαπημένες σου ταινίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμμ... Αυτό ακούγεται αρκετά συγκεκριμένο (και pop-culturey), και λέω να κάτσω να το κάνω! Αλλά αύριο φεύγω για Λονδίνο και δεν ξέρω αν θα προλάβω... Αν όχι, από βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να το κάνεις, να το κάνεις. Θα έχει ενδιαφέρον :-)
    Καλά να περάσεις στο Λονδίνο! Έχει πολύ ωραίο καιρό αυτή την εποχή, ελπίζω να κρατήσει μέχρι να 'ρθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή