Catching up on Friday Night Lights... again


Μου τη δίνει που δε μιλάνε ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ για αυτό το show, γιατί δεν πριζώνομαι κι εγώ να το παρακολουθώ το νωρίτερο δυνατό. Anyway, μετά το mini-marathon 3 επεισοδίων (και με άλλα τόσα να απομένουν για το φινάλε της πρώτης σεζόν) ακολουθούν μερικά σχολιάκια για αυτό που παραμένει μια από τις 10 καλύτερες σειρές της φετινής σεζόν.

Friday Night Lights 1x17 "I Think We Should Have Sex"
Αξέχαστο επεισόδιο, αν μη τι άλλο για την ερμηνεία της Connie Britton και μόνο. Μόλις σήμερα το πρωί έγραφα οτι ο Michael Hogan του BSG πρέπει να βραβευτεί με Έμμυ, και χάρη σε επεισόδια σαν το 1x17 του FNL, νομίζω βρήκα άλλη μία ηθοποιό που θα με χαροποιήσει εξίσου μια πιθανή αναγνώρισή της. Ούτε στα όνειρά της δεν φανταζόταν οτι θα είχε στα χέρια της τέτοιο υλικό όταν αναλάμβανε το ρόλο. Η σειρά παίζει εξαιρετικά με ένα από τα στάνταρ ηθικά διλήμματα σε νεανικά δράματα, δηλαδή "To Screw Or Not To Screw?" και το κάνει χωρίς τις συνήθεις ηθικοπλαστικές χαζομάρες. Εδώ τόσο η πολυπλοκότητα του σεναρίου όσο κυρίως οι ηθοποιοί (και δη η Britton που με συγκλόνισε με μια μόνο σκηνή της) πουλάνε αποτελεσματικότατα το δίλημμα.

Δεν ήταν παντού έξίσου δυνατό ολόκληρο το επεισόδιο, με το storyline του μπαμπά Riggins να μένει στη μνήμη σαν ιδιαίτερα προφανές και obligatory ως προς την εξέλιξή του. Κι ενώ απόλαυσα τον Brett Cullen στο ρόλο, χάρηκα που μας άδειασε τη γωνία. Αντίθετα, χαίρομαι που μας γέμισε τη γωνιά η Alexandra Holden, ως μια ακόμα απίστευτα hot υποψήφια κοπέλα του ανάπηρου πρωταγωνιστή. Just sayin'. Μια ακόμα λατρεμένη λεπτομέρεια, τα ανεπάισθητα νεύματα που αντάλλαξαν η Tyra με την Lyla καθώς η μητέρα της πρώτης αποκάλυψε δημόσια την αλήθεια για τον πατέρα της δεύτερης.

Friday Night Lights 1x18 "Extended Families"
Δεν ερωτεύτηκα το δράμα της Lyla, αλλά η αλήθεια είναι πως μια λύπηση την ένιωσα καθώς έφυγε από τη διαλυμένη οικογένειά της για να βρει στήριξη στον Street και τον βρήκε να τσιλιμπουρδίζει με την tattoo artist. Kι ενώ ο Tim συνεχίζει να έχει το ένα αδιάφορο στόρι μετά το άλλο, (cute nerdy παιδάκι μιας γελοιωδώς hot single mother γειτόνισσας? Come. On.) η Tyra εξελίσσεται σε βασικό χαρακτήρα της σειράς.

Πρέπει να το πούμε αυτό. Στο πρώτο μισό της σεζόν οι συγγραφείς δεν είχαν ιδέα τι να κάνουν με αυτό τον χαρακτήρα, και ξαφνικά βρίσκεται στο επίκεντρο των μισών ongoing storylines της σειράς. Φυσικά αυτό με χαροποιεί καθώς η Adrienne Palicki είναι από τις δυνατότερες ηθοποιούς του ensemble, αλλά και διότι με το να γίνει project της Taylor έχουν πλέον δύο εξαιρετικές ηθοποιοί πολύ υλικό για να δουλέψουν. Υλικό όπως η φανταστική σκηνή στο σπίτι της Tyra που με είχε καρφώσει στο πάτωμα μέχρι να τελειώσει. (και μου άρεσε που η Julie τηλεφώνησε κατευθείαν στη μητέρα της, αν και ήξερε οτι θα μπλέξει.)

Μην ξεχάσω να αναφέρω και τη Waverley. Ο χαρακτήρας ήταν προβληματικός για μένα-- είχε φοβερή εισαγωγή, αλλά από εκεί και πέρα δεν λειτούργησε καθόλου. Ένιωθα πως κάθε φορά που τη βλέπαμε, ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Heh, turns out I was right. :)

Friday Night Lights 1x19 "Ch-Ch-Ch-Ch-Changes"
Όπου και πάλι την παράσταση κλέβει η φαμίλια των Taylor, αλλά αυτή τη φορά χάρη στον Eric. Τη στιγμή που βλέπει την κόρη του να μπαίνει στο δωμάτιο ντυμένη και συνειδητοποιεί πως είναι πλέον γυναίκα και έχει το πιο περήφανο συγκινημένο χαζομπαμπάδικο ύφος στην ιστορία, ανατρίχιασα. Ο γενικότερος χειρισμός του στόρι θεώρησα πως ήταν υπέροχος, κυρίως γιατί όπως και στην ιστορία του ξεπαρθενιάσματος πριν 2 επεισόδια, η σειρά δεν αφέθηκε σε εύκολες δραματουργικά λύσεις. Εδώ, ο coach ακούει την κόρη του, την κατνοεί, της το δείχνει, κι εκείνη νιώθει το δίλημμά του... αλλά όπως αυτή απαιτούσε να τη λάβουν υπόψη στην απόφαση, έτσι κι εκείνος δεν παρατάει τα πάντα προκειμένου να ικανοποιηθεί η κόρη του, αλλά τη σέβεται ζητώντας της ουσιαστικά το ίδιο consideration. Έτσι η απόφαση μένει για λίγο ακόμη στον αέρα. Είμαι περίεργος να δω πώς θα πάει, και αν είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από την ανανέωση ή όχι, της σειράς.

Κι ενώ ο χειρισμός των storylines των Taylors και των Garritys ήταν εξαιρετικός, (με τη Lyla να σπάει όταν μαθαίνει πως ο πατέρας της δεν έκανε "μόνο ένα λάθος") σχεδόν οτιδήποτε άλλο με ψιλοαπογοήτευσε αυτή τη φορά. Για τα ερωτικά του Smash δεν ενδιαφέρθηκα, του Street με την tattoo girl έμοιαζε ατελές, (εκτός αν υπάρξει συνέχεια) της Tyra και της μητέρας της αναπτύχθηκε υπέροχα (με όλες τις ανασφάλειες της μαμάς να ξεχύνονται) αλλά σκόνταψε στο γλυκερό φινάλε, ενώ ο Riggins είναι πρακτικά συνομήλικος με την θεωρητικά 15 χρόνια μεγαλύτερη γειτόνισσά του. Δεν το νιώθω.

Αν προέκυψε κάτι σημαντικό? Αυτή η φανταστική σεκάνς όπου ο Street καθοδηγεί τον Matt στην πάσα που δεν πίστευε πως μπορούσε να πετύχει, και το τι πιθανώς αυτή προετοιμάζει για τον Jason. Ωραίος χαρακτήρας, ωραίος ηθοποιός, μου αρέσει να δούμε περισσότερα από αυτόν. Και τώρα? Πάμε να δούμε κανάν αγώνα, τι θα γίνει?

2 σχόλια:

  1. Βασικα και εγώ ετσι νιωθω για την σειρα... οτι μαλον μονο εγω την βλεπω.. η τουλαχιστον μονο εγω εχω πορωθει με τον τροπο που εξελισετε το σεναριο... ειναι μια πολυ τελιοπειιμενη εκδοση του 90210 και OC και ολων αυτον τον teen series, αλλα χωρις του sappy διαλογους και ανελεητα ερωτικα τριγωνα και τετραγωνα. Αλλα το αγαπημενο μου κοματι στην σειρα ειναι οτι ειναι γυρισμενο ολο και καλα σαν ντοκιματερ, με την fly-on-the-wall cam.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η camerawork κάνει το κοινό να αισθάνεται πως βρίσκεται δίπλα στους χαρακτήρες, δίνει αμεσότητα και ρεαλισμό. Όλα αυτά θα ήταν άχρηστα βέβαια αν η σειρά δεν ήταν τόσο νατουραλιστική σε γράψιμο και σε ερμηνείες!

    Βασικά τα έχει όλα, αλλά το πρόβλημα είναι οτι οι φαν του δράματος μένουν μακριά γιατί νομίζουν οτι είναι μια σειρά για το ποδόσφαιρο, και οι φαν του ποδοσφαίρου... ε, βασικά οι φαν του ποδοσφαίρου δε θα έβλεπαν ποτέ μια τέτοιου είδους σειρά. Οπότε βασικά έχουμε μείνει τρεις κι ο κούκος. (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή