Veronica Mars, Season 3, Episode 15

Spoilers για το φινάλε του 2ου φετινού μυστηρίου.

Τα δύο προηγούμενα επεισόδια είχαν ανεβάσει ξανά τη μπάρα, για μένα, και αυτό το επεισόδιο δεν είχε ούτε τη δύναμη εκείνων, ούτε έφτασε στο επίπεδο της έντασης του "Spit & Eggs". That said, αυτό το δεύτερο μυστήριο ήταν για μένα πολύ-πολύ πιο ενδιαφέρον από εκείνο του βιασμού. Είχε να κάνει με χαρακτήρες που μας ένοιαζαν, δεν επιχείρησε να απλώσει τις υποψίες στον μισό πληθυσμό για να μας πει στο τέλος ένα ξερό "ήταν ο Τάδε με τα 9'' εμφάνισης στο show", και είχε αληθινό αντίκτυπο στο σύμπαν της σειράς, με τον Keith να γίνεται σερίφης, και το πανεπιστήμιο του Neptune να ξεκληρίζεται (μετά τον Πρύτανη, μας άφησαν τόσο ο Landry όσο και ο Tim.)

Δε μπορώ να πω οτι πήγε ιδιαίτερα για το σοκ αυτή η αποκάλυψη, οπότε δε θα κρίνω το wow factor. Ούτε και θα με ενδιέφερε απαραίτητα να είχε πάει εκεί, όπως στο χαοτικό μυστήριο της δεύτερης σεζόν το οποίο (για μένα) ήταν το πλέον προβλέψιμο της σειράς. Εκτίμησα οτι ο Thomas αυτή τη φορά επικεντρώθηκε γύρω από 3-4 ανθρώπους, ένας εκ των οποίων θα ήταν ο δολοφόνος, και απλά για ένα ολόκληρο επεισόδιο μας έπαιζει μπαλάκι από τον έναν στον άλλον. Ήταν έκπληξη η ενοχή του Tim? Όχι, ήταν από τους προφανείς υπόπτους για κάτι από την πρώτη του εμφάνιση. Θα ήταν σοκ η ενοχή της Mindy? Του Landry? Όχι.

Αυτό που ήταν σοκαριστικό, ήταν η κατάληξη του τραγικού ζευγαριού. Δεν πίστεψα (πέρα από 5'' στο τέλος του δεύτερου act) οτι η δολοφονία ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο τους, όπως ήθελε ο Thomas να πιστέψουμε, όχι με 20 λεπτά επεισοδίου να παραμένουν και χωρίς τίποτα να υπάρχει που να φωνάζει "δράση!" ή "κυνηγητά!", όπως στις περασμένες σεζόν. Αλλά από την άλλη, μου ήταν δύσκολο να χωνέψω το πόσο σκληρός ήταν ο Rob απέναντι σε δύο ανθρώπους που, εν τέλει, η μόνη τους αμαρτία ήταν το οτι ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλο. Αν το καλοσκεφτείτε, εδώ είχαμε το πρώτο non-sex crime της σειράς, αλλά και πάλι στο τέλος την πλήρωσαν αυτοί που διατηρούν παράνομο δεσμό! Issues...

Όσο για το actual έγκλημα? Έχουμε δει κι έχουμε δει ακρότητες στη σειρά (θυμίζω οτι ο Beaver έβαλε μέλη της ίδιας συμμορίας να σκοτωθούν μεταξύ τους, λίγο αφού είχε ρίξει ένα σχολικό στον γκρεμό δολοφωνόντας κάμποσους συμμαθητές του, και πριν ανατινάξει ένα αεροπλάνο που κουβάλαγε το Δήμαρχο του Neptune, επειδή είχε βιαστεί πριν κάποια χρόνια) αλλά από όλα, είναι αυτό που δε μπορεί να μου καθίσει με τίποτα. Δηλαδή ο Tim δολοφόνησε κάποιον που δεν του είχε φταίξει ποτέ σε τίποτα, για να φορτώσει την ενοχή στον καθηγητή του και να πάρει τη θέση του? Eek. Το επεισόδιο κάνει καλή δουλειά στο να σε πείσει, τελικά, οτι δεν είναι παρά ένας άχρηστος και μέτριος βοηθός (για να σου πετάξει την ανατροπή στο τέλος), αλλά η σεζόν δεν έχει κάνει τίποτα για να δείξει πόσο ανισόρροπος είναι.

Πάντως, παρά τις ενστάσεις μου, άλλο ένα μυστήριο που έκλεισε ικανοποιητικά, ίσως το μοναδικό μυστήριο της σειράς που ήταν αυθεντικό whodunnit, με ανακρίσεις, άλλοθι της τελευταίας στιγμής, έρευνα, αυτόπτεις μάρτυρες, ανατροπή... τα είχε όλα! Και όσο κι αν νιώθω οτι ποτέ κανένα μυστήριο δε θα μπορέσει έστω να δει με κυάλια εκείνο της πρώτης σεζόν, θεωρώ οτι η απομάκρυνση αυτού του στοιχείου από το show θα αποβεί καταστροφική. Δηλαδή για 5 επεισόδια τι θα βλέπουμε τώρα? Τη Veronica να κυνηγάει πιθήκους και τον Logan να χαριεντίζεται με την Parker? Just... no.

2 σχόλια:

  1. Have faith, Earthling. Veronica Mars won't let you down. Poly predictable i fasi me ton Tim. Ekneuristika kiolas otan den ton ypopsiastike i V. tote pou rotise gia ekeino to sound file kai ekeinos allakse yfos and he was like "eeee den tha einai tipota, asto kalytera". Hel-lo! Pantos perimena akoma megalyteri anatropi me ton Tim giati san fatsa mou thymize metamfiesmeni gynaika. He had a Maro-Kontou-in-that-movie quality, non? As poume perimena oti autos tha itan telika i martyras pou pire tsigaro apo ton Landry!!! LOL (afou den kalpazei tipota allo, toulaxiston as kalpazei i fantasia mou)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά ο Tim όντως φόραγε περούκα! Επειδή είναι ο ηθοποιός που έκανε τον Lucky στην 2η σεζόν έπρεπε να μοιάζει διαφορετικός. Και ναι, ήταν κάπως εκνευριστικά προβλέψιμος σε μερικά σημεία. Εκεί με τα γάντια στο σπίτι του Booker? HEL-LOOOO?

    ΑπάντησηΔιαγραφή