Comedy club


Σύντομα σχόλια και spoilers για τις κωμωδίες των τελευταίων ημερών, κατά σειρά The Office, season finale για το 30 Rock, και Entourage.

Δεν μπόρεσα να γράψω τίποτα για το περασμένο Office γιατί μια μέρα μετά δε θυμόμουν το παραμικρό αστείο. Κρυάδα, ε? Αυτή τη βδομάδα δεν είχαμε πάλι τίποτα σπουδαίο, αλλά θέλω να σχολιάσω δυο πράγματα. Πρώτα, για τον Creed. Όσο τον βλέπουμε να είναι ο ακίνδυνος creepy τύπος όλα είναι ωραία κι αστεία, αλλά εδώ νομίζω οι σεναριογράφοι το παράκαναν. Καταλαβαίνω οτι η ιστορροπία στο Office είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθεί, αλλά ο Creed όχι μόνο κόστισε σε μια γυναίκα την αποόλυσή της, βούτηξε και τα λεφτά στο καπάκι. Ναι, πιστό στο χαρακτήρα μπορεί να είναι, όμως κάποια πράγματα είναι καλύτερο να παραμένουν στη φαντασία.

Από εκεί και μετά, το άνοιγμα και το τέλος του επεισοδίου είχαν από μία σκηνή ανθολογίας, με τον Jim να παριστάνει τον Dwight ("Question!") και τον Dwight να παριστάνει τον Jim. (με τα περίεργα βλεμματάκια στην κάμερα.) Comedic gold αδιαμφισβήτητα, και για μένα έσβησαν από μόνες τους την στειρότητα του υπόλοιπου επεισοδίου. (με εξαίρεση το instant classic "I need two men on this. --that's what she said-- Νo time!") Η ιστορία με το υδατογράφημα δεν πήγε πουθενά, είτε μιλάμε για πλοκή είτε μιλάμε για κάποιο αστείο. Το 30 Rock το κάνει πολύ συχνά αυτό, να αφήνει ιστορίες ξεκρέμαστες, αλλά πάντα αφήνουν μια καλή κωμική κορύφωση κατά την έξοδό τους, και το "Product Recall" δεν το έκανε αυτό.

Μιλώντας για το 30 Rock, το season finale δεν είχε την πυγμή των επεισοδίων που είχαν προηγηθεί. O Sean Hayes μου άρεσε στο ρόλο περισσότερο στη θεωρία παρά στην πράξη (η σειρά έκανε πρόσφατα ένα riffάκι πάνω στα slasher movies, εδώ ένιωσα απλά οτι το παρατράβηξαν το αστείο) και οτιδήποτε είχε να κάνει με τον Tracy μου έφερνε υπνηλία. Το γεγονός οτι η Fey δε μας έχει δείξει καθόλου σκηνές από το TGS, πριν ή μετά την προσθήκη του Tracy, έκανε το αστείο με την απουσία του να αστοχήσει πανηγυρικά. Από την άλλη, το στόμα του Jack είχε γεύση μωβ και ο παλμογράφος λειτουργούσε ως ανιχνευτής ψεύδους, οπότε δε μπορώ να διαμαρτυρηθώ και πολύ!

Απλώς ένιωσα οτι δεν ήταν όσο αστεία είναι συνήθως η σειρά, και πως άξιζε περισσότερο για τις σκηνές του ongoing Jack/Liz saga, παρά για τα αστεία που δεν έβρισκαν στόχο. Και είναι κι αυτό το δυσάρεστο περιστατικό με τον Alec Baldwin που έκανε τα πράγματα χειρότερα. Εν τέλει δεν πιστεύω πως υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά καθώς έβλεπα το επεισόδιο ήταν παντού στα νέα οτι ο Baldwin είχε ζητήσει από το NBC να τον αποδεσμεύσει από το συμβόλαιό του. Κι όσο κι αν θα ήθελα να δω τον Will Arnett σε μονιμότερη θέση στη σειρά, το 30 Rock δε θα υπήρχε χωρίς τον Jack Donaghy. Για να το πω αλλιώς, ο χαρακτήρας του Alec Baldwin είναι για το 30 Rock ό,τι και ο Jeremy Piven για το Entourage.

Speaking of, τι θα γίνει με αυτή την ιστορία? Όποτε η κάμερα στρέφεται στον Vince και τον Eric σηκωνώμουν και πήγαινα για νερό, για να φτιάξω καφέ, για να στρετσάρω τα πόδια μου... Δεν αντέχεται! Στο show του Ari η ενοχλητική ψυχανάλυση συνεχίζεται, αλλά ούτε εγώ νοιάζομαι, ούτε και κάποιος σαν τον Ari θα έπρεπε να νοιάζεται. Ένα-δυο πράγματα περιμένω από μια σειρά σαν το Entourage, και σε αυτό το επεισόδια τα πήρα σε μια μικρή δόση μόνο από το δίδυμο της βλακείας. Αν είναι δυνατόν να είναι ο Drama το καλύτερο κομμάτι της σειράς! Αλλά ομολογώ οτι το bit του με τον παλαιστή και την ανατροπή ήταν χαριτωμένα, έστω κι αν ο ανθυπο-Ashton Kutcher που είχαν βρει μου γύρναγε τα άντερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου