Easter edition


Λόγω του, εμ, Πάσχατος έχω βρεθεί στην τρεχάλα οπότε στα γρήγορα ό,τι χρωστάω από τη βδομάδα που πέρασε, κατά σειρά The Office, Lost, Friday Night Lights.

Διασκεδαστική η over-sized επιστροφή του Office αν και πάλι πιστεύω πως ο περισσότερος διαθέσιμος χρόνος έκανε κάποιο κωμικό υλικό να "κόψει" από το άπλωμα. Οι σχεδόν-οργασμοί της Angela, ας πούμε, το προφανές highlight του επεισοδίου, θα ήταν ακόμα πιο αστείοι αν δεν επαναλαμβάνονταν κάθε 5 λεπτά. Αλλά ΟΚ, δε διαμαρτύρομαι. Οι σκηνές του Michael με τον Darryl ήταν όλα τα λεφτά, οι διάλογοι της Kelly με τον Ryan να κατουριέσαι (ιδιαίτερα η συζήτηση για την Jennifer Hudson) και η επιστροφή του Andy αποτέλεσε instant classic και έκλεισε με την ατάκα της βραδιάς. ("You know who's a real hero? Hiro, from Heroes. Also, Bono.") Επίσης, δεν είναι πλέον απόλυτα ξεκάθαρο οτι ο Jim και η Karen δεν κάνουν? Η Pam ποτέ δε θα τον είχε αφήσει να βασανίζεται για το πώς να ξεπληρώσει τον Dwight. Oh well, 3-4 επεισόδια έμειναν.

Το Lost με απογοήτευσε μετά από ένα τρομερό σερί που είχε για όλο το Μάρτιο, με contrived σαχλαμάρες να συμβαίνουν στο νησί και ένα ακόμα αδιάφορο flashback να συμπληρώνει το πακέτο. Φυσικά δε θα απορρίψω ποτέ ένα επεισόδιο στο οποίο η Kate και η Juliet πλακώνονται βρεμμένες μέσα σε λάσπες, οπότε θα παραθέσω απλά δυο-τρία σημεία που με έκαναν να ξύνω λίγο το κεφάλι μου. Kαταρχάς η συμπεριφορά της Juliet δε βγάζει νόημα. Θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Kate? Πολύ απλά ας της πει εξαρχής οτι έχει ένα γαμω-κλειδί! Αλλά μάλλον είναι της σχολής σκέψης Ben, ο οποίος αντί να ζητήσει από τον Jack να τον χειρουργήσει, κάθισε και απήγαγε, σκότωσε και εκβίασε όποιον έβρισκε μπροστά του. Ugh. Έπειτα, τι τρέχει με τον Smokezilla? Not too bright, eh? Δηλαδή ωραία, καλώς, τρακάρει στον αόρατο φράχτη. Από πάνω δε μπορεί να περάσει? Έχει υψοφοβία? Και μια απορία για το μέλλον: τώρα που το Othersville είναι έρημο, πόσο χαζοί θα είναι οι Losties αν δεν μετακομίσουν εκεί A.S.A.P.? Είναι βλάκες που δεν το έχουν ήδη σκεφτεί.

Friday Night Lights 1x21 "Best Laid Plans"
Και τέλος, ένα ακόμα εξαιρετικό επεισόδιο Friday Night Lights. Την αγάπη μου για την Connie Britton την έχω εκφράσει κατ'επανάληψη, και κάθε φορά καταφέρνει να ανέβει ακόμα περισσότερο. Αν ο Kyle Chandler είναι ο προφανής αγαπημένος της κριτικής (γιατί είναι ο πρωταγωνιστής, έχει φοβερό ρόλο και είναι καθηλωτικός ερμηνευτής), η Britton είναι η καρδιά του show. Ο λόγος της αυτή την εβδομάδα με είχε όρθιο να τη χειροκροτώ, και ο τρόπος που έκλεισε το επεισόδιο καλώντας τον Eric στο κρεβάτι βασικά κλείνει σε λίγα δευτερόλεπτα όλη την ουσία του γάμου των Taylors. Όχι χωρίς τα προβλήματά τους και τις διαφωνίες τους, αλλά η ζεστασιά της Tami είναι συχνά το καλύτερο γιατρικό απέναντι στην ξεροκεφαλιά του Eric.

Μέσα σε όλα, δε θέλω να ξεχάσω να αναφέρω την Adrianne Palicki, που στο δεύτερο μισό της σεζόν (όταν οι συγγραφείς βρήκαν τι να κάνουν με το χαρακτήρα της) παραδίδει σταθερά δυνατές ερμηνείες με αποκορύφωμα φυσικά το παρόν arc της απόπειρας βιασμού της. Το βλέμμα της καθώς ο Landry της έκανε βασικά ερωτική εξομολόγηση (μια στιγμιαία λάμψη στα μάτια της, σαν επιφοίτηση) είπε όσα δε θα μπορούσαν να πουν μακροσκελείς διάλογοι. Από comedic sidekick ο χαρακτήρας του έχει μετατραπεί σε legitimate love interest, χάρη και στη γεμάτη ευαισθησία δουλειά του Jesse Plemons στο ρόλο. Και τώρα ας δούμε πως τελειώνει. (η σεζόν, ελπίζω, και όχι η σειρά.)

6 σχόλια:

  1. Εγώ να ρωτήσω κάτι; Το επεισόδιο στο Lost που υποτίθεται ότι θα ανέτρεπε τα πάντα και θα μας άφηνε όλους μαλάκες να λέμε WTF, ποιο είναι; Γιατί είχα την εντύπωση ότι είχαν πει πως θα είναι το 15 και ήταν μια βλακεία και μιάμιση το επεισόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική απορία! Όλοι μας το ίδιο αναρωτιόμαστε...

    Δεν είναι οτι δε μάθαμε πραγματάκια στο επεισόδιο, αλλά ήταν αυτό ακριβώς. Πραγματάκια. Νομίζω το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σταματήσουμε να δίνουμε σημασία στις συνεντεύξεις του Lindelof... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sto Office gelasa para poly otan o Dwight pepper-sprayed ton Andy.

    To Lost itan blakeia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη ρε συ Tyler πως να το σκεφτούν ακόμα καλά καλα δεν έφυγαν απο το μέρος. Στο επόμενο επεισόδιο αν δεν συζητήσουν το ενδεχόμενο να πάνε σε αυτά τα σπιτια τότε οντως what the fuck.Όσο για το επεισόδιο εντάξει δεν ήταν και το χειρότερο αλλα η ιστορία της Κατε ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς δηλαδή πώς το σκεφτήκαμε πριν τελειώσει το επεισόδιο? ;)

    Εντάξει, ψιλά γράμματα ήταν αυτό, δεν κολλάω εκεί. Αρκεί να το σκεφτούν σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To eida epitelous to LOST! K kapaki to epomeno... Anamenw sxolia sou gia to 16.

    Gia to 15... How true, ayto pou eipes gia thn Juliette kai to "Ben's way of thinking".

    Isws ayto pou 8a anetrepe ta panta na htan h Juliette pou phge me tous Losties?

    A kai Tyler, sto 16 sta spitakia twn Others mia den pane... Opote, einai hli8ioi. It's official...

    ΑπάντησηΔιαγραφή