John From Cincinnati: See God


Πάρα πολύ σύντομα spoilers (γιατί πετάω σε λίγες ώρες και βιάζομαι τρελά) για το πιο ενδιαφέρον επεισόδιο της σειράς για την ώρα.

ΟΚ, αυτό ήταν πολύ καλό. Σιγά-σιγά αρχίζει και ξεκαθαρίζει λίγο το τοπίο, ή τουλάχιστον έτσι θέλει να μας κάνει ο Milch να πιστέψουμε. Αλλά αν δεν προσπαθεί εντελώς να παίξει με τα νεύρα μας, τότε νιώθω πως αυτό που δημιούργησε εδώ τείνει όλο και περισσότερο προς μία από τις δύο εξής κατευθύνσεις:

1) Αυτό που παρακολουθούμε δεν είναι παρά η Δευτέρα Παρουσία. Αλλά αν ο John είναι ο Silver Surfer, τότε ο Galactus είναι ο Mitch ή ο Shaun? Ή μήπως θα έχουμε καμιά ζουρλή ανατροπή και ο Μεσσίας θα είναι ο Butchie? Ενδιαφέρον έχει πάντως οτι από το οικογενειακό περιβάλλον των Yost, ο μόνος που αγκάλιασε εξαρχής το θαύμα για λόγους που δεν ήταν ξεκάθαρα συμφεροντολογικοί, ήταν ο Bill που όμως δεν πρέπει να έχει όλες τις βίδες του στη θέση τους. Περιμένω με αγωνία να δω τι ρόλο θα παίξει στο εξής ο δόκτωρ Smith, που ήταν ο πρώτος έχων σώας τας φρένας που Πίστεψε (σας γυρνάω πίσω στη σκηνή της άφιξης του Bill στο νοσοκομείο στο περασμένο επεισόδιο) και που τώρα βλέπει πως ένας-ένας και οι Yosts έχουν σταματήσει να ξεγελούν τον εαυτό τους και να κοιτούν με προσοχή τον Shaun.

2) Κι αν ο "John" δεν είναι παρά ένα re-imagining της Κενής Διαθήκης στη σημερινή εποχή, κάτι σαν "Ultimate Jesus"? Δεν τα έχω ταιριάξει όλα ακόμα, αλλά νομίζω πως μια τέτοια εκδοχή θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως η διαδικασία ανάθεσης των ρόλων σε ένα-ένα τα μέλη του ensemble. Ποιον βλέπει ο Milch ως Προδότη, ποιον ως Αρνητή, κι ούτω καθ'εξής.

Θα ήθελα να έχω χρόνο να σχολιάσω περισσότερα (την εμφάνιση του Paul Ben-Victor που όποτε παίζει Milch είναι καραγκιόζης, το όραμα της Kai, τις σκηνές του Mitch με την Cassie, το ξέσπαμα της Cissy, την συνεχιζόμενα καθηλωτική ερμηνεία του Ed O'Neill αλλά και του Gareth Dillahunt) αλλά δυστυχώς δεν παίζει αυτή τη στιγμή. Αλλά φαντάζομαι πως τις ερχόμενες εβδομάδες το show θα μας δώσει πολλές ακόμα ευκαιρίες, τώρα ειδικά που μοιάζει να παίρνει μορφή και σχήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου