Emmys 2007: Series Shortlists

Ο Tom O'Neil του Gold Derby έχει επιβεβαιώσει τις top 10 σειρές σε δράμα και κωμωδία που θα διαγωνιστούν για τις 5 υποψηφιότητες, καθώς και κάμποσα από τα ερμηνευτικά entries. Λίγα σχόλια μετά το άλμα, με το επεισόδιο που στέλνει η κάθε σειρά στην παρένθεση.

ΤΟP 10 DRAMA

Boston Legal (Angel of Death)
Dexter (Born Free)
Friday Night Lights (Pilot)
Grey's Anatomy (From a Whisper to a Scream)
Heroes (Genesis)
House (Half-Wit)
Lost (Through the Looking Glass)
Rome (De Patre Vostro)
The Sopranos (Soprano Home Movies)
24 (Day 6: 6am-7am)

Στις προβλέψεις μου πέτυχα όλα πλην του "Rome", στη θέση του οποίου έβλεπα το "Tudors", και μάλιστα με την ίδια ακριβώς αιτιολόγηση. Light ιστορικό δράμα, σαν το "Dynasty" με τη σφραγίδα ποιότητας του ΗΒΟ, δηλαδή το τέλειο άλλοθι των ψηφοφόρων που δε μπορούν να σηκώσουν το "Deadwood" και το "The Wire". Τα ίδια και τα ίδια, δηλαδή.

Από αυτή τη δεκάδα λοιπόν θεωρώ αδύνατο να μην πάρουν υποψηφιότητα το "Sopranos" και το "Lost", που λογικά θα κονταροχτυπηθούν και για τη νίκη. Η υποψηφιότητα του "Lost" μάλλον αποκλείει το "Heroes" (δε νομίζωνα υπάρχουν αρκετοί geeks στην Ακαδημία και για τα δύο, ειδάλλως το "Battlestar Galactica" θα είχε βρεθεί σε αυτή τη λίστα), "Rome" και "Boston Legal" απλά συμπληρώνουν το χώρο, άρα περισσεύουν 3 θέσεις για δύο σειρές.

"Grey's Anatomy", "House" και "24" ήταν όλα υποψήφια πέρυσι αλλά είχαν όλα χειρότερες σεζόν φέτος, και πολύ αμφιβάλω για το αν απλώς η δημοτικότητα θα τραβήξει και τα 3 στην πεντάδα. Το "House" θεωρώ πως είναι η πιο πιθανή απώλεια, και θα χάσει και ψήφους από το "Dexter", το οποίο με τη σειρά του όμως θα έχει εξοντωθεί από το "Sopranos". Αν πάνε έτσι τα πράγματα, περιμένετε το "Friday Night Lights" να αποτελέσει το μόνο freshman drama της τελικής πεντάδας, διάκριση που από μόνη της θα με κάνει να ξεχάσω το παράλογο (για μια ακόμη χρονιά) σνομπάρισμα του "Shield".


ΤOP 10 COMEDY

Desperate Housewives (It Takes Two)
Entourage (One Day in the Valley)
Extras (Daniel Radcliffe)
My Name Is Earl (Robbed a Stoner Blind)
The Office (The Coup)
Scrubs (My Musical)
30 Rock (Hard Ball)
Two and a Half Men (Apologies for the Frivolity)
Ugly Betty (Pilot)
Weeds (Cooking with Jesus)

Kι εδώ προέβλεψα 9 από τα 10 της δεκάδας, ξεχνώντας ανοήτως το "My Name is Earl" που πέρσι κέρδισε Έμμυ για γράψιμο, σκηνοθεσία και κάστινγκ, προβλέποντας αντ'αυτού το "How I Met Your Mother" ίσως λόγω wishful thinking. Όπως και στην προηγούμενη πρόβλεψη, επιμένω πως "30 Rock", "Ugly Betty" και "The Office" δεν χάνουν την πεντάδα αφήνοντας δυο θέσεις ανοιχτές για όποιον νά'ναι.

Θα ποντάρω μία στο "Entourage" που κερδίζει credibility κάθε χρόνο και στέλνει και επεισοδιάρα, και το "My Name is Earl" που μετά το περσινό φιάσκο (να έχει κερδίσει κάθε σημαντικό κωμικό βραβείο και να μην είναι ΚΑΝ υποψήφιο για Καλύτερη Κωμωδία) οι ψηφοφόροι μπορεί να θελήσουν να του επιστρέψουν τα χρωστούμενα. Βάλε κι ένα "Extras" για outsider και νομίζω έχουμε καλυφθεί.

3 σχόλια:

  1. Το Genesis στείλανε για το Heroes; Το Homecoming ήταν καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί, το "Company Man" που ήταν η HRG-centered επεισοδιάρα που μας είχε όλους έτοιμους να βουρκώσουμε μέχρι το τέλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. My fifty cents -ή, ότι πιάσει το μάτι μου:

    - Go Friday Night Lights! Τα ratings δεν κάνουν τα βραβεία;

    - Το είπες "παράλογο σνομπάρισμα" -και λίγο ήταν... Για το επικό Hurt και μόνο, τα καλύτερα opening δευτερόλεπτα της χρονιάς...

    - "We're closer than the average man and wife" / "It's like I married my best friend - But in a totally manly way!"... Τα ρέστα του "My musical", ίσως ό,τι πιο αστείο είδα φέτος!

    - Ή, μάλλον, όχι: το πιο αστείο ήταν στη wishful thinking δεκάδα σου. Ήταν το Slap Bet...

    - Δεν μπορώ να κλείσω αλλιώς: Go Ari!

    (P.S.: Όχι άλλο lurking, τώρα και posting. Καλώς σας βρήκα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή