"Moonlight" recasts

Για όποιον ενδιαφέρεται, το vampire detective show που δεν είναι το "Angel", από τον δημιουργό του "Angel" που δεν είναι ο Joss Whedon, άλλαξε βασικά όλο του το καστ πλην του πρωταγωνιστή. (Ο Alex O'Loughlin του "Shield" κρατά τον βασικό ρόλο.) Έτσι, στη σειρά πλέον ως regulars προστίθενται η Sophia Myles του "Tristan + Isolde", η κούκλα Shannyn Sossamon που έχει παίξει σε δύο από τις αγαπημένες μου ταινίες της τρέχουσας δεκαετίας ("Kiss Kiss Bang Bang" και "The Rules of Attraction") και, κυρίες κρατηθείτε, ο Jason Dohring.

Τώρα, δεν ξέρω άμα το γνωρίζετε το παλικάρι, έπαιζε σε μια μικρή σειρούλα που αραιά και πού τύγχανε αναφοράς σε αυτό εδώ το blog, "Veronica Mars" λέγεται. Nαι, ο Logan της Veronica πιάνει δουλειά στο γραφείο ερευνών ενός βαμπίρ που είναι σχεδόν ο Angel. Πρέπει να πω, ξαφνικά το show μου φαίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον από ό,τι πριν 10 μέρες.

9 σχόλια:

  1. Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν κι άλλοι που τους άρεσε το The Rules Of Attraction... Είχα αρχίσει ν' ανησυχώ. Είμαι ο μόνος που δεν τον πείραξε που το βιβλίο δεν αποδόθηκε απόλυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βιβλίο στέκεται ακόμα στην "to read" pile μου, αλλά η ταινία είναι λατρεμένη ανεξαρτήτως. Μπορεί κανείς να χρεώσει στον Avary την έλλειψη resolution, αλλά δραματουργικά οι χαρακτήρας πήγαν και ήρθαν, και μέχρι την κορύφωση στο χιόνι δεν τους είχε μείνει πια απολύτως τίποτα. Μηδενιστικό και ζεστό ταυτόχρονα, περιέργως, και επιπλέον με μια συλλογή ορισμένων εκ των πιο memorable σκηνών των τελευταίων ετών.

    (Χιόνι που γίνεται δάκρυ, εναρκτήρια σεκάνς, χορός με μποξεράκια στο κρεβάτι ενώ οι κότες κάτω πίνουν τα ποτάκια τους, η διπλή οθόνη που ενώνεται σε ένα κάδρο, η αυτοκτονία... Λατρεία το εργάκι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα. Η έλλειψη resolution μάλλον πρέπει να χρεωθεί στον ίδιο τον Bret Easton Ellis, αφού και στο βιβλίο δεν υπάρχει τυπικό τέλος. Υπάρχει απλά τέλος: οι χαρακτήρες μας έδωσαν αυτό που είχαν να μας δώσουν και γι' αυτό σταματούμε να παρακολουθούμε τις ζωές τους.

    Όλες οι σκηνές που ανέφερες είναι όντως αξιομνημόνευτες - από την πρώτη σκηνή καταλαβαίνεις πόσο έντονα θα προσπαθήσει να σ' επηρεάσει η ταινία.

    Αυτό που κυρίως δεν ακολούθησε πιστά η ταινία ήταν οι σχέσεις των πρωταγωνιστών. Αυτό που παρουσιάζεται ως φαντασίωση του Paul στην ταινία στο βιβλίο υπονοείται αρκετά ξεκάθαρα ότι έγινε στην πραγματικότητα, για παράδειγμα. Επιπλέον, το βιβλίο δεν είναι τόσο ναρκωτικά-centric. Παραπάνω δε λέω, αλλά πρέπει να το διαβάσεις. Ο Ellis στα μεγαλεία του (μαζί με το American Psycho, easily απ' τα αγαπημένα μου βιβλία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε, τι ήταν τα ναρκωτικά? Ένα μέσο προκειμένου να μεταφερθεί ταιριαστά η ιστορία στο συγκεκριμένο setting. Προσπωπικά δε μπορώ να φανταστώ την ταινία χωρίς τις καταχρήσεις των αντι-ηρώων της, και αυτό φαντάζομαι χρεώνεται ως επιτυχία.

    Ellis πάντως μου αρέσει πάρα πολύ, και σίγουρα σκοπεύω κάποια στιγμή να διαβάσω περισσότερες δουλειές του. Αλλά ο χρόνος που έχω για βιβλία είναι κάπως περιορισμένος, δυστυχώς, και για την ώρα την προσοχή μου έχει ο Pullman και η τριλογία "His Dark Materials", που θέλω να διαβάσω προτού βγει η πρώτη ταινία και μου τα καταστρέψει όλα!

    Plus, αφού ξέρω οτι το "The Rules of Attraction" είναι αρκετά διαφορετικό ως βιβλίο, έχω έναν παραπάνο λόγο να το διαβάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. :O

    Δεν έχεις διαβάσει ακόμη "His Dark Materials"; Duuuude...



    Σε ζηλεύω. Μακάρι να μην τα είχα διαβάσει, να τα διάβαζα απ' την αρχή... Ειδικά οι θρησκευτικές σπόντες του Pullman είναι spot-on. Και η entertainment-and-agony πλευρά των βιβλίων... καθηλωτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Koίτα μπελά που βρήκα μες στην εξεταστική μου: τελειώσα το "Northern Lights" και τώρα δε βλέπω την ώρα να ανοίξω το "Subtle Knife".

    Ποιος τη γαμεί τη θεωρία γραφημάτων... (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και πού να φτάσεις στο The Amber Spyglass... Εκεί να δεις χαμός...


    Έτσι, σε τσιγκλάω να προχωρήσεις. =D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Heh. Η κομπίνα της Lyra στον Iofur ήταν ιδιοφυής, απλά τη λατρεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή