Sorkin goes big screen

Έχω ακόμα να δω τα τελευταία 6 επεισόδια του "Studio 60 on the Sunset Strip", αλλά αυτό έχει να κάνει καθαρά με φόρτο εργασίας-- ο Aaron Sorkin είναι δημιουργός που θα ακολουθούσα και στην κόλαση. Από την ερχόμενη σεζόν δε θα χρειαστεί τίποτα τόσο δραστικό πάντως, θα αρκεί να επισκεφθώ τον κινηματογράφο της γειτονιάς μου (λέμε τώρα) καθώς ο δημιουργός του "West Wing" μοιάζει να εγκαταλείπει οριστικά τον κόσμο της network τηλεόρασης, όπου το να γράψεις κάτι μη απολύτως contemporary είναι μάλλον το μεγαλύτερο έγκλημα του κόσμου, ιδιαίτερα αν είσαι ένας από τους θρυλικότερους παραγωγούς στην ιστορία.

Τώρα, ελεύθερος να γράψει ιστορίες για οποιαδήποτε ιστορική στιγμή γουστάρει, ο Sorkin υπέγραψε συμβόλαιο 3 ταινιών με την DreamWorks, πρώτη του εκ των οποίων θα είναι το ιστορικό δράμα "The Trial of the Chicago 7". Η ταινία θα κοιτάζει με την ιδιαίτερη ματιά του συγγραφέα της τα γεγονότα του convention του Democrat party πίσω στο 1968 , όταν το anti-Vietnam ρεύμα ήταν στα ύψη και η αστυνομία αντιμετώπισε διαδηλωτές με αναλόγως έντονη επίδειξη βίας. Το "Chicago 7" αναμένεται να σκηνοθετήσει ο ίδιος ο Steven Spielberg.

Θυμίζω οτι πριν ακόμα γίνει γνωστός και πολυβραβευμένος μέσω των τηλεοπτικών δημιουργιών του, ο Sorkin είχε ήδη κάνει ένα πέρασμα από τον κινηματογράφο γράφοντας το αγαπημένο δικαστικό θρίλερ "A Few Good Men", ακονίζοντας τα δόντια του στο "The American President" (μια πρωτόλεια εκδοχή του signature έργου του) και κάνοντας uncredited δουλειά για τα "Schindler's List", "The Rock" και "Enemy of the State", μεταξύ άλλων.

Ακόμα, πριν τη συμφωνία του με την DreamWorks έγραψε το σενάριο της πολυαναμενόμενης ταινίας του Mike Nichols, "Charlie Wilson's War", που έχει προγραμματισμένη έξοδο τον Δεκέμβριο και θα αποφέρει στον Sorkin το πρώτο του Oscar. :P

6 σχόλια:

  1. ένα θα σου πω. κάτσε να δεις τα τελευταία επεισόδια Studio 60 και μετά να εύχεσαι μπας και ξαναβγει στον αέρα διότι βλαμμένοι κατάφεραν το Jericho να συνεχιστεί, όλοι αυτοί που προσπαθούν το ίδιο για το S60 γιατί να μην τα καταφέρουν? (ξέρουμε γιατί, αλλά λέμε τώρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, έχω ακούσει/διαβάσει από πολλές πηγές οτι τα τελευταία επεισόδια είναι δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To The American President einai kapos underrated... nomizo oti einai poly oraia tainioula!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. LOL, εχώ δεν το έχω δει καν. (Talk about talking out of my ass!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Egw ena pragma anarrwtiemai (kai nai, xairomai me to Sorkin sto pani, doh): Ti lete na psifizei o athrwpas? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή