House: Alone


Το περσινό φινάλε δε με είχε ξετρελλάνει, κυρίως γιατί εκτίμησα περισσότερο την ιδέα παρά την εκτέλεση. Αλλά όπως και το γελοίο κλείσιμο της 4ης σεζόν του 24 έκρυβε ένα τόσο δυνατό concept που τελικά έδωσε πάσα στην καλύτερη σεζόν της σειράς, το ίδιο ενδέχεται να συμβαίνει κι εδώ. Σύντομα spoilers μετά το άλμα.

Αυτό το επεισόδιο ήταν ξεκαρδιστικό, και το κεντρικό premise της νέας σεζόν υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερα γέλια για τη συνέχεια. Οι supporting χαρακτήρες μου αρέσουν αρκετά ώστε να χαίρομαι που είναι ακόμα στη σειρά (έστω κι αν δεν τους είδαμε καθόλου εδώ) όμως από την άλλη πολλές φορές κρατούσαν τα λουριά στον House, και η σειρά είναι στα καλύτερά της όταν ο Dr. Crankypants αφήνεται ξαμολυμένος να βασανίζει κόσμο. Δε θέλω να ανεβάσω υπερβολικά τις προσδοκίες μου, αλλά τα επόμενα επεισόδιο υπόσχονται ακριβώς κάτι τέτοιο και αν εδώ γέλασα τόσο πολύ, ούτε που θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει τις ερχόμενες βδομάδες.

Highlights που μου έρχονται στα γρήγορα περιλαμβάνουν την απαγωγή της κιθάρας από τον Wilson και τις συνεχείς του αναφορές στον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο, τις προσπάθειες της Cuddy να μην τον ενθαρρύνει (αν και έχω κουραστεί από τα παιχνίδια της Cuddy και του Wilson γενικά, εδώ είναι η σπάνια φορά που έχουν δίκιο), την αντίδραση της intern στις αντιδράσεις και τις προσοβλές του House στον διάδρομο (ελπίζω να είναι μια από τις υποψηφίους στα επόμενα επεισόδια) και πάνω από όλα τον janitor ή Dr. Jan I. Tor που δεν καταλαβαίνω γιατί δεν προχώρησαν μια κι έξω να βάλουν τον Neil Flynn στο ρόλο. Αμ πώς, μόνο το Scrubs θα κάνει αναφορές στο House?

Kαι για την ιστορία, να δηλώσω οτι το twist του φινάλε με έστειλε αδιάβαστο. Από τις ελάχιστες φορές που το ίδιο το ιατρικό μυστήριο μου φάνηκε τόσο ενδιαφέρον, ίσως γιατί επιτέλους δεν αποτέλεσε κάποια μεταφορά για τη συναισθηματική κατάσταση του οποιουδήποτε, απλώς ήταν ένα αληθινό εμπόδιο για τον House. Και πάλι όμως, όλα τα λεφτά ήταν το τελευταίο πλάνο. Θα περάσουμε καλά φέτος με τη σειρά, νομίζω...

3 σχόλια:

  1. Άσε... ακόμη να συνέλθω. Πήγαινα στη σχολή να γράψω και γέλαγα στο δρόμο σαν ηλίθιος. Η απαγωγή της κιθάρας, με τις Μπουσ-ο-ατάκες περί τρομοκρατίας και όλα τα συναφή είναι η καλύτερη στιγμή τους διδύμου House-Wilson που θυμάμαι στη σειρά.

    Απ' την αρχή φάνηκε το καλό το επισόδειο, εφόσον η καταρρευση του κτιρίου ήταν η πρώτη φορά που πραγματικά με εξέπληξε η σειρά σχετικά με το ποιος είναι το θύμα.

    Καλή μας συνέχεια. Και μακριά από Tritter-like story arcs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο ρε, αυτό δεν το ανέφερα καθόλου. Το teaser ήταν πράγματι εντελώς αναπάντεχο. Για μια στιγμή νόμισα οτι το επεισόδιο δε θα έχει καν medical case και απλά θα βλέπαμε σε δράση τους 3 πρώην House-ites στα νέα fields τους. E, θα συμβεί κι αυτό φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I agree! I thought it was one of the most interesting medicine cases pou exei dei ever! Ektos apo auta pou exeis eidh anaferei, mou arese para poli h ataka tou janitor "Lupus?" And House's greatest lines of the episode?

    "Your eyes are lopsided. And when I say eyes I mean breasts!" Awww.

    "Where dd you come from?" "Apes if you believe the democrats!"

    Awesome!

    ΑπάντησηΔιαγραφή