Instant Reaction: Emmys 2007


Ποιες εκλογές, ποιο Eurobasket-- τα Emmys, αυτό το αγαπημένο ετήσιο ραντεβού γκρίνιας, ήρθε κι έφυγε. Τι μας άφησε φέτος? Mετά το άλμα, δυο λόγια για κάθε κατηγορία, γραμμένα live καθώς ανακοινώνονταν.

Supporting Actor, Comedy - Jeremy Piven. Τον έχω βαρεθεί για να είμαι ειλικρινής, και με τον Neil Patrick Harris εκεί δίπλα δεν είναι πλέον καν ο πιο cool της παρέας. Νταχς.

Supporting Actor, Drama - Terry O'Quinn. Ό,τι πάρει το Lost καλό είναι, αλλά ειδικά αυτό το long overdue βραβείο για τον O'Quinn ήταν ο καλύτερος τρόπος για να μην ξενερώσω με το καλησπέρα. Eπίσης, καιρός επιτέλους ήταν να τσιμπήσει κι ερμηνευτικό βραβείο η σειρά με ένα από τα καλύτερα ensembles της TV. Το οτι το πήρε και για το καλύτερο μέλος της είναι απλά μια ευτυχής συγκυρία.

Supporting Actress, Comedy - Jamie Pressly. Ugh. Με τη Jenna Fischer στην κατηγορία οτιδήποτε άλλο είναι γελοίο, συμπεριλαμβανομένης της νίκης μιας trashy γκόμενας που παίζει επιτυχημένα μια trashy γκόμενα. Oh well, τουλάχιστον δεν κέρδισε η Vanessa Williams, για όνομα του θεού. Άραγε δείγμα ξεγουσκώματος του υπερβολικού hype της σειράς? Στον Α' Γυναικείο θα δείξει.

(By the way, δεν το έχω ψάξει, αλλά το My Name is Earl πρέπει να είναι η μοναδική σειρά στην ιστορία που έχει κερδίσει Emmys σεναρίου, σκηνοθεσίας και ερμηνείας χωρίς να έχει καν ποτέ προταθεί για Καλύτερη Κωμωδία. Αυτά για όποιον αμφιβάλλει οτι τα βραβεία αποφασίζονται σε μια παρτίδα μπαρμπούτι.)

Supporting Actress, Drama - Katherine Heigl. Ανάμεσα στο Knocked Up και στο #1 scripted show στην τηλεόραση (όπου είναι πρακτικά πλέον η πρωταγωνίστρια), η Heigl ζει μια πολύ μεγάλη χρονιά, και άξιζε να πάρει σπίτι κάποιο βραβείο για να έχει να τη θυμάται. Δεν έχω κρύψει πόσο την αγαπώ, so yay. Πρώτο ερμηνευτικό βραβείο για το Grey's Anatomy.

(Kαι η Lorraine Bracco αποχωρεί δίχως Emmy. Δε λέω, κρίμα είναι, αλλά φέτος έτσι κι αλλιώς δεν είχε το κατάλληλο υλικό για να αξίζει νίκη. Εξάλλου, τώρα βρίσκεται στο διακεκριμένο Lauren Graham Emmyless Club. Ακούω οτι παίζει πολύ ταλέντο εκεί μέσα.)

Writing, Variety Show - Late Night with Conan O'Brien. 20+ υποψηφιότητες μετά, ο περσινός παρουσιαστής (και ο καλύτερος οποιασδήποτε απονομής βραβείων έχω δει) κερδίζει το πρώτο του Emmy. 'bout damn time.

Directing, Drama - The Sopranos, "Kennedy and Heidi". Στην καλύτερη ίσως κατηγορία των φετινών βραβείων (όπου όποιος κι αν κέρδιζε θα το δικαιούτο) νίκησε η πιο θρυλική σειρά από όλες, στην τελευταία της κιόλας χρονιά. Δε θα πω ακριβώς όχι, αλλά ανάμεσα σε Peter Berg, Thomas Schlamme, Felix Alcala και Jack Bender, ήταν η λιγότερο αγαπημένη μου από τις 5 σοβαρές επιλογές.

Writing, Drama - The Sopranos, "Made in America". Θέλουν να με εκνευρίσουν? Όλα τα λεφτά εδώ ήταν η σκηνοθεσία στο τελευταίο δεκάλεπτο, και πάνε και του δίνουν βραβείο σεναρίου? Τι να κάνεις όμως, λεπτομέρειες. Αυτό το βραβείο -από την έτερη καλύτερη κατηγορία της βραδίας- έγραφε πάνω του Sopranos, και δικαιωματικά. Πάμε για sweep απόψε, λέει.

(Κρίμα για το Battlestar Galactica πάντως. Μπαίνει έτσι κι αυτό στην κατηγορία των αριστουργημάτων που μάλλον εξ ατυχήματος βρέθηκαν με υποψηφιότητα σεναρίου, περισσότερο επειδή οι σεναριογράφοι νοιάζονται για ποιότητα παρά επειδή τα Emmy γενικά ξύπνησαν. Άλλα τέτοια shows? Freaks and Geeks, Buffy the Vampire Slayer. Καμία νίκη, φυσικά.)

Variety Series - The Daily Show. Ξέρετε κάτι, αυτή είναι η μία και μοναδική διαρκώς επαναλαμβανόμενη νίκη των Emmys που δε θα βαρεθώ ποτέ να βλέπω. Με το καλό και του χρόνου, Jon.

Actress, TV Movie - Helen Mirren. Σοκ.

Directing, TV Movie & Writing, TV Movie - Prime Suspect. Ώπα, το Suspect κέρδισε μέσα σε 10 λεπτά σενάριο, σκηνοθεσία και ερμηνεία. Πώς στα κομμάτια έχασε τo Καλύτερo Miniseries? Βαριέμαι τώρα να πηγαίνω πίσω και να το προσθέτω στα σχόλια, το Broken Trail κέρδισε εκείνο το βραβείο, αλλά πραγματικά... τι καπνίζουν στην Ακαδημία?

Ummm - Al Gore. OK, είναι κι αργά και θα σας γελάσω, αλλά κάτι κέρδισε ο Al Gore. Το οποίο fine by me, δεν είναι θέμα, απλώς έχει πλάκα που ο τύπος είναι παντού. Πότε είναι τα Νόμπελ είπαμε?

Performance, Variety - Tony Bennett. OK, αυτό καταντά γελοίο. Πέρσι από τον Manilow, φέτος από τον Bennett? Τι πρέπει να κάνει ο Colbert για να κερδίσει αυτή την κατηγορία, να βρεθεί απέναντι στην Britney Spears?

Directing, Comedy - Ugly Betty, "Pilot". Όπως πάντα, το γενικευμένο σύνολο των μελών της Ακαδημίας είναι αρκετά impressionable ώστε να ψηφίζει για σκηνοθεσία την μόνη υποψηφιότητα που προέρχεται από ωριαία κωμωδία. Φυσικά υπήρχαν τουλάχιστον δύο entries κλάσεων ανώτερα, αλλά δυστυχώς το hype δεν έχει σβήσει όσο ήθελα να πιστεύω παραπάνω.

Writing, Comedy - The Office, "Gay Witch Hunt". Έξω από το "Slap Bet" του αγνοημένου How I Met Your Mother, αυτό ήταν το πιο αστείο 20λεπτο της σεζόν, οπότε ναι, ναι και ναι. Βy the way δεν είναι καθόλου άσχημα σε γενικές γραμμές τα φετινά βραβεία, κάτι δεν πάει καλά. Κάτι φριχτό θα συμβεί. Ω θεέ μου, θα κερδίσει Καλύτερο Δράμα το Boston Legal, έτσι δεν είναι?

Reality-Competition Series - The Amazing Race. Η Helen Mirren των reality shows ξαναχτυπά. Ψιτ, μέλη της Ακαδημίας, μπράβο που είστε έτσι hip και cool και ψηφίζετε και καμιά Katherine Heigl άμα λάχει, αλλά σκύψτε λίγο να σας ψιθυρίσω ένα μυστικό, μη μας ακούσει και κανένας: Project Runway.

Actor, Comedy - Ricky Gervais. Whoa. Λατρεύω Carell, ήθελα Baldwin, αλλά μα τον Tony Shalhoub και το φαινομενικά ατελείωτο σερί του, δεν πρόκειται να χαλαστώ με την τρελή νίκη ενός εκ των τριών comedy gods της κατηγορίας. Ειλικρινά, η ήττα του Monk μου αρκεί.

Actress, Drama - Sally Field. Δεν παρακολουθώ Brothers & Sisters, αλλά δε θα αμφισβητήσω τις ικανότητες της Οσκαρούχου Sally Field. Κι ενώ λυπάμαι που δεν πήρε την κατηγορία η Edie Falco, τουλάχιστον χαίρομαι που δεν κέρδισε κάποια από τις υπόλοιπες 4 κομπάρσες. Μπορούμε τώρα να τελειώνουμε με αυτό το κακό ανέκδοτο που είναι οι υποψηφιότητες της Patricia Arquette?

Actress, Comedy - America Ferrara. Καρα-προβλέψιμο. Και ίσως επειδή έχω τη Mary-Louise Parker φρέσκια με τα νέα επεισόδια Weeds, αυτό είναι ένα βραβείο με το οποίο διαφωνώ καθέτως. Είμαι πολύ περίεργος να δω πώς θα αντιμετωπίζει φέτος το industry το Ugly Betty.

Actor, Drama - James Spader. Ξέρετε κάτι? I called it. Γιατί παραπήγαινε καλά η βραδιά. Και φυσικά ανάμεσα σε δύο ερμηνευτές-τιτάνες, δύο από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς που έχουν κοσμήσει ποτέ τη μικρή οθόνη με την παρουσία τους, το βραβείο έπρεπε να πάει για κάτι σαν 45η φορά στον James. Frakkin. Spader.

Whatever.

(Kαι τουλάχιστον ο Gandolfini έχει κερδίσει μπόλικα -όχι πάντα δίκαια-, αλλά ο Laurie? Πρώτα δίνουν την παρουσίαση στον Seacrest και μετά το βραβείο στον Spader? Αυτή η διπλή ήττα είναι χειρότερη κι από αυτή του Colbert από τους Manilow & Bennett.)

Comedy Series - 30 Rock. Ναι! Αν και έχω την υποψία οτι η βιομηχανία το ψήφισε επειδή είναι ερωτευμένη με τον εαυτό της, αλλά τι διάολο. Μία από τις 2-3 καλύτερες κωμωδίες κέρδισε και το βραβείο, ας μην το πολυψειρίζω. Kυρίως, δεν κέρδισε η Betty. Kαπάκι με τον Spader, δε νομίζω να το είχα αντέξει.

(Η Tina Fey, από την ομιλία της:
"Thank you to our dozens, and dozens of fans!" Η ατάκα της βραδιάς?)

Drama Series - The Sopranos. Thank you for the memories.

Κι έτσι, μια από τις σπουδαιότερες σειρές στην ιστορία, γίνεται και η πρώτη που κερδίζει Emmy Καλύτερου Δράματος αφού έχει σταματήσει να προβάλλεται. Βραβευμένοι για Σειρά, Σενάριο και Σκηνοθεσία, οι Sopranos του David Chase θριαμβεύουν απολύτως δικαιολογημένα σε μια βραδιά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, συμπληρώνοντας ένα αναπάντεχα επιτυχημένο δίπτυχο βραβεύσεων στις δύο μεγάλες κατηγορίες.

James Spader aside... Well done, Emmy. Ποιος να το έλεγε. Άντε και του χρόνου με το καλό, να έχουμε και υποψηφιότητες που να βγάζουν νόημα.

(Πλήρης
λίστα όλων των υποψηφιοτήτων και νικητών.)

10 σχόλια:

  1. James Spader για να δωσουν και κατι στην καψουρα τους το Boston Legal.Απο κει και περα thumb up για Sopranos, Terry O' Quinn, Katherine Heigl & 30 Rock ουτε κρυο ουτε ζεστη για τον Piven μπορει να τον εχουμε βαρεθει οπως λες αλλα ειναι σταθερα καλος (btw συμφωνω για Neil Patrick Harris,συμπαθω πολυ τον Ricky Gervais αλλα δεν εχω δει το show του, Jamie Pressly :-o ,και thumb down για America Ferrara με εκνευριζει και αυτη και το Ugly Betty.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είμαι σε θέση να εκφέρω άποψη για όλα τα βραβεία, αφού δεν παρακολουθώ στενά (έως καθόλου) την πληθώρα των υποψήφιων σειρών.

    Δεν έχω δει τον Gervais ουσιαστικά παρά μόνο στο The office (αυτό που γύρισαν αυτοί που κυριαρχούσαν στον κόσμο πριν τους αμερικανούς :) αλλά φαντάζομαι πως η όποια ερμηνεία του θα ήταν ισάξια.

    Για τον Terry O'Quinn συμφωνώ, είναι πάρα πολύ καλός, ακόμα και αν οι σεναριογράφοι για το μεγαλύτερο μέρος της σειράς του ξέσκισαν τον χαρακτήρα, εκείνος έκανε αυτό που έπρεπε.

    Ο Spader, ε, τα 'πε ο kskenteris.

    Η μόνη διαφωνία μου είναι για την Jaime Pressly, όσον αφορά το χαρακτηρισμό "trashy γκόμενα που παίζει την trashy γκόμενα". Πέρα από στερεότυπους ρόλους όπου ξαναέπαιζε την trashy (το Not Another Teen Movie έρχεται απευθείας στο μυαλό), και πέρα από ρόλους όπως Poison Ivy κτλ, την έχω δει σε τουλάχιστον μία ταινία να είναι πάρα πολύ καλή και μη trash (δε θυμάμαι και βαριέμαι λίγο να ψάξω, αλλά έχω την εντύπωση πως η ταινία στην οποία αναφέρομαι λεγόταν "Trash" by unintentional pun :). Σημείωσε ότι προφανώς πρέπει να έχει και το trashy μέσα της ως γυναίκα για να το βγάλει (βλέπε αντιπαραδείγματος χάριν την με το ζόρι ερμηνεία της αλήτισσας από την Keira Nightly στο "The Jacket"), αλλά δεν τη βρίσκω αμιγώς trashy. Σε διαβεβαιώ πως το γεγονός ότι μου αρέσει ως γυναίκα (καλά, δεν κόβω και τις φλέβες μου) δεν παίζει ρόλο στην υπεράσπισή της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Thumbs up για οτιδήποτε 30 Rock, Office (US) και Gervais (ταπεινός υπηρέτης του, ό,τι κι αν αποφασίσει ποτέ να κάνει...)

    Για τον Piven προσθέστε με στο γενικότερο ξενέρωμα, το ίδιο και για τον πανάθλιο Spader, ενώ μπορεί και να 'μαι ο μόνος σ' αυτόν τον κόσμο που δεν με ενθουσιάζει πια ο Terry O'Quinn (αν και μπορώ να το καταπιώ λόγω γενικότερου hype, του respect για την επική πρώτη περίοδο και, όπως είπαν και τα παιδιά, επειδή του ξέσκισαν το ρόλο).

    Βέβαια, το πάθος μου για το BSG με έχει αφήσει να κοιτώ εκνευρισμένος τη λίστα.

    Αλλά, in the words of Commander Adama, "sometimes, you have to roll a hard six"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hmmm bravo stin Katherine Heigl esto ki an itan gia lathos season... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την Jaime Pressly ομολογώ πως δεν την έχω δει σε κάτι άλλο πέραν του Earl και του Dead or Alive (ενδέχεται να έχω δει και το δικό της Poison Ivy? Δεν θυμάμαι ποιο από όλα είναι που έχω δει) οπότε δεν γνωρίζω τι ερμηνευτικές ικανότητες έχει παραπέρα από ό,τι δείχνει στο Earl. Αλλά όσο κι αν βγάζει πηγαίο γέλιο, μου φαίνεται πως απέναντι σε μια subtle ερμηνεία σαν της Jenna Fischer που απλά τα έχει όλα, είναι λίγο άδικο να κερδίζει!

    Όσο για τον Locke... εμένα μου αρέσει ξανά το πώς γράφεται ο χαρακτήρας, περίπου από τα μέσα της 3ης σεζόν και δώθε. Από το "Man from Tallahassee", ίσως. Αλλά σαφώς, το κατακρεούργημα της δεύτερης σεζόν δεν ξεχνιέται.

    Η Ηeigl το πήρε όντως για λάθος σεζόν, αλλά δεν πειράζει! Baby steps για τα Emmys. Ας κερδίσει πχ βραβείο σεναρίου του χρόνου το BSG, κι ας μην το έχει πάρει για το Occupation/Precipice. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Dark Tyler: όπως σου είπα, η αντίρρησή μου ήταν μόνο για τον χαρακτηρισμό, δεν ξέρω αν ήταν δίκαιη η απονομή του βραβείου στην Pressly.

    planb: αν τυχόν είδες την τρίτη περίοδο του BSG με ελληνικούς υπότιτλους από tzot, πες μου αν σου άρεσαν κιόλας (και σόρι ξανά για το πτέραρχος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ΤΖΙΩΤΖΙΟΥ: Όχι, δεν την είδα με ελληνικούς υπότιτλους. Προτιμώ χωρίς subs ή, το πολύ, με αγγλικούς.

    Πτέραρχος; Να μαντέψω ότι έπαιξε μία ατυχής μετάφραση του Commander;

    @ Tyler: Βρίσκω πως οι Cuse & Σία έχουν εκτρέψει πολύ τον Locke, τόσο ώστε να μού γίνει συγκλονιστικά αντιπαθής τις ημέρες του hatch και να στρώνει λίγο-λίγο με την εμφάνιση του Jacob.

    Όμως, επειδή το θέμα μας είναι τα βραβεία, δεν το άξιζε στη "χρυσή" του περίοδο; Όταν έκοβε τις ντρόγκες στον Charlie, όταν "σκότωνε' τον Boone, όταν κυκλοφορούσε με μαχαίρια, όταν φαινόταν το πορτοκάλι στα δόντια ενώ χαμογελούσε, όταν κυνηγούσε ό,τι πετούσε κι ό,τι περπατούσε, όταν ήταν ο αγαπημένος outsider της πρώτης περιόδου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΖΩΤΖΙΟΥ: Τώρα κατάλαβα την ένστασή σου, δεκτόν. Δεν την έχω πολυπαρακολουθήσει εκτός οθόνης (ή σε μη trashy on-screen outings της) την κοπέλα οπότε μπορεί πράγματι να είμαι πολύ άδικος και να κρίνω -κακώς- από τον τρόπο που μιλάει στις λίγες περιστάσεις που την έχω πετύχει.

    Planb: Σαφέστατα ισχύει αυτό που λες! Απλώς είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έστω και με ένα delay o O'Quinn κέρδισε ένα πανάξιο βραβείο που όταν, όπως συμφωνούμε, το άξιζε, είχε δοθεί σε τίποτα Shatners. Έτσι κι αλλιώς η ιστορία θα γράψει Emmy Award-Winning Actor Terry O'Quinn, οπότε μικρό το κακό. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ ΤΖΙΩΤΖΙΟΥ: Απίστευτο post! Τρελλάθηκα με τη φράση "Γενικά όμως ο Adama είναι ο Μπάρμπας που όλους τους αγαπάει και είναι παιδιά του..." ROFL!

    ΑπάντησηΔιαγραφή