The Office: Fun Run


Aπό πέρσι κυκλοφορούσε σα φήμη οτι το NBC σκεφτόταν να μετατρέψει το Office σε ωριαία σειρά, στη λογική προφανώς οτι είναι η #1 κωμωδία του και ειδικά τώρα που τελειώνει το Scrubs (και το 30 Rock, μου υπενθυμίζει ο κυνικός εαυτός μου) το δίκτυο θα σκότωνε για να το αντικαταστήσει με μια σειρά με τα νούμερα του Office. Yπό αυτό το φως, η απόφαση να ξεκινήσει η σεζόν με 5 συνεχή διπλής διάρκειας επεισόδια δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά εκ του αποτελέσματος κρίνεται νομίζω ατυχέστατη.

Μερικά σύντομα spoilers για την πρεμιέρα του Office, μετά το άλμα.

Δεν ξέρω, που λέτε. Πολύ συχνά με αυτή τη σειρά ξεχνάμε οτι ένας από τους λόγους που λειτουργεί τόσο ιδανικά ως 20λεπτο είναι οτι πάντοτε δίνεται η αίσθηση πως ξεχειλίζει με υλικό. Απλωμένη σε 40 λεπτά, μοιάζει απλώς... απλωμένη. Επιπλέον, οι ενοχλητικές παραξενιές του Michael επαναλαμβανόμενες για τόση πολλή ώρα καταλήγουν απλώς κουραστικές και ενοχλητικές, αντί χαριτωμένα και randomly ξεκαρδιστικές.

Απλά πείτε μου σας παρακαλώ, τι στα κομμάτια ήταν αυτό το β' μέρος με τον μαραθώνιο για την καταπολέμηση των rabies! Για όνομα δηλαδή, απλά κοίταγα με το στόμα ανοιχτό, περίεργος να δω μέχρι ποιο σημείο είναι ικανοί να το τραβήξουν-- ελπίζω να μην έχουν την ίδια δομή και τα επόμενα επεισόδια. Χειρότερος όλων? God, o Dwight. Με το ζόρι τον αντέχω στα κανονικά επεισόδια, αλλά όταν τον πηγαίνουν μέχρι σημείου να προσφερθεί να τραβήξει την πρίζα της Meredith προκειμένου να γεμίσουν 40 λεπτά αστείων, αρχίζω να αναρωτιέμαι αν διαβάζουν μετά ξανά όλα όσα γράφουν.

Πέραν του βασικού μου παραπόνου, η πρεμιέρα είχε πολλά καλά στοιχεία που αν είχαν συγκεντρωθεί στο πρώτο μισό (και με την κυρίως πλοκή να σταματάει φυσιολογικά αμέσως πριν το 20λεπτο) θα μιλάγαμε ίσως για ένα εξαιρετικό επεισόδιο. Και κωμικά είχε τις στιγμές του, κυρίως χάρη σε Creed (που σύγκρινε τις αρετές του να είσαι cult leader έναντι cult follower) και Meredith (η σκηνή του τρακαρίσματος ήταν απλά αριστούργημα!) αλλά και στον τομέα των Pam & Jim είχαμε εξελίξεις.

Από τη μία ο Kevin εξέφραζε βασικά κάθε έναν θεατή της σειράς κι από την άλλη συμμετείχαν στις εξελίξεις και οι ίδιοι οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ, κάτι που προσωπικά δε θυμάμαι να έχουμε ξαναδει στη σειρά. Δίνει σίγουρα μια άλλη διάσταση στους απρόσωπους χαρακτήρες του show, και ταυτόχρονα υπογραμμίζει τη σημαντικότητα της σχέσης των Pam & Jim, καθώς για να επισημοποιηθεί επιστρατεύτηκαν μέσα που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να είναι διαθέσιμα. (Ο ντοκιμαντερίστας δεν πρέπει να διαμορφώνει ο ίδιος το υλικό του.)

Και έτσι πλέον εισερχόμαστε στην Post-Kiss Era, δηλαδή την περίοδο που τρέμει κάθε σειρά βασισμένη σε will-they-or-won't-they ρομάντζο. Προσωπικά δεν θεωρώ πως το Office διατρέχει κίνδυνο να εξελιχθεί σε καταστροφή τύπου Moonlighting, κυρίως γιατί οι Jim και Pam δεν απορροφούν όλο το show οι ίδιοι. Σε κάθε περίπτωση, το -πρώτο έστω- verdict θα έρθει αφότου η σειρά επανέκθει στους κανονικούς της ρυθμούς, γιατί αυτό το ωριαίο φοβάμαι οτι θα μας ξεκάνει.

4 σχόλια:

  1. Oute emena mou arese to deutero 20lepto. Poly forced. An eixe tin kanoniki tou diarkeia tha itan poly kalo epeisodio ("I'm not superstitious. I'm a little stitious.") alla tora pia fobaaamai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. A! Ξέχασα αγαπημένο αστείο του επεισοδίου: στο νοσοκομείο με τη Meredith, ένας γιατρός γυρνάει και λέει αστειάκι στην κάμερα και ακολουθεί τρελή αμήχανη σιωπή. Καρα-LOL!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. emena pados den me xalase H dipli diarkeia tou epeisodiou. fisika kai ksekardistika se kapoies stigmes: pam na vlepei tin poutsa tou michael??? H Jen na tis tin leei epeidi nomizei oti tha tis faei ton gomena-michael???? ela re... afta einai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλά, η Jen ως ζηλιάρα και παλαβή girlfriend θα είναι τόοοοοοσο πιο αστεία από ό,τι απλώς αφεντικό! Απόλαυση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή