Heroes: Season 2 premiere


Όχι, δεν ρετροποστάρω, απλά ο Tim Kring θεώρησε για κάποιο λόγο οτι έπρεπε να ανακατέψει τα επεισόδια. Ακολουθούν spoilers μετά το άλμα.

Aυτή η σκηνή όπου η Maya βγήκε στην πλατεία για να αντικρύσει έντρομη τη μαζική δολοφονία που είχε άθελά της διαπράξει? Cool. Ξέρετε τι θα την έκανε cool as fuck? Το να μην είχαμε ξαναδεί το ίδιο πράγμα 4-5 ακόμα φορές.

Αυτό το σκεπτικό μπορεί να επεκταθεί άνετα σε όλο το υπόλοιπο επεισόδιο, που έρχεται να καλύψει λίγο-πολύ ό,τι κενό είχαμε ανάμεσα στην φετινή πρεμιέρα και το περσινό φινάλε, αλλά όχι με τρόπο που να κάνει ό,τι προηγήθηκε να μοιάζει retrospectively awesome, όπως το "Lost" πέρσι. Γιατί αυτό? Πολύ απλά διότι σε όλα τα επεισόδια που προηγήθηκαν δεν έχει συμβεί τίποτα που να διαβάζεται διαφορετικά μετά από αυτό το συνδετικό κεφάλαιο. Ένα-ένα:

Τα κίνητρα της Company πιστέψαμε ποτέ οτι ήταν αγαθά? Κι αν πέρασε ως υποψία έστω, το οτι τον Bob τον πίστεψε ο Mohinder θα έπρεπε να είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο. Ο Ινδός διατηρεί με την αλήθεια την ίδια σχέση που έχει και ο Ραν-Ταν-Πλαν με τον προσανατολισμό. Οπότε εδώ απλά επιβεβαιώθηκαν όσα γνωρίζαμε, και μάλιστα με μια sloppy παρουσίαση που ήθελε να μας πουλήσει μια super-jail χωρίς το παραμικρό σύστημα ασφαλείας εκτός από μια 24χρονη κοινωνιοπαθή γκόμενα που ξερνάει όλο το origin story και τον ψυχισμό της σε μια ατάκα-ανάσα των 20 δευτερολέπτων για να μη διατηρούμε και καμιά αμφιβολία.

Ο θάνατος του D.L. μπορεί και να είχε αποτελέσει σοκ αν δεν ξέραμε ήδη οτι είναι στα θυμαράκια, αλλά ακόμα και με τη σειρά να τον βλέπαμε πάλι θα γκρίνιαζα. Τον σκότωσε ένας random τύπος, σοβαρά μιλάμε? Όταν υπάρχει αυτή η χρυσή ευκαιρία να τον είχε δολοφονήσει κάποια από τις περσόνες της Nikki, στέλνοντας τον χαρακτήρα σε ένα απείρως πιο ενδιαφέρον μέρος, δραματουργικά? Υπάρχουν τόσα πράγματα που ο Kring δεν καταλαβαίνει από storytelling, που δεν ξέρω καν από πού να αρχίσω!

Για τα Mexican Wonder Twins τα είπαμε στο άνοιγμα, οπότε αυτό μας αφήνει με τους Petrellis και τον Adam. Η εναρκτήρια σκηνή/direct follow-up του περσινού φινάλε ήταν ό,τι πιο όμορφο έχει δώσει φέτος η σειρά, και κρίμα που δεν προβλήθηκε σαν πρώτη σεκάνς για τη δεύτερη σεζόν. Αυτό μάλλον θα έβγαζε υπερβολικά πολύ νόημα, οπότε το αφήνω. Nevertheless, κάθε Πετρελοσκηνή δούλεψε άψογα, είτε αφορούσε τη μητέρα, είτε τη δυναμική μεταξύ των δύο αδερφών. Κι αν αυτές οι σαδομαζοποζεράδικες σκηνές του Peter με την Elle προσπαθούσαν πολύ να κάνουν κάτι που το "Heroes" πολύ απλά δεν το παίρνει να κάνει, τουλάχιστον εκεί στη φυλακή υπήρχε ο David Anders για να μας κρατά το ενδιαφέρον.

Φανταστείτε τώρα να είχαμε δει πρώτα αυτό το κομμάτι της ιστορίας, ακολουθούμενο από το Ιρλανδέζικο detour, τι οποίο ήταν τόσο υπερβολικά non-event που αν το αποκαλέσω έτσι θα προσβάλω τα υπόλοιπα non-events. Το μόνο κομμάτι του επεισοδίου που δικαιολογεί τη θέση του τόσο βαθιά στη σεζόν, είναι η παρουσία του Adam, αν και υποψιάζομαι πως θα ήταν εξίσου cool twist αν μας συστηνόταν πρώτα ως τέτοιος για να μεταφερθεί μετά ο Hiro στο παρελθόν και να ανακαλύψουμε σοκαρισμένοι πως είναι και ο Kensei.

All that said, είμαι πολύ περίεργος να δω πού θα πάει η ιστορία από εδώ, τώρα που επιτέλους τα πιόνια είναι στη θέση τους, αν και γίνεται πλέον εμφανές πως ήταν πάντα εκεί απλά... δεν το θυμόντουσαν. (Και μια που το ανέφερα αυτό, δεν είχε πλάκα πώς όλο το επεισόδιο ήταν υποτίθεται ένα κύμα μνήμης του Peter αλλά συμπεριλάμβανε και τα Μεξικανάκια? :P) Παίζει τελικά ο Adam/Kensei να μην είναι villain ή να είναι αλλά να συμμαχήσει με τους δικούς μας για το γενικότερο καλό, α λα Magneto στο "X2"?

5 σχόλια:

  1. poli metrio to episodio.ontos to skeftika ke ego afto me to kima mnimis tou Peter pou tous eperne olous i mpala. ti na pi kanis..
    proxirodoulia ke afto to episodio opos ke to season1 finale.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βασικά πρέπει να έχει μπερδευτεί και ο ίδιος ο kring με το ποιοί ακριβώς είναι οι "δικοί μας"... thank god για τις απεργίες μπας και βρεθεί και με κανέναν j.j.abrams σε κάνα picketing και του μάθει πως χτίζουνε χαρακτήρες με σκοτεινά μυστικά. btw και μόνο ότι έλειπε ο mohinder έκανε το επεισόδιο top of the crop.

    ps. αργεί να μας πει τι δύναμη έχει ακριβώς η πετρελομάνα και φοβάμαι ότι όταν μας το ξεβράσει μετά από 432498324 επεισόδια θα είναι huge let down. αν και εγώ έχω τα λεφτά μου στο, καθόλου ευφάνταστο, ότι είναι άλλη μία empath.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σημειώσω οτι έτσι πρόχειρα δε μπορώ να σκεφτώ κανένα άλλο επεισόδιο στη σειρά που να μην έχει εμφανιστεί ο HRG. Σίγουρα πάντως είναι το πρώτο που δεν εμφανίζεται κανείς εκ των HRG-Claire-Hiro.

    Η μαμά Πετρέλη υποπτεύομαι πως απλά μπορεί να επιβάλει αυτό που σκέφτεται στο μυαλό του άλλου, κάτι που κάνει για μια δύναμη τόσο ασαφή που κάθε δεύτερο επεισόδιο θα βρίσκουμε και μια τρύπα. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμενα παντως το επεισοδιο μου αρεσε. Εβαλε πολλα πραγματα στην θεση του, αν και βεβαια δεν καταλαβαινουμε ακομα που το παει. Τελος, συμφωνω απολυτα με τον Tyler οτι θα επρεπε να ειναι το 1ο φετινο επεισοδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. to kalitero mexri stigmis alla opos exete pei oloi so boring mexri stigmis pou prepei ta epomena 3 na einai aplos apsoga gia na min einai kai i teleytaia tou season!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή