Office closed


Wow, τι depressing τρόπος για να μας αφήσει για φέτος το "Office". Spoilers μετά το άλμα.

Όχι οτι έλειπαν τα κωμικά highlights, με τον Michael να σπρώχνει τόσο απίστευτα παιδιαστικα το φαγητό του Toby από το τραπέζι ή να μουρμουράει παραπονεμένα οτι η τύπισσα που κρατάει τα πρακτικά του κατέστρεψε το that's-what-she-said αστείο κατά τη διάρκεια του deposition. Και όχι οτι το κατά τα άλλα ανούσιο b-story δεν είχε κι αυτό τη μεγάλη στιγμή του, με την Kelly να διαχωρίζει το trash talk από το smack talk ακολουθούμενο από το μεγαλειώδες face-off με την Pam στο διάδρομο.

Αλλά τα λεφτά εδώ ήταν η οδυνηρή για τον Michael εξέλιξη της κατάθεσης, με το ένα μυστικό μετά το άλλο να βγαίνουν στη φόρα, χτυπώντας τον ανελέητα. Στο τέλος του επεισοδίου ένιωσα περισσότερο depressed από όποτε άλλοτε έχω παρακολουθήσει αυτή τη σειρά, γιατί για πρώτη φορά η ταπείνωση του Michael δεν είχε να κάνει με τους συνεργάτες του στο γραφείο (ο Jim ή η Pam πάντα έβρισκαν έναν τρόπο να τον κάνουν να αισθανθεί καλύτερα για τον εαυτό του μετά από κάθε στραπάτσο) αλλά με τα αφεντικά του και τη Jan, μόνος του εναντίον τους.

Είναι αρκετές οι φορές στο παρελθόν που έχουμε δει αυτό το χαρακτήρα να εκπλήσσει και να ανταπεξέρχεται στην όποια πρόκληση συναντήσει, όμως αυτή ίσως ήταν δυσκολότερη όλων και την αντιμετώπισε με απρόσμενα ώριμο τρόπο. Όλοι τον είχαν προδώσει, και για μια στιγμή πίστεψα πως θα κλάψει, ειλικρινά το πίστεψα (ο Steve Carell ήταν συγκλονιστικός εκεί για μια στιγμή), αλλά εκείνος ύψωσε το ανάστημα που πάντα κάνουμε το λάθος να θεωρούμε οτι δεν έχει, και πήρε το μέρος όχι εκείνης της πλευράς που τον έβλαψε λιγότερο, αλλά εκείνης από την οποία δεν είχε έτσι κι αλλιώς άλλες απαιτήσεις.

Και η ζωή του συνεχίζεται. Μίζερα, χωρίς αγάπη, και χωρίς εμπιστοσύνη. Άθελά τους, οι παραγωγοί του "Office" μπορεί και να παρέδωσαν (θα εξαρτηθεί από την πορεία της απεργίας) το πιο απροσδόκητα δραματικό season finale οποιουδήποτε sitcom. Aν η σεζόν κοπεί εν τέλει στη μέση, είναι κρίμα που δε θα δούμε αυτά τα συναρπαστικά φετινά character arcs να κορυφώνονται. Oh well, ραντεβού το 2008.

2 σχόλια:

  1. re, megali epeisodiara...
    an einai to teleftaio tou season, apla tha vazo ta klamata kathe paraskevi, mexri na me akousoun stin alli plevra tou atladikou...

    megales stigmes:
    1. meredith vgainei apo meeting/pingpong room legodas "stop patronize me" (kara-lol...)
    2. o graptos dialogos stin katathesi me to "can I go to the bathroom"... lol
    3. stin katathesi pou rotane ton michael an kserei ton logo pou apelisan tin Jane kai o michael leei oti exei na kanei me ta (opos ta apokalei o idios) "the twins"... apla tha gelao me afto to asteio gia tin ipoloipi zoi mou... lol

    afta einai re!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. aaa... kai simera vgike to kanoniko trailer tou cloverfield" se quicktime... ade, trexa! :D :D :D
    t.

    ΑπάντησηΔιαγραφή