StrikeWatch: Jack Bauer, defeated


Eνώ ακόμα δεν έχει σημείωθει η παραμικρή ουσιαστική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις (μόνο φως στο τούνελ, η ελπίδα των showrunners πως θα πείσουν τα στούντιο να έρθουν ξανά στο τραπέζι για συζητήσεις αν τους υποσχεθούν οτι θα συνεχίσουν την παραγωγή των ήδη γραμμένων σεναρίων) η πρώτη σημαντική αλλαγή στον προγραμματισμό των δικτύων συνέβη τα χαράματα με το FOX να κάνει τη σωστή κίνηση αναβάλοντας την πρεμιέρα του "24", μέχρι οι συνθήκες να επιτρέπουν την προβολή ολόκληρης της σεζόν χωρίς διακοπές. Πρακτικά δηλαδή το φθινόπωρο, ή πιθανώς και τον επόμενο Γενάρη, με την παραγωγή απλώς να αποφασίζει να χάσει μια σεζόν.

Το FOX επίσης παρουσίασε το υπόλοιπο προσωρινό πρόγραμμά του, υπενθυμίζοντας οτι είναι το μόνο ίσως δίκτυο που δεν θα πολυσκάσει για την απεργία. Έχουν το American Idol, έχουν 2-3 ακόμα επιτυχημένα reality, έχουν τη ζώνη του animation που δεν επηρεάζεται από την απεργία (αν και ο Seth McFarlane του "Family Guy" συμπαραστεκόμενος στην WGA αρνείται από χθες να ολοκληρώσει το παραμικρό επιπλέον επεισόδιο της σειράς του), έχουν το "House" που παίζει εξαιρετικά σε επαναλήψεις, και κυρίως έχουν το πιο υγιές midseason development με αρκετές νέες σειρές να εξασφαλίζουν οτι το δίκτυο δε θα ξεμείνει από original material anytime soon. Τέλος, ασχέτως απεργίας, το FOX προνόησε να έχει ένα original "House" για προβολή κατόπιν του Super Bowl στις 3 Φεβρουαρίου.

Ένα round-up για εξελίξεις του τελευταίου διημέρου: Ταιριαστά, το "Office" ήταν η πρώτη σειρά της οποίας έκλεισε η παραγωγή (με ένα daytime Έμμυ για περσινά webisodes και 7 εκατομμύρια νόμιμα downloads, για τα οποία κανείς δεν έχει πληρωθεί τίποτα, κανένα μέλος του show δε θα μπορούσε να διανοηθεί να πάει να δουλέψει) ακολουθούμενη από "Desperate Housewives" και σχεδόν ό,τι sitcom υπάρχει στην τηλεόραση. Κι αυτό ενώ όλα τα στούντιο περιμένουν τους showrunners να σπάσουν τις picket lines για να εκτελέσουν τα μη συγγραφικά καθήκοντά τους, αλλά τους περισσότερους να αρνούνται.

Στο μεταξύ, το σφάξιμο με το γάντι από τα media συνεχίζεται. To Variety τρέχει ανυπόγραφα άρθρα δημοσιογραφίας επιπέδου "ένας σεναριογράφους βρώμαγε και γύρισε και με έβρισε", το EW παραθέτει δακρύβρεχτες καταθέσεις από έναν -ανώνυμο- σεναριογράφο που δε θέλει την απεργία, και οι L.A. Times spinάρουν νέα με προσεγμένες χρήσεις κατάλληλων λέξεων σε κατάλληλα σημεία, κάνοντας ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου η κοινή γνώμη να μεταστραφεί υπέρ των στούντιο.

Κι έπειτα, υπάρχει αυτό. Kαι αυτό:

7 σχόλια:

  1. (Δεν έχω τίποτα ουσιαστικό να πω πέραν του keep us posted!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε Lindelof αγόρι μου... Τώρα που δεν έχεις τι να κάνεις, άσε τις διαδηλώσεις και κάτσε να τελειώσεις το Hulk vs. Wolverine... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα ντε... By the way, προσέξτε το κάτω δεξιά πανώ στην πρώτη φωτογραφία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λέει "Do you want to know what is the island?"

    Οι δυο τύποι στη φωτογραφία είναι ο Lindelof και ο Cuse.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πράγματι keep us posted, γιατί το τι προπαγάνδα κατά των συγγραφέων πέφτει αλλού, δε λέγεται. Το όλο θέμα με την απεργία, μου θυμίζει μια διαφήμιση μόλις πριν λίγα χρόνια (για τράπεζα ήταν; πιστωτική; δάνειο; δε θυμάμαι ακριβώς) που έδειχνε έναν τυπάκο ν' αγοράζει ένα βιβλίο για screenplay writing, να γράφει ένα σενάριο, να γίνεται ταινία και στην πρεμιέρα όλοι να συγκεντρώνονται γύρω απ' το σκηνοθέτη και να μην προσέχουν καθόλου αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Toυς Lindelof / Cuse τους γνωρισα αλλα το island δεν το εβγαζα!!
    Ευχαριστω Dark Tyler. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή