30 Rock: Studio 60?

Γκροαν. Σας έχει τύχει κάποιος να σας λέει ένα ανέκδοτο και αφού τελειώσει κι εσείς ήδη γελάτε, αυτός εκεί ακάθεκτος να φρενάρει τα γέλια του για να ξεκινήσει την επεξήγηση-εφιάλτη με το θρυλικό "Κατάλαβες, χοχο, ο γέρος τελικά, *snort*, ήταν..."? ΟΚ, φανταστείτε τώρα το "Κατάλαβες..." να έρθει πριν καν το αστείο. Spoilers και γκρίνια για το "30 Rock" μετά το άλμα.

Εντάξει, έχω φιλήσει τόσο πολύ το πάτωμα που πατάει η Tina Fey τις προηγούμενες εβδομάδες που δικαιούμαι να ζητάω την τελειότητα στο εξής, σωστά? Γιατί δεν είναι οτι το b-plot του Jack με την ομάδα baseball δεν ήταν πανέξυπνη αλληγορία και δεν είχε τις άμεσα quotable στιγμές του (με τον πιτσιρικά που όταν μεγαλώσει θέλει να τον πυροβολήσει μπάτσος και να μηνύσει την πόλη) αλλά το μισό αστείο χάνεται όταν το εξηγείς πριν καν αρχίσει, ε? Η χρήση φράσεων-κλειδιά όπως "Stay the course" ή "Cut & Run" θα έπρεπε να είναι αρκετή για να συνειδητοποιήσουμε σιγά-σιγά μόνοι μας τις παραλλήλους με την επιχείρηση στο Ιράκ, καθότι είναι αναπόσπαστο μέρος του Bush-ικού λεξιλογίου.

Με αυτό το αστείο κατεστραμμένο, έμεινε το το στόρι της Liz kαι του boy toy της που ορκίζομαι οτι το έχω δει και στο "Friends" και πιθανότατα θα το είχα δει σε 300 άλλα sitcoms αν είχα ποτέ την όρεξη να κάθομαι να βλέπω sitcoms του σωρού.

Εκεί μέσα είχαμε και τον Frank που ξαφνικά θυμήθηκε οτι είναι gay α λα Anne Heche (χο χο, χτύπημα κάτω από τη μέση), εξέλιξη που με έκανε να αισθάνομαι άβολα όλη την ώρα γιατί και οι ίδιοι οι συγγραφείς έμοιαζαν να μην είναι σίγουροι τι κάνουν. Ίσως να έφταιγε και ο ηθοποιός που για όλο το επεισόδιο δε μπορούσα να καταλάβω αν αστειευόταν ή μιλούσε σοβαρά, αλλά η ουσία είναι οτι χάθηκαν κάποια αστεία με εμένα να ψάχνομαι. Αστείο finish, τουλάχιστον.

All in all, eh, αν το έβλεπα σε άλλη κωμωδία δε θα πολυέσκαγα, αλλά είναι το "30 Rock" διάολε, και δεν δικαιούται να ανακυκλώνει stock plots και να εξηγεί αστεία. Better luck next time.

7 σχόλια:

  1. Η επεξήγηση είναι όντως κακή...
    Εξαρτάται ποιον δρόμο θα πάρεις...
    Αν θες να το πιάσει ακόμα και ο πιο ignorant τηλεθεατής, ή θα ρισκάρεις και θα έχεις κόσμο που να λέει "τη μαλακία ήταν αυτή"...

    Και ναι το plot με τον μικρό το είδαμε στο Friends.Δύο φορές...
    Μία με την Monica με έναν 17χρονο παρθένο, και μία με τη Rachel με έναν πιτσιρικά που της έκλεβε λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. A, το είχα ξεχάσει αυτό με τον "I'm gonna-- head" πιτσιρικά της Rachel! Ναι, αναφερόμουν φυσικά στη Monica όπου είχαμε μέχρι και την ίδια παρεξήγηση, και με τους δύο να λένε ψέμματα για την ηλικία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Bushική αλληγορία ήταν ευφυής, και έκανε ούτως ή άλλως γελοιωδώς μπάμ ώστε οι επεξηγήσεις να είναι αδιάφορες και σχεδόν κομμάτι του αστείου, δηλαδή οπώς το βλέπω η subtlety δεν ήταν και κανένα θέμα, αν και ίσως λίγη παραπάνω δεν θα ήταν κακή. Από την άλλη, τα υπόλοιπα αστεία ήταν απλά κρύα και άβολα, ναι. Θα έχουμε άλλο πριν μας τα φάει ι απεργία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φοβάμαι πως πάνω στην τρεχάλα μου (βιαζόμουν όταν πόσταρα) να αναφερθώ σε αυτό που με ενόχλησε, παραμέλησα να αναφέρω οτι όντως όπως λες η ίδια η αναλογία ήταν φανταστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, ΟΚ, δεν ήταν και κανένα ιδιαίτερα αστείο επεισόδιο. Από όλο το subplot με τον πιτσιρικά μού άρεσε μόνο ό,τι είχε να κάνει με τον Frank και τη newly-found gayness.

    Πάντως είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, ακόμη και στην αδιάφορη ημέρα του, ο Baldwin διεκπεραιώνει μιά χαρά τη δουλειά.

    Α! Και... more Cerie, please...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περίμενα επιτέλους κάποιον να σχολιάσει την Katrina Bowden! Δώστε της ένα show! (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. egw den to piasa to baseball analogy. basika diabaza kati asxeta online tin ora pou paize to episodio k genika baseball=zzzzz opote den edwsa basi

    to ocugar storyline kala to bgalane, alla to apogeio itan to gayness tou Frank. epitelous kanei kati sto sirial o typos! mou arese para poly opos to xeiristikan, eidika o tropos pou apla, etsi, to dextike, k den epiasan ta bullyisms tou malaka sto grafeio. you go sexy bear!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή