Desperate Housewives: Blown. Away.

Φαντάζομαι θα έπρεπε να περιμένουμε κάτι τόσο καλό, δεδομένου οτι οι "Housewives" μας έχουν δώσει Very Special επεισοδιάρες ακόμα και σε κακές σεζόν, οπότε γιατί να μην το έκαναν και φέτος που κατά κοινή ομολογία σκίζουν? Και δεν ξέρω αν αυτό ήταν το ακριβότερο επεισόδιο στην ιστορία της σειράς (μετά τον πιλότο φυσικά) αλλά σίγουρα έμοιαζε να είναι.

Πολύ μεγάλα spoilers κατευθείαν μετά το άλμα, οπότε απομακρυνθείτε όσοι δε θέλετε να σας χαλάσει αυτό το potential season finale.


ΟΚ, απλά δεν το πιστεύω οτι λόγω της απεργίας η σειρά μας αποχαιρετά για τους επόμενους 9 μήνες με αυτή την κραυγή της Felicity Huffman ακόμα να με ξεσκίζει και με το επακόλουθο visual της συνθλιμμένης Wisteria Lane να με στοιχειώνει. Έτσι είναι τα season finale Marc Cherry μου, και είναι ειρωνικό το οτι ως τέτοιο το "Something's Coming" είναι παρασάγγας ανώτερο από όλα τα προσχεδιασμένα φινάλε της σειράς ως σήμερα, ακόμα κι αν δεν προοριζόταν ποτέ για αυτό το ρόλο. (Άλλες σειρές έχουν προχωρήσει στη συγγραφή κάποιου κλεισίματος ανάγκης, αλλά οι "Housewives" έχουν ακόμα ένα γυρισμένο επεισόδιο, το οποίο πιθανότατα δε θα προβληθεί μέχρι τη λήξη της απεργίας.)

Δεν θα καθίσω να υποστηρίξω οτι ήταν η τέλεια τηλεοπτική ώρα, γιατί δεν ήταν, αλλά επειδή σε γενικές γραμμές με ικανοποίησε πάρα πολύ αυτό που είδα, θέλω πρώτα να κάνω πέρα τα προβλήματά μου. Οτιδήποτε είχε να κάνει με τη Susan και τον Mike: προβλέψιμο σε κάθε του βήμα, κι όταν συνέβη το πέσιμο στα σκαλιά κούνησα το κεφάλι μου σκεπτόμενος πως δε μπορεί να χαραμίσουμε τέτοιο event επεισόδιο με cliche domestic βλακείες. Ευτυχώς είχα δίκιο. Τι άλλο με χάλασε? Μικροπραματάκια από δω κι από κει, αλλά τίποτα άλλο που να μην επισκιάζεται από το γενικευμένο Awesome.

Φυσικά λοιπόν και η τεράστια καταστροφή θα έβγαζε τον καλύτερο εαυτό των κατοίκων της Wisteria Lane, αλλά είχε ενδιαφέρον το πώς αυτό συνέβη σε πολλές από τις περιπτώσεις. Θα πιάσω και πάλι τη Lynette (η οποία μα το θεό δε θυμόμουν οτι είχε τόσο μικρή κόρη. Τι συνέβη εδώ?) που έμαθε τη σημασία της φιλίας και αυτό ίσως και να έσωσε τη ζωή της. Και, στην πλάτη ενός storyline τόσο αβανταδόρικου που έτσι κι αλλιώς θα έστελνε τη Huffman στην πρώτη γραμμή των φαβορί για το επόμενο Έμμυ, ήρθε το κλείσιμο με αυτή την Oscar-worthy κραυγή να την κάνει από τώρα ξεκάθαρο φαβορί.

Όσο για τον Tom, είναι αληθινό παίξιμο νεύρων το season-ending cliffhanger που αφορά τη ζωή ενός χαρακτήρα αληθινά συμπαθούς, για να μην πιάσω φυσικά τα πιτσιρίκια. Δεν πιστεύω πως η σειρά θα πάει σε ένα τόσο σκοτεινό μέρος ώστε να σκοτώσει κάποιο από τα παιδιά, αλλά για τον Tom ανησυχώ, όσο κι αν θεωρώ αδύνατο να κρατηθεί η μοίρα του μυστικό μέχρι την επόμενη σεζόν, δεδομένου πως το επόμενο επεισόδιο έχει ήδη γυριστεί. (Για την Ida ούτε που έχω αμφιβολία, φυσικά. Η γριά φίλη της Karen είναι το πιο safe bet για goner χαρακτήρα.)

Αυτός που πέθανε σίγουρα είναι ο Victor, και όσο κι αν αγαπώ τον John Slattery δε μπορώ να πω οτι λυπάμαι που φεύγει από τη σειρά. Βοηθάει βέβαια κι ο απίστευτος τρόπος που τη δάγκωσε, αλλά έτσι κι αλλιώς το story του είχε αρχίσει να πλησιάζει "Melrose" post-season 4 διαστάσεις και θα ήταν κρίμα. Ο θάνατός του μπορεί να αφήσει τους δύο εραστές απλά να υπάρχουν, και αν συνυπολογίσουμε την απώλεια των εγγράφων (και άρα των χρημάτων) όλα είναι στρωμένα για μια clean start για την Gaby και τον Carlos. (Αν φυσικά παρέμεινε κι αυτός αρτιμελής.)

Κι όπως και η Gaby με την Edie άφησαν τα μίση (μπορεί τώρα η Edie να ξαναγίνει νέμεση της Susan? Ήταν τόσο πιο διασκεδαστική back in the olden days!), ομοίως έπραξαν η Bree και η Katherine. Από την πρώτη εμφάνιση της θαυμάσιας Dana Delany ήταν σαφές πως προοριζόταν για μια Bree-ότερη Bree, εξ ου και οι κόντρες τους ήταν πάντα τόσο μα τόσο απολαυστικές, οπότε έβγαζε νόημα πως κάποια στιγμή θα έκαναν ένα connection. Εξάλλου ο Marc Cherry λατρεύει την ηθοποιό και είναι λίγο-πολύ σαφής η διάθεσή του να την κρατήσει στη σειρά ως την "πέμπτη housewife" και για να συμβεί αυτό θα έπρεπε αργά ή γρήγορα να γίνει φίλη με κάποια από τις core four. Η σκηνή που βρίσκει Delany και Cross, τις δύο φανταστικές αυτές ερμηνεύτριες, να κοιτάζονται οριακά βουρκωμένες βλέποντας επιτέλους η μία τον αντικατοπτρισμό της στο πρόσωπο της άλλης, ήταν ίσως η πιο δυνατή εικόνα της σειράς για όλη τη χρονιά. (τουλάχιστον μέχρι λίγα λεπτά αργότερα, και το καθηλωτικό κλείσιμο.)

Εκτίμησα ακόμα κάποια μικρά πραγματάκια σαν την πτήση της Melora Walters έξω από την πόρτα των Hodges, την πειστικότατη και ψαρωτικότατη μάχη σώμα με σώμα του Carlos με τον Victor (μπόνους πόντοι για τα τριγύρω ιπτάμενα pickets), το μπόλικο backstory που πήραμε για τον Adam και τη σημασία του σχετικά με το characterization της ίδιας της Katherine, και τέλος το random και πολύ αστείο "I only love four of you." της McCluskey στη Lynette. (Με τον Parker για δεδομένο, κοιτάμε για άλλο ένα από τα μικρά. Ίσως η κόρη του Tom? Σίγουρα πάντως όχι τα δίδυμα!)

All in all, ίσως και να πρόκειται για το απόλυτα defining επεισόδιο της σειράς post-season 1. Όχι χωρίς τα ψεγάδια του, αλλά σε μέγεθος, σε εκτέλεση, σε συναισθήματα, σε σοκ, σε μεμονωμένες στιγμές νομίζω θα μείνει αξέχαστο.

7 σχόλια:

  1. den to sizito!apsogo to episodio!apistefto,itan toso oreo pu den me piraksan ta psegadia pu ixe(px.suzan-mike).genika to episodio itan fantastiko,isos to kalitero tis siras gia mena mazi me to Bang,ke ekpliktiki i skini sto telos otan i Lynette ourliazi pu vlepi to spiti!den boro na perimeno tosous mines tora!!!gmt.!!
    bravo pantous pu ksodepsan tosa lefta gia na kanun to episodio,tous vgike se kalo.(ne, ine to pio akrivo episodio tis siras mexri tora).
    to latrepsa to episodio.
    na rotiso,o lee ke o bob pu athikan..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να ήταν μαζί με την Julie και την Dylan στη σχολική εκδρομή των Χαρακτήρων Που Έπρεπε Να Μην Είναι Στα Πόδια Μας. (LOL)

    Στο μεταξύ βλέπω παντού σήμερα σχολιαστές που θεωρούσαν εντελώς δεδομένο το θάνατο της McCluskey και πωρώθηκαν με την ανατροπή. Wow, κοιτώντας προς τα πίσω απορώ για ποιο λόγο δε μου πέρασε καν από το μυαλό. Χαίρομαι που δεν πέθανε αυτή, πάντως, μου αρέσει πάρα πολύ η ηθοποιός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε πολλές λεπτομέρειες είχε λαθάκια που εχμ, απλώς τα αποδέχεσαι, αλλά στο big picture ήταν wow αν και περίμενα να δείξει περισσότερο τυφώνα-καταστροφές-αγελάδες στον αέρα.
    όλοι περίμεναν μακλάσκυ γιατί είχε διαρρεύσει φωτο με το σπίτι της διαλυμένο. επίσης spoiler που κυκλοφόρησαν για τον κάρλος έχουν ενδιαφέρον.
    εννοείται πως το φινάλε ήταν άπαιχτο και η φελίσιτυ πρέπει να πάρει ότι βραβείο υπάρχει εκεί έξω. α, και η σειρά να σταματήσει να κατατάσσεται στις κωμωδίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. min mu pis oti theoris ke ton Andrew os xaraktira pu den prepi na ine sta podia mas,dioti elipe ke aftos..! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, για Carlos κι εγώ άκουσα κάτι, αλλά ας περιμένουμε να το δούμε πρώτα. (ένας θεός ξέρει πότε.)

    Andrew αγαπάμε! Ευτυχώς αυτόν τον είδαμε κιόλας να φεύγει και δεν ξέχασαν απλώς να τον γράψουν στο τελευταίο επεισόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. eixa stamatisei na to vlepo edo kai kairo.....alla vlepontas tin kraygi tis huffman aplos ok evala ton kolo mou kai to vlepo kanonika....kai tha simfoniso na to vgaloun apo to comedy category....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Persky_joe
    o good friend kai beloved husband pou xanetai sto epeisodio einai o victor kai oxi kapoios apo tous kentrikous desperate househusbands...

    ΑπάντησηΔιαγραφή