StrikeWatch: Deal

UPDATE, Δευτέρα πρωί:
The legacy of the '88 strike was the ability of the companies to develop content without writers and creators. The legacy of this strike will be the ability of writers and creators to develop content without the companies. We are making deals, and we will continue to make deals, with Google, Yahoo, and others beyond just the 7 conglomerates.
Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Patrick Verrone καθώς χαρακτήριζε "τεράστια νίκη" της WGA το συμβόλαιο που προσφέρει η AMPTP για τις επόμενες 48 ώρες, στη διάρκεια των οποίων τα μέλη του σωματείου θα κληθούν να επικυρώσουν την απόφαση για άρση της απεργίας. Στο ψιλοβέβαιο ενδεχόμενο θετικής ψήφου, όλοι οι συγγραφείς επιστρέφουν στην δουλειά τους την Τετάρτη και απομένει απλώς η επικύρωση του συμβολαίου μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες, πράγμα εξίσου ψιλοβέβαιο. Στο μεταξύ, με απόφαση της ηγεσίας της WGA, picket lines δε θα στηθούν πουθενά Δευτέρα και Τρίτη, όσο δηλαδή τα μέλη ψηφίζουν για άρση ή μη της απεργίας, κάτι που σημαίνει πως οι showrunners επιστρέφουν στις δουλειές τους από σήμερα κιόλας.

Αναμείνατε περισσότερα, τόσο για την κρίσιμη ψήφο της Τρίτης, όσο και για εξελίξεις για όλα τα shows των οποίων η σεζόν (ή ύπαρξη, γενικότερα) είναι αβέβαιη.
___________________________________________________________________________

Original post:


Δεν είναι ακόμα επίσημο, αλλά τα μέλη της διαπραγματευτικής επιτροπής της WGA θα άρουν την απεργία με την αυριανή τους ψήφο, και οι σεναριογράφοι θα επιστρέψουν στη δουλειά τους από αυτή τη Δευτέρα.


Δε βλέπω το μέλλον, αλλά οι διαρροές λένε πως η βάση του σωματείου κατά κύριο λόγο γούσταρε αυτά που άκουσε στην ενημέρωση που ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά, και πως το συμβόλαιο είναι ελαφρώς καλύτερο από της DGA.

Περισσότερα όταν ξυπνήσω ή/και βρω λίγο χρόνο, αλλά βασικά εκτός συνταρακτικού απροόπτου, τη Δευτέρα (το αργότερο Τετάρτη) οι σεναριογράφοι θα πιάσουν και πάλι τα μολύβια τους.

Περισσότερα: Οι νέες πληροφορίες από τα meeting σε L.A. και Νέα Υόρκη λένε πως η βάση ήταν πολύ θετική απέναντι σε αυτή τη συμφωνία, η οποία προσφέρθηκε από την AMPTP με κύριο όρο οτι ήταν "take it or leave it" συμβόλαιο. Δηλαδή, αν δεν επικυρωθεί επί τόπου, η προσφορά αποσύρεται. Το πιθανότερο αυτή τη στιγμή είναι η WGA να πάρει 48 ώρες στις οποίες τα μέλη θα ψηφίσουν υπέρ της άρσης ή όχι της απεργίας, ώστε να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά τους από την Τετάρτη, με την επικύρωση της ίδιας της συμφωνίας να έρχεται αργότερα μέσα στο μήνα, όταν δεν υπάρχει η πίεση της AMPTP, της υπόλοιπης τηλεοπτικής σεζόν, της pilot season και των βραβείων Όσκαρ.

Στα πάρα πολύ γρήγορα, η συμφωνία αυτή έχει ως κύριο αρνητικό οτι δεν βελτιώνει το "promotional" παράθυρο των 17 ημερών του streaming από τη συμφωνία της DGA, αλλά από την άλλη περιέχει νίκες σε διάφορα άλλα σημεία, μεταξύ των οποίων: κατοχυρώνει δικαιοδοσία επί της new media παραγωγής, δίνει κέρδη στο σωματείο επί των εσόδων του διανομέα και όχι του παραγωγού (από τα βασικά points των διαπραγματεύσεων), δεν περιέχει flat fees παρά μόνο ποσοστιαίες αμοιβές, ορίζει την έννοια του "promotional clip", και αναγνωρίζει οριστικά κάθε είδους new media ως μερος της παραγωγής, χωρίς "αν" και χωρίς "μελέτες".

Περισσότερα, καθώς γίνονται διαθέσιμα. Ούτε η ίδια η WGA δεν έχει ακόμα στη διάθεσή της κάτι πέρα από μια περίληψη σημείων της συμφωνίας.

2 σχόλια:

  1. 24 και Heroes, όπως αναμενόταν, πάνε για του χρόνου, Chuck επίσης, Pushing Daisies θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά, ενώ αναμένεται και μια μικρή παράταση του τέλους των φετινών σειρών μετά τα τέλη του Μάη.

    Οσο για το Lost, μάλλον θα έχουμε άλλα 5 επεισόδια, οπότε θα κλείσουμε με 13 επεισόδια την χρονιά..

    NY Times όλα αυτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επισης--

    NBC: (Φήμες)
    Bionic Woman και FNL πούλους, με το δεύτερο να παίζει να αλλάξει δίκτυο, Scrubs με φινάλε που ενδεχομένως να μην προβληθεί ποτέ στην τηλεόραση, αλλά ευτυχώς βλέπουμε 30 Rock κύριε Silverman.

    ABC: (Δελτίο Τύπου)
    Ανανεώθηκαν 9 σειρές για του χρόνου, με τα freshman shows να πηγαίνουν όλα καρφία για Σεπτέμβρη και όλα τα παλιότερα να παράγουν 4-5 ακόμα επεισόδια φέτος.

    Θα ποστάρω κάτι συγκεντρωτικό όταν ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα και έχουμε επίσημες ανακοινώσεις, για την ώρα απλά μαζεύουμε ό,τι πληροφορίες βρούμε μπροστά μας.

    Το FOX περιμένω εγώ να μας πει τι θα κάνει, γιατί πλάκα στην πλάκα έχει μαζέψει όλους τους αγαπημένους μου δημιουργούς. (Joss Whedon, Shawn Ryan, JJ Abrams, Ron Moore, Amy Sherman-Palladino κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή