Lost: Meet Kevin


Αυτά για την ώρα. Spoilers μετά το άλμα για το τελευταίο pre-strike επεισόδιο 'Lost'.

Πριν πιάσω τα του Michael, ας ξεμπερδέψω με το άλλο κομμάτι του επεισοδίου, σχεδόν όσο γρήγορα ξεμπέρδεψε μαζί του και η ίδια η σειρά. Από τη στιγμή που -για μια ακόμα φορά- ήταν γνωστό οτι κάποιος θα πεθάνει σε αυτό το επεισόδιο, όποιος έχει παρακολουθήσει 'Lost' 2-3 φορές στη ζωή του θα πρέπει να κατάλαβε οτι τη σφαίρα θα δάγκωνε η Danielle. Και είναι ιδέα μου ή η εν λόγω σκηνή όντως βγήκε κάπως βιαστική;

Η όλη εξέλιξη βασικά βγήκε λίγο από το πουθενά, με τον Ben να στέλνει (στην πλάτη μιας σκηνής 60'') την οικογένειά του στο βουνό, και με το που ξαναβλέπουμε τη Danielle (σε άλλη μια άτσαλη σκηνή 60'') να έρχονται σφαίρες από το πουθενά, Karl νεκρός, Danielle νεκρή, "είμαι η κόρη του Ben", L O S T. Εμ, φρένο λίγο; Δε μπορώ να είμαι και πολύ απαιτητικός, γιατί υποπτεύομαι οτι αυτή η σκηνή ήταν το τελυταίο πράγμα που γράφτηκε, γυρίστηκε και μονταρίστηκε πάνω στο deadline της απεργίας, οπότε πάλι καλά που μας έδωσαν κι ένα hook για τον 'Lost'-less μήνα που ακολουθεί.

Κι ενώ δεν έχω όρεξη να μπω καν στη διαδικασία speculation για το ποιοι πυροβολούσαν και γιατί, αυτό που κρατάω από τις δύο αυτές σκηνές είναι η απάντηση σε ένα από τα κυριότερα ερωτήματα που είχαμε όλοι από την αρχή της σεζόν: τι απέγιναν οι υπόλοιποι Others. Σε συνδυασμό με τη μη επιστροφή του 'Cane' μετά την απεργία, αυτό σημαίνει πως πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για την επιστροφή του Immortal Richard και της υπόλοιπης αθάνατης παρέας του. (Oh my god they killed Mikhail! Bastards! κτλ.)

Πριν προχωρήσω στο κυρίως μέρος του επεισοδίου, ας κρατήσουμε μιας γραμμής σιγή για την Danielle της Mira Furlan, έναν από τους πιο ενδιαφέροντες, περίεργους, και πολύχρωμους χαρακτήρες της σειράς. Θα θυμόμαστε για πάντα την σιωπηλή συνάντησή της με τον Locke στο Black Rock όταν, στην πιο understated κωμική στιγμή στην ιστορία της σειράς, απλά έβαλε μια γενναία ποσότητα εκρηκτικού στο δισάκι της και αποχώρησε, την ώρα που στην καμπίνα ο James δολοφονούσε τον Sawyer. R.I.P., "French Lady". Σου άξιζε ένας πιο ηρωικός, πιο σημαντικός θάνατος.

.....[σιγή].....

ΟΚ, πάει αυτό. Μετά από 4 παραγράφους πάνω σε σκηνές συνολικής διάρκειας 2 λεπτών, νιώθω πως πρέπει να αρχίσω να το μαζεύω κάπως για να τελειώσω σήμερα, και ευτυχώς (not really, though) το εκτεταμένο flashback του Michael θα μου επιτρέψει να μην επεκταθώ και πάρα πολύ. Για κάτι που κατέλαβε το 80% του επεισοδίου, το origin story του "Kevin Johnson" ήταν μάλλον σχετικά uneventful. Ό,τι χρειαζόταν να ξέρουμε ειπώθηκε μέχρι τη σκηνή με τον Friendly στο ξενοδοχείο-- από εκείνη την ώρα κι έπειτα απλά οι συγγραφείς ένωναν τελείες που ήδη ξέραμε τι θα σχημάτιζαν.

Βρήκα πολύ ενδιαφέρον το πόσο σκληροί είναι οι Lindelof & Cuse απέναντι στον Michael, ρίχνοντάς τον χωρίς έλεος σε ένα σενάριο προσωπικής εξιλέωσης από το οποίο προφανώς δε θα βγει ζωντανός. Αποξένωση με το γιο του, για τον οποίον εγκλημάτισε εξαρχής, είναι μια δραματική κατεύθυνση που δε λαθεύει ποτέ, και δηλώνω επισήμως χαζός που δεν το είχα σκεφτεί πριν μας παρουσιαστεί. (Ειδικά από τη στιγμή που έλυνε και το πρόβλημα του Γίγαντα Walt.) Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Ben τώρα εκμεταλλεύεται τη σαπισμένη του ψυχή για να του φορτώσει κάτι ακόμα βαρύτερο, μια μαζική και σχεδιασμένη δολοφονία.

Ωραία κατεύθυνση, με ψωμί, και σίγουρα από αυτές τις ωραίες καταστάσεις όπου ξέρεις οτι κάνείς δεν είναι δυνατόν να βγει κερδισμένος. Ο Michael καταδικάστηκε τη στιγμή που πυροβολήσε την Ana-Lucia, και το πληρώνει κάθε δευτερόλεπτο που περνάει μέχρι να εκπληρώσει τη ματωμένη αποστολή του. Δε θα δεχόμουν τίποτα λιγότερο. (Kαι by the way, τι στα κομμάτια σημαίνει "το νησί δε σε αφήνει να αυτοκτονήσεις";!)

Οι σκηνές πάνω στο πλοίο ήταν filler ολκής όμως, και επιλέγω να ρίξω φταίξιμο στην απεργία για το pacing που με άφησε κάπως δυσαρεστημένο. Στη θέση κάποιων από τις περιττές επεξηγηματικές σκηνές του πλοίου (δεν ξέρουν όλοι την αλήθεια για τον Widmore! Ο Ben μπορεί να λέει ψέματα! Κι άλλη GhostLibby!) θα μπορούσαμε να έχουμε έναν καταλληλότερο αποχαιρετισμό για τη Danielle κι ένα λιγότερο απότομο φινάλε, αλλά είπαμε. Επιείκεια. Παρ'όλ'αυτά, δεν πιστεύω οτι ήμουν ο μόνος που έβριζε την οθόνη όταν εμφανίστηκε το γελοίο και αστείο χαρτάκι "NOT YET". Σχεδόν περίμενα να γράφει "ACME" καθώς το ξετύλιγε ο Michael.

Όσο για την αντίδραση του Sayid στην όλη ιστορία; Θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα μήνα για να πούμε με σιγουριά, αλλά αυτή η άμεση αντίδρασή του είναι είτε ό,τι εξυπνότερο, είτε ό,τι πιο ανόητο έχει κάνει ποτέ ο Sayid. Αυτή τη στιγμή μπορώ να σκεφτώ πολύ καλά επιχειρήματα και για τις δύο απόψεις, οπότε θα περιμένω πριν αποφασίσω. Σε κάθε περίπτωση, χαριτωμένο κλείσιμο του ματιού από τους συγγραφείς προς εμάς, καθώς γνωρίζουμε ήδη τη μελλοντική "επαγγελματική κατεύθυνση" του Sayid.

Πάει λοιπόν και το 'Lost', για την ώρα. Να δω τι θα γράφω τώρα μέχρι την επιστροφή του 'Battlestar Galactica' (και, σταδιακά, του υπόλοιπου τηλεοπτικού προγράμματος) σε 2 βδομάδες από σήμερα. Oy.

11 σχόλια:

  1. Διάφορα σχόλια..

    Για το ποιός έβαλε το ψέυτικο αεροπλανο και ποιός λέει την αλήθεια, ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα...Μπορεί τα χαρτιά που έδειξε ο -τώρα ξέρουμε τι εννούσε όταν έλεγε "You're not my type στην Kate" - Tom, να ήταν του Ben πχ και να τα παρουσίασαν ως του Whidmore.

    Κάτι που είχα ξεχάσει, και το είδα στη συζήτηση για αυτό το επεισόδιο.
    Στην περσινή πρώτη εμφάνιση της Naomi, όταν έπεσε από το ελικόπτερο, ήταν βράδυ. Και μετά αν θυμάστε ακούστηκε ένα splash στη θάλασσα και υποθέσαμε τότε ότι συνετρίβει το ελικόπτερό της.Τι έγινε τελικά είχαν δύο ελικόπτερα?Γιατί δεν είναι και κάνα τεράστιο frighter απόσο έχουμε δει για να το είχαν κρυμμένο στα πλάνα του Lapidus με τον Michael.

    Δεν ξέρω αν πέθανε ή όχι η Danielle, πάντως πρέπει να δούμε ένα δικό της flashback οπωσδήποτε μέχρι το τέλος της σειράς...

    Αναφορά στον Kurt Vonnegut και το Slaughterhouse 5 στο τηλεπαιχνίδι που βλέπει ο Michael! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. tromero episodio!mathame sxedon ta panta gia ton Michael ke mou arese para poli to fb tou.
    ontos ta teleftea lepta itan arketa viastika ke apotoma alla den me xalase idietera dioti dimiourgise agonia.o karl ine nekros alla den theoro oti isxii ke gia tin Danielle afto.den nomizo na tin skotosan toso psixra ke viastika.to elpizo diladi.
    proseksate oti o walt den itan o gnostos walt pou kserame?allakse o ithopios gia tin sigkekrimeni skini.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ela, you're no fun, to xartaki eixe sxedon osh plaka exun kai ta opla-shmaia-"BANG!"...

    Ontws i Russeau pige poly adoksa, "hey, know what? den se xreiazomaste allo exases to oh-so-mystique stylaki su" FTUNG!...
    Anamenw thn hmera ths giorths mu gia to neo ep. Afto an k uneventfull flashback htan pio endiaferon apo tus apokomenus apo olous tus allus Jin k Sun (본질?, 본질? olh thn wra...) me to saw-through-it flash tus.
    (an kai san tu Desmond to flash tpt......)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Cotsos wrote: "Μπορεί τα χαρτιά που έδειξε ο -τώρα ξέρουμε τι εννούσε όταν έλεγε "You're not my type στην Kate" - Tom..."

    Respect συνονόματε, respect.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Heh, ένα ακόμα δείγμα υπέροχου continuity, brought to you by BKV (έγραψε αυτό) και Drew Goddard (είχε γράψει το επεισόδιο της original ατάκας αν δεν απατώμαι).


    Ela, you're no fun, to xartaki eixe sxedon osh plaka exun kai ta opla-shmaia-"BANG!"...

    Αν είναι τώρα να εξισώσουμε το 'Lost' με το 'Road Runner'... actually, δεν έχω κανένα πρόβλημα. O Ben αρχίζει και μοιάζει όλο και περισσότερο στον Beep-Beep, το εκνευριστικό πλάσμα που διαρκώς ξεφεύγει από ό,τι παγίδα του βάλει ο John Coyote Locke.

    Hey, αυτή δεν είναι καθόλου κακή αναλογία, βασικά!


    o karl ine nekros alla den theoro oti isxii ke gia tin Danielle afto

    Η Danielle μου έμοιαζε αρκετά νεκρή στο τέλος, δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. apo to episodio me ton desmond kai meta.......vrase rizi....prosdoko anastasi nekron....paei kai to jericho.rip.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χμ μήπως το όπλο που έδωσε ο Tom στον Michael ήταν ήδη πειραγμένο για να μην εκπυρσοκροτήσει; Μήπως απλώς ήθελαν να τον κάνουν ό,τι θέλουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε παιδες εμενα μου τη σπαει που καποτε λεγαμε τι στο διαολο παιζει μ αυτο το νησι και δε μπορει να φυγει κανεις, και τωρα το χουν καταντησει μπατε σκυλοι αλεστε! ο αλλος την κανει για να βγαλει γκομενο!! ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕΕΕ!!!

    το γαλλοπουλο να παει στο καλο!! εχασα ενδιαφερον για το χαρακτηρα μετα τη λουπα που επαιζε για καποια χρονια!
    καλα ο γκομενος της μικρης μπενουδας επρεπε να φυγει απ το payroll και τον σκοτωσαν! τσαμπα τον πληρωναν τον ανθρωπο!

    ελπιζω παντως να μην τα ξυναν οι δημιουργοι κατα τη διαρκεια της απεργιας και να δουμε πιο συμμαζεμενα πραγματα σ ενα μηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άσχετο, αλλά DT, ήθελα να ενημερώσω ότι ανακοινώθηκε επίσημα η ημερομηνία πρεμιέρας του Doctor Who: 5 Απριλίου. Δεν έχω link (κυρίως γιατί βαριέμαι να πάς να ψάξω), αλλά στο IMDb board του έχει συνδέσμους, so... change that "April: Doctor Who" bit! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Road Runner, όχι Beep Beep. Έχω διορθώσει απιθανικομμύρια συμμαθητές μου στο σχολείο, και νόμιζα ότι δε θα μου ξαναδινόταν η ευκαιρία να το κάνω! (Σπαστικιά Συμμαθήτρια 101)

    Απο 'κει και πέρα, BKV ρεεε! Εντάξει, δεν ήταν και Desmond-worthy ep, αλλά boo-yah!

    Και good one, Cotsos, για το SH5 ref. Δεν το είχα πιάσει.

    Θιος σχωρέστη τη Γαλλίδα (:Ρ), αλλά δε με πειράζει προσωπικά, δεν είχε... χρήση πιά.

    Και στάνταρ κάτι έχει σκεφτεί ο Sayid - αν είναι ένα πράγμα που είναι πάντοτε δεδομένο στη σειρά, είναι ότι ο Sayid πάντα σκέφτεται... πολύ σωστά πράγματα, με την ταχύτητα του Road Runner.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mel is a geek. Period.:P

    "Θιος σχωρέστη τη Γαλλίδα (:Ρ), αλλά δε με πειράζει προσωπικά, δεν είχε... χρήση πιά."
    Nai alla phge adoksa.
    O Sayid mu ti spaei..:/

    ΑπάντησηΔιαγραφή