'HIMYM': The goat


Ι-διο-φυ-ές. Άνετα το καλύτερο επεισόδιο οποιασδήποτε κωμωδίας μετά την απεργία, και ίσως και το καλύτερο φετινό 'How I Met Your Mother'. Spoilers μετά το άλμα.

Θα έρθω στην κατσίκα σε μισό λεπτάκι, αφού πρώτα βγάλω από τη μέση αυτό:

-"Barney, you want my X-box?"
-"Ted, she has a name...!"

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!!!!

Όταν λέμε οτι ψόφησα στα γέλια με αυτό το αστείο -και την άβολη συμπεριφορά του Barney σε αυτή τη σκηνή γενικότερα- δεν του αποδίδω τη δικαιοσύνη που του αξίζει. Έβαζα και ξαναέβαζα τη σκηνή γιατί κάθε φορά που την έβλεπα γέλαγα τόσο που έχανα το επόμενο αστείο. Αλλά κάθε φορά! Το σπαρακτικό σπάσιμο της φωνής του Neil Patrick Harris καθώς λέει το "she has a name", ειδικά, αξίζει ένα Έμμυ από μόνο του! Χειροκρόταγα με χέρια και με πόδια... όταν κατάφερα να σταματήσω να γελάω.

Όπως ανέφερα ήδη, οι άβολες σκηνές είχαν πολύ ζουμί, και περιέργως όχι μόνο κωμικό. Φυσικά ήταν απολαυστική κάθε συνέπεια της Βραδιάς, από τον τρεμάμενο Marshall μέχρι τον blabbering idiot Barney. Μάλιστα, στα πλαίσια του χαρακτήρα του Barnicle ήταν απόλυτα συνεπές το οτι θα αισθανόταν και θα φερόταν έτσι, γιατί το ένα πράγμα στο οποίο ήταν πάντα πιστός στη ζωή του ήταν η φιλία του με τον Ted, εξ ου και η Βίβλος των Bros.

Αφού κάνω μια μικρή παράκαμψη για να αναφερθώ στο ξεκαρδιστικό setting εποχής, το "Me, D.C." αστείο του Washington και το "I have to go fly a kite, or something." αστείο του Franklin (όλα δούλευαν γιατί φυσικά σε μια αφήγηση του Barney θα υπήρχαν τέτοια αστεία), επιστρέφω στην ουσία του Κώδικα. Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από τους continuity geeks δημιουργούς αυτού του show, από το να έφερναν κάποια στιγμή στο προσκήνιο αυτές τις πεταχτές αναφορές σε κάποιον κώδικα που ξεστομίζει εδώ και χρόνια ο Barney (και μάλιστα να τις εμπλουτίζουν με στιγμιότυπα το ένα πιο αστείο από το άλλο) και μέσω αυτού να προχωρήσουν στην περαιτέρω σκιαγράφηση του χαρακτήρα του.

Μου άρεσε που το Μυστικό δεν έμεινε μυστικό (αν ήθελα, θα έβλεπα 'Friends') και μου άρεσε εξίσου που ο Ted δεν ήταν cool με αυτό που συνέβη. Στην αρχή πήγαν να μας ξεγελάσουν πως θα ήταν, αλλά μετά είχαμε αυτό το ξέσπασμα με την ατάκα για τη μητέρα του, και τη γροθιά στα αχαμνά του Barney, και όλα έγιναν ξεκαρδιστικά με έναν γλυκόπικρο τρόπο. Ξέρουμε φυσικά οτι ο Ted θα είναι εν τέλει ΟΚ με αυτό που συνέβη, αλλά ταυτόχρονα είναι πιστευτό οτι θα πέρναγε ένα μικρό έστω διάστημα που θα στεκόταν άβολα δίπλα στον καλό του φίλο. ("τον καλύτερό του φίλο!") Και αν ο Barney δεν έμπαινε τώρα στη γωνία, πότε θα έμπαινε; Καθώς ο Ted τον εγκαταλείπει, αυτόν και τα σχέδιά του για το Las Vegas, στο πίσω μέρος της λιμουζίνας του Ranjit (Ranjit!) ένιωσα κάτι μικρούλι να σπάει μέσα μου, μια ανεπαίσθητη συγκίνηση που το show δε μου είχε αποσπάσει ούτε καν στον έξοχο χειρισμό του χωρισμού του Ted και της Robin.

Αρκετά με αυτά όμως.

Η ΚΑΤΣΙΚΑ!! Προφανώς και ακόμα και μια throwaway αναφορά δε θα πέρναγε έτσι από την continuity police των Bays & Thomas, οπότε εδώ έχουμε ένα ολόκληρη επεισόδιο στημένο γύρω από ένα γκαγκ που, ιδιοφυώς, δεν έρχεται ποτέ σε payoff. Οι δημιουργοί αποφάσισαν οτι θα παίξουν με το κοινό αναβάλλοντας το αστείο για έναν ακόμη χρόνο (επειδή ίσως λόγω της απεργίας δεν είχαν χρόνο να σκεφτούν κάτι καταλλήλως awesome;) οπότε they pulled all stops, δίνοντας ominous close-ups και απειλητική μουσική σε κάθε ελάχιστη αναφορά της κατσίκας.

Από ένα σημείο και μετά, το build-up είχε γίνει τόσο τεράστιο (α λα αναπηρία John Locke στο 'Lost') που ήξερα οτι δεν πρόκειται να έχουμε payoff, αλλά και πάλι οι Bays & Thomas είχαν έναν άσο κρυμμένο στο μανίκι τους. Επειδή ένα απλό "oops, μαλακία, αυτό είναι από άλλη ιστορία!" δεν θα ήταν αρκετό, πάνε και ρίχνουν με τον πιο casual τρόπο ένα τεράστιο hint για το μέλλον. Τι στα κομμάτια σημαίνει οτι η Robin θα μένει εκεί σε ένα χρόνο; Θα μένει με τον Ted; Θα έχει φύγει ο Ted να πάει να ζήσει με τη Stella αφήνοντας το διαμέρισμα στην Robin; Θα φύγουν επιτέλους ο Marshall και η Lilly και θα μετακομίσει η Robin... με τον Barney;

Δεν ξέρω αν και οι ίδιοι οι B&T γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό που πέταξαν, αλλά σε κάθε περίπτωση ανέβασαν για μια ακόμα φορά τον πήχυ ψηλότερα. Όχι μόνο με το hint για τη Robin. Και όχι μόνο επειδή τώρα το Goat Payoff πρέπει να είναι τεράστιο. Αλλά γιατί, μετά από ένα τόσο καλό επεισόδιο, έχουν την Ιερή Υποχρέωση να παραδώσουν. Θεωρήστε το τον δικό μας Bro Code.

14 σχόλια:

  1. Άλλο ένα εξαιρετικό επεισόδιο από το ΗΙΜΥΜ! Απίστευτη και η σκηνή στην ταράτσα με Λίλι και Ρόμπιν:

    - You had sex with Barney? That's so gross! Was it amazing?
    - I really don't want to talk about this...
    - I know, but it's Barney. Did he have like... devices and stuff?
    - Lily, come on.
    - Or wax? Did he tie you to anything?
    - Lily!
    - Sorry...

    ...Is he all smooth down there?

    LOLLLLLLLLLLLLLLLL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oreo episodio alla den me enthusiase ke toso emena! ixe poli kales stigmes omos,opos sti taratsa me Lilly ke Robin alla ke sti limouzina me Barney ke Ted :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εμένα μου άρεσε πως το μυστικό αποκαλύφθηκε αμέσως και όχι αλά "friends way".

    Επίσης, συμφωνώ και επαυξάνω για την σπαραχτική σκηνή όπου μένει ο Barney δαρμένος μόνος του στη limo με τον Ranjit.

    Το μόνο ψεγάδι που αισθάνομαι ότι υπήρχε, είναι πως πιστεύω το timing ήταν κατάλληλο για να φάει τα υπόλοιπα slaps που του χρωστάει ο Marshall (3 δεν είναι?).

    Αν δεν τα φάει τώρα και η series τελειώσει φέτος, θα πάνε χαμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έγινε το αγαπημένο μου (για κάποιο λόγο θεωρώ το προηγούμενο καλύτερο), αλλά είναι το επεισόδιο που σταμάτησα και πήγα πίσω για να ξαναδώ/ακούσω κάποιο αστείο ξανά και ξανά τις περισσότερες φορές!

    Πάντως για μένα το θέμα Robin/Barney εχει πολύ ζουμί για να μείνει μόνο στο aspect της φιλίας Ted/Barney...άσε που η αντίδραση του Ted μου φάνηκε υπερβολική, άσχετα με τον τονισμό στον "Bro Code"...ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ την έχει ξεπεράσει και είναι με άλλη...εκτός κι αν τον πειράζει το οτι η Robin έγινε άλλη μια "κατάκτηση" του Barney και ενδεχομένως θα προτιμούσε να είχαν μεταξύ τους κάτι πιο σοβαρό...!

    Και το tease με την κατσίκα αξεπέραστο! Πειράζει που το το ακριβώς θα κάνει η κατσίκα με ενδιαφέρει πιο πολύ απο το γιατί θα μένει εκεί η Robin? Άσε που ίσως δε μάθουμε και ποτέ λόγω network...!!!

    P.S. Η μικρή που υποδύεται την κόρη του Ted δεν είναι η κόρη της Katherine απο το Desperate Housewives? Τώρα μου ήρθε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από τα καλύτερα Post-strike επισόδεια (αν όχι το καλύτερο...)
    Να πώ ότι ι δεύτερι σκηνή, στο μπάρ δεν μου άρεσε μου φάνηκε πολύ "κάπως" όπως και το x-box joke.
    Τώρα για την κατσίκα για λίγο νόμιζα ότι απλά θα ήταν καμιά βλακεία καθώς οι ίδιοι οι B&T είχαν πεί λίγο πριν την απεργιά ότι δεν είχαν βρεί τι θα την κάνουν...
    Πάντως η παράταση της κατσίκας έγινε μετον καλύτερο ΗΙΜΥΜ-τρόπο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mirela said: "P.S. Η μικρή που υποδύεται την κόρη του Ted δεν είναι η κόρη της Katherine απο το Desperate Housewives? Τώρα μου ήρθε...!"


    ne afti ine! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πιστεύω το timing ήταν κατάλληλο για να φάει τα υπόλοιπα slaps που του χρωστάει ο Marshall

    Σωστό! Νομίζω οτι ήταν το σοκ της αποκάλυψης (μέχρι και τα χοτ ντογκ συνταράχθηκαν σε εκείνη τη σκηνή) και καθώς ο Marshall συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί, και πόσο righteous θα είναι αυτά τα χαστούκια, θα ρίξει κανένα. Απαιτώ χαστούκι πριν το season finale!


    η αντίδραση του Ted μου φάνηκε υπερβολική

    Ίσως όχι αν συνυπολογίσουμε το οτι ο Ted ξέρει ποιος είναι ο Barney και πώς φέρεται στα one-night stands του...


    Η μικρή που υποδύεται την κόρη του Ted δεν είναι η κόρη της Katherine απο το Desperate Housewives?

    Το οποίο btw εξηγεί και γιατί έχουν σταματήσει να μιλάνε τα πιτσιρίκια. Στο 'ΗΙΜΥΜ' η μικρή είναι κοριτσάκι, στις Housewives είναι ολόκληρη γυναίκα. Το καλό που τους θέλω, να έχουν προνοήσει και να έχουν γυρίσει έστω μια ομιλούσα σκηνή με τα παιδιά του Ted μετά την αποκάλυψη, όποτε αυτή έρθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως η παράταση της κατσίκας έγινε μετον καλύτερο ΗΙΜΥΜ-τρόπο..

    Αν μη τι άλλο, ξέρουμε οτι αν και του χρόνου (και του παραχρόχου κτλ κτλ) αποφασίσουν και πάλι οτι δεν έχω ένα αρκετά καλό αστείο, θα βρουν έναν ταιριαστά ξεκαρδιστικό τρόπο για να αποφύγουν να μας το πουν. God, I love this show!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτι μου λέει ότι το season finale θα βγεί σε πολύ δράμα με το barney και τον ted να ξαναγίνονται φίλοι κάτω από τραγικές συνθήκες. Άσχετο αλλά διαφωτιστικό, τελικά μάθαμε γιατί ο Dourdan έφυγε από το CSI. http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/7374778.stm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απλά να 'υπενθυμίσω' ότι τα slaps είναι ένδειξη της φιλίας τους. Και η φιλία αυτή περνάει μεγάλη κρίση σ' αυτή τη φάση, τόσο που πιο πιθανό θα το έκοβα να είναι στην πραγματικότητα ο Marshall η κατσίκα (κάτι τέτοιο θα εξηγούσε πολλές από τις ominous αναφορές, ε!), παρά να έριχνε ένα από τα Bro-Code-endorsed slaps σε 'κείνη τη φάση. Σωστά;

    Όσο για τη σκηνή στο αυτοκίνητο, ε, ήταν εμφανές, από το πώς έκανε τοω υπεράνω για μια στιγμή ο Ted, τη 'χροιά' του ύφους του (που για Emmy δεν πάει μόνο επειδή υπάρχουν άλλοι contenders, όχι επειδή δεν είναι τρομερό παίξιμο), ότι θα είναι τρομερά βαρύ γι' αυτόν.

    Θα περάσει, φυσικά. Τόσο ώστε να καταλήξει στο ειδύλλιο που τους ταιριάζει, της 'Aunt Robin' και του 'Uncle Barney'. Είμαι σίγουρη - απλά το θέμα είναι να δούμε πώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ksekinisa na blepw season 1 simera!

    arketa kalo gia arxi, upothetw ginetai idiofues later on?

    8a arxisw k egw apostoli na sou brw gomena otan bgainoume!

    ''hello, have you met Tyler?''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι, ξαφνικά κάπου στη 2η σεζόν θα διαπιστώσεις οτι η σειρά γίνεται εντυπωσιακά καλύτερη εντελώς στα μουλωχτά.

    Mel, νομίζω οτι θα καταλάβαινε ο Barney. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. molis ekana plires catch-up...

    11 meres, 3 seasons! not bad :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή